reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

imagination- ja biorę feminatal N z kwasem foliowym i jodem. 1 tabletkę na dzień w opakowaniu masz 60 tabletek, więc na 2 m-c, a kosztowały 34,80. jak byłam w przychodni to dostałam taką książeczkę "cudowne 9 m-c" i tam było napisane trochę o tych wiatminach a pozatym lekarz, sam od poczatku kazał mi je brać. Można je kupić normalnie w aptece

reklama
dziewczyny mnie też często boli krzyż, więc przepisuje wam kilka rad z książeczki na temat ciąży, jak radzić sobie z bólem krzyża
-staraj się dużo i aktywnie wypoczywać- lekki spacer, relaksacyjne pływanie, leżenie
-noś obuwie na niskim obcasie
-można zastosować pas ciążowy
-zmień stanowisko pracy na mniej obciążające( jesli to mozliwe)
-nie dzwigaj ciężarów- pamiętaj zakupy to tez ciężar
-uzywaj raczej plecaka niż torby na ramię

ja jestem dziś śnięta, za dużą dawkę tabletki na spanie sobie zaserwowałam :dry:
Co do witaminek tanich to ja biorę prenatal classic [12 zł]bo właśnie nie mam pieniędzy na lepsze. gdybym mogła, kupowałabym elevit pronatal [30zl]

No tak właśnie myślałam, że się przeciąga - uczucie dokładnie takie jakby się prostowało na całą długość! :-D A myślałam, że to tylko taka moja "robocza" nazwa, to przeciąganie. :sorry:

A tak w ogóle to witam z rana! Jak Wam się śpi?
Mnie ostatnio coraz gorzej, budzę się obolała i zdrętwiała. Obkładam się różnymi poduszkami, ale i to nie pomaga... mam nadzieję, że przejdzie. :-(
Wow, ale super... Mnie baaaardzo często tak zakuwa. Gin mi nic nie mówił od czego, mówił, ze to macica rośnie i mam brać nospę. Ale zaskoczona jestem :-) Mam więc w sobie małego Wiercioszka, bo często tak mnie zakuwa i rzeczywiscie tak, jakby ktoś rozciągał:-)

A mi też dziwnie się śpi... Wiercę się z boku na bok, nie mogąc znaleźć sobie odpowiedniej i najwygodniejszej pozycji. Pomijam już fakt, ze mamy wąskie łóżko, a mój T się lubi rozwalać łokciami i kolanami, więc ja wbita w ścianę jestem:-p A jakie sny... Teściowie mi się śnili:szok:, że jakies zdjęcia oglądaliśmy, w tym jakieś jak jeszcze nie bylam z T:szok::szok::szok: W ogóle to mam dużo różnych snów i co sen to się budzę... czyli nocki takie 'na czuja'... No i te bóle kręgosłupa w nocy też czasem spać nie dają:dry:

Elevit jest bardzo polecany, bo pełno tego w gabinetach gin. się poniewiera, znaczy się ulotek. Poza tym na karcie ciąży mam też ich reklamę. I chyba wezmę elevit. Zapytam jeszcze farmaceutki :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie wszystkie kochane w ten ponury dzień, aż mi się chce iść spać.Ale zaraz muszę wyjść do apteki po witaminki i kupić sobie jakiś długi sweterek by przykrył mi brzuszek mój ogromniasty, muszę zrobić zdjęcie i wstawić.
Paula7 i princesstopic dziękuje Wam za wsparcie i uspokojenie, ostatnio bardzo panikuje jak tylko coś mnie zaboli zakłuje w brzuszku już się martwie i wymyślam ,to okropne, człowiek tak martwi się o tą maleńką istotkę juzteraz a co będzie jak będzie już na świecie, będę siedzieć dzień i noc przy łóżeczku.

Coś się ze mną dzieje nie tak, czuje się okropnie nieatrakcyjna, mam ochote wynieść się z domu by nikt mnie nie oglądał. Chce mi się beczeć, czuje sie nie potrzebna i odtrącona mimo że mam rodzine czuje się samotna , nikt nie rozumie mnie moich lęków:-(. Nie mam z kim porozmawiać bo jak zaczynam z moim mężem to twierdzi że panikuje , ale ja się boję , nie chce tego koszmaru co miałam przy porodzie z pierwszą ciążą. Przepraszam że tak się żale ale chociaśz tu mogę wylać swoje myśli choć w malutkiej części. Buziaki kochane.

hey kochane:-) wróciłam i od razu tu weszłam:-)
po 1: nie dowiedziałam się co to, bo to nowy sprzęt i jeszcze nie są aż tak dobre parametry ustawione, i doktor mówi że jest 50/50 hehe:-)
ale dzidzia ogólnie rośnie że total:-):-) waży już 406 gram i mierzy jak to ginek mówi ze 20 cm już:-):-) niestety narazie zdjęć żadnych nie dostałam z dzisiejszej wizyty ale ważne że ja widziałam dzidzie. a tak się kreci że masakra, dzisiaj w nocy taka byłam happy no i co że nie mogłam spać:-D:-D wystraczylo delikatnie położyć rękę a dostalo się niezłego kopa i tak od ok.23 do rana.. i znowu ok.6 rano znowu szał:-D:-D
dzidzia jest zdrowa, rozwija się prawidłowo i kopie kopie kopie :-)
a.. i dowiedziałam się że termin mi się jakby przesuwa. ale i tak wiem że w maju urodzę.. ginek mi mów że to będzie 27/28 kwietnia już wg obliczeń i mierzeń.. ale ja i tak wiem swoje:tak: tak, po prostu to czuję:-)
ogólnie jestem szczęśliwa że mogłam zobaczyć moją dzidzę w akcji :-)
nawet jak miałam robione usg to kopało nieźle..hihi:-):-):-)
a jak tam u Was????:-)

princesstopic- no to szkoda, ze nie dowiedzialas sie jaka to plec, ale najwazniejsze ze wszytsko jest wporzadku :), ja ide 15.12 i tez jestem ciekawa jaka maluch zrobi nam niespodziankę, moj maz idzie pierwszy raz jest przejety, a moze maluszek na zlosc zrobi i będzie spal :p To jest wielka nie wiadoma!
madzia431- kochana rozumiem twoje obawy i samopoczucie, ja tez czulam sie okropnie, mialam odrosty na glowie, i czulam sie jak taka wypedzona :), ale poszlam do fryzjera ścielam wloski, zrobilam bajeage, staram sie na codzien ladnie wygladac, umalowac, wychodzić do ludzi spotykac ze znajomymi i jakos juz mi lepiej! Moze tez sprobuj!

ankzoc- ja to nie wiem kiedy moja dzidzia śpi.. bo wiariuję często i cieszę się z tego. dzisiaj o 6 rano z przejęcia obudziłam smsem moją teściową i gadałyśmy przez telefon, a ona właśnie dziś ma wolne, a ja nie dała jej spać.. hehe..oj ja niedobra:-p
hehe... jak tak patrzę na wymiary i wagę mojego maleństwa to wygląda mi na 23 tydzien, tzn takie ma wymiary i wagę..hehe.. a podobno to chłopcy zawsze są więksi.. hmm..nie wiem:-p ale wiem jedno..będę miała dość duże maleństwo i kawał klocka..hehe:-):-):-):-)

reklama
Do góry