reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Hej dziewczyny mam do was pytanie?? Czy na początku ciązy można uzywać jakiś samoopalacz?? Bo ja w sobotę wychodze za mąż i chciałam się lekko nasmarować. Ale chciałam sie upewnić czy to nie zaszkodzi mojemu słoneczku.

reklama
Ej Kina - kochana co ty tak skromnie, nic sie nie chwalisz!!!! GRatuluje kochana i wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia :-D:-D:-D:-D
Podekscytowana slubem ?
Co do samoopalacza, to mozesz spokojnie uzyc, ja teraz bylam na weseleu i tez sie wysmarowalam i zyje:-p

Widze temat L4 na tapecie ja w pierwszej ciąży byłam od początku do końca na L4 właśnie dla dobra dzidzi bo do 22 tyg brałam duphaston plus inne leki a ostatnie 3 miesiące leżałam na fenoterolu
co do kremów w 1 ciąży smarowałam się ale cóż z tego jak popękałam w sensie rozstępów w czasie porodu kiedy mi lekarz na siłe synka wycisnął... więc w tej ciązy jedynie oliwka jak rozciągająca się skóra będzie swędzieć... i zero kremów

hej lasencje jak dzis milutko na forum:-) jak zawsze oczywiscie

ja tez sie wypowiem na temat kremow najlepsze sa przeznaczone dla kobiet w ciazy, ale tak czy siak wszystkie albo prawie wszystkie mozna stosowac po 3 miesiacu poniewaz ciaza jest najbardziej narazona w pierwszym trymestrze jak napewno wiecie a po 3 miesiacu stosujcie ile wlezie najlepiej dwa razy dziennie i po kapieli a w pierwszych 3 miesiacach zachecam do zwyklej oliwki dzieciecej jest moze ciezka we wchlanianiu sie ale za to jak pachnie jak malutki slodki dzidzius
ja stosowalam i niemam ani jednego ae podobno to tez sprawa genetyczna zapytajcie sie swoich mam:tak:

Madziu - sliczna z was para:-)

jesli chodzi o zwonienie z pracy jak daja to brac dzidzia najwazniejsza:-)

Maja no troche sie ruszylo na forum duzo juz nas :-D
A jak ty sie czujesz? Kiedy masz USG?
U mnie przejal sie bardzo i kolejna wizyte mam w poniedzialek 22 wrzesnia i stwierdzil ze jak sie ze mna zobaczy to wtedy zdecyduje czy przyspieszymy USG czy nie.Plus kazal wybrac szpital w ktorym bede chciala rodzic, tak wiec teraz przeprowadzam wywiad wsrod znajomych i kolegow z pracy;-). A i co najwazniejsze wszytske leki i opieka lekarska dla kobiet ciezarnych jest tu za darmo:-D stwierdzam ze nie jest tu tak zle.

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że mogę dołączyć do majowych mam. Czytam Was już od kilku dni i jestem pod wrażeniem ile Was tu już jest. Gdy zajrzałam pierwszy raz na to forum były tylko 3-4 posty, ale ja wtedy jeszcze nieczego nie byłam pewna i nie dopisałam się. Ale mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie... Pozdrawim!

reklama
znalazlam na innym forum

"Czynność serca płodu jest zawsze widoczna dopiero od 9 tygodnia ciąży! Wcześniej czasem trudno jest ją wychwycić.
"Ys" to wymiar pęcherzyka żółtkowego.
"CRL" to wymiar ciemieniowo-siedzeniowy , który służy do oceny wieku ciąży i do pomiaru długości zarodka. "

Do góry