reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

a może barometr, taki co pokazuje pogodę, cisnienie, zegar :) są drewniane i takie elektoroniczne

barometr juz im dalismy, taki z wychodzacym chlopem lub baba,

a co do zegaru, to wlasnie nie widzlam w zadnym markecie we wro- a ze wzgledu na przeprowadzke zwiedzilam 90% sklepow we wro, moze pokrece sie po jakis innego typu sklepach :happy:

reklama
gdzie kupiliście taki barometr??? Szukam czegoś takiego od kilku lat z właśnie z chłopem i babą i nigdzie nie mogę znaleźć:confused:

a może u zegarmistrza poszukaj zegarów?

a w karpaczu pelno tych barometrow:)
a jak bede miala wolny wekend to poszukam sklepow typu mydlo i powidlo i moze cos sie tam znajdzie ciekawego.
Uciekam do apteki po termometr potem do lekarza a w miedzy czasie musze zawiezc chlopa do pracy po laptopa- bo mu za ciezko bedzie go niesc przez te 2 ulice:happy2:

my już większość prezentów mamy Zostały nam do kupienia prezenty dla dwóch osób ale to tylko wejście do Empiku, bo im to nic innego jak książki. Reszta dostanie praktyczne prezenty w stylu kosmetyków, szlafroka, biżuterii i witamin Nie chciało nam się wymyślać i z tym, że też odkładamy na remont i na jakieś wielkie wydatki nie możemy sobie pozwolić

my też już mamy róg w pokoju przygotowany na choinkę - jedyne miejsce w całym mieszkaniu gdzie drzewko się zmieści
My planujemy kupić drzewko między 18 a 21

Kurcze wzięło mnie na buraczki, właśnie sobie gotuje ;-) a teraz zajadam się serkiem czekoladowym mniam

Ja też mam problem z prezentem dla synka. Na pewno kupie jakąś książeczke. Myślałam o książce "Dzieci z Bullerbyn" ale nie wiem czy nie jest jeszcze za mały. Ta książeczka to tak bardziej dla mnie, bo strasznie ją w dzieciństwie lubiłam i chętnie jeszcze raz przeczytam. Może kupie jeszcze jakąś gre lub właśnie laptopa. Wprawadzie synek juz ma jednego ale troche jeszcze dla niego za trudny. Wolałabym takiego z nauką literek i cyfr.

Aniu a czytałaś kiedyś "Przygody Mikołajka" szczerze powiem, że poleciłabym tę książkę każdemu...i dużemu i małemu. Moja przyjaciółka czytała tę książkę swojemu synkowi jak miał niecałe 4 latka to mówiła, że śmiał się w głos z fabuły. My z M też sobie czytaliśmy i też pękaliśmy ze śmiechu. :-D Opowiadania są ciekawe, uczące dobrego zachowania i bardzo pogodnie i śmieszne...polecam gorąco :tak: A książke - "Dzieci z Bullerbyn" kupisz mu jak będzie starszy. A tak w ogóle to ile Twój synek ma lat?:-)
Mikołajek, Przygody Mikołajka Sempe, Goscinny (478313508) - Aukcje internetowe Allegro
tu jest na allegro wszystko, co do tej pory wyszło. Jak powiększysz obrazek, to te dwie z brzegu od prawej są bardzo grube :-) i na pewno nadają się na prezent pod choinkę :-) każda z nich.

Czesc dziewczyny
U mnie nie ciekawie bylam w piatek u poloznej i stwierdzila ze mam thalasomie-niedokrwistosc sierpowata czy cos podobnego.Zmartwilo mnie to bo te badabnia robilam jakies 7 tygodni temu i jak dzwonilam po wyniki to podobno byly prawidlowe a nie byly pani sie pomylila.Brak zelaza powoduje rozczep kregoslupa i zmiany w mozgu.Teraz przez nastepne miesiace bede myslec czy mam zdrowe dziecko.Czy slyszalyscie o tej chorobie martwie sie bardzo:-(

ewela-83 to co przeczytałam o niedokrwistości sierpowatej mną wstrząsnęło :szok:
to chyba ogólnie strasznie niebezpieczna choroba i dziwne, że stwierdzili ją po jednym zwykłym badaniu.. Ja bym na Twoim miejscu leciała do najlepszego lekarza i powtórzyła dokładnie badania. Trzymam kciuki, musi być dobrze:tak:

reklama
ewela-83- moja koleżnka przez całą ciążę miała niedobór żelaza, wiec jadła wszystko co moglo jej tego żelaza dostarczyć z tego co wiem to właśnie mięso takie jak wątróbka, białe mięso, tłuste ryby, szpinak, brokuły, i wszytsko to najlepiej przyjmować z witaminą c. lub sokiem z grapefriuta bo pomaga wchłaniać żelazo. Wiec kochana nie martw się na zapas bo nerwy szkodzą twojemu dzidziusiow , a dla pocieszenia powiem ci że urodziła zdrową dziewczynkę, ma już 4 latka i rozwija się prawidłowo :)

Do góry