reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Aga_km,ja tez nie bardzo wiem co na p[rezent dla chlopaka:no: zawsze mam problem z prezentami i nie moge sie nigdy zdecydowac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie bardzo tez wiem czym sie chlopaki bawia w tym wieku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
o kurcze.... no to gorąco musiało być... :szok::szok::szok:
Ja nie wiem co Ona studiuje dokładnie, ale ma pierwsze dziecko i wymądrza się teorią z książki zaczerpniętą. Wydaje mi się, że mamy, które mają starsze dzieci trochę lepiej wiedzą... Tym bardziej, że nie tylko Kasia o tym pisała, ale i Paula o ile dobrze kojarzę też była zdania, żeby jak najwcześniej na nocnik sadzać.

Aga_km,super jest ten nocniczek,moja kolezanka go ma dla córeczki i jest bardzo zadowolona,ja pewnie tez go kupie,tylko Nadinka jeszcze sama nie siedzi dlatego jeszcze troszke poczekam:tak:
No ja też jeszcze chwilę poczekam, aż Natasza lepiej będzie siedziala i wtedy rozpoczniemy przygodę z nocnikiem.
A ta Antosia co nie chodzi, a ma kolczyki ma już 14,5 miesiąca. I jeszcze w życiu na nocniku ją nie posadzili!

U mnie starszak jak był mniejszy to siedział spokojnie na nocniku.Jak trafiłam na dobry moment to i zrobił siusiu Iub kupkę. Jak podrósł i załapał o co biega to na złość robił w gacie.

no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe

no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe

i ja Twoje zdanie popieram rękoma i nogami!!!! :tak::tak::tak:

reklama
Witajcie czasem sie wam w wątek wtrącam i chciał dziś sie zapytać czy wy wasze dzieci na nocnik sadzacie bo widzę ze właśnie rozmowa o nocnikach ja chciałam mojemu szkrabowi kopic nocnik w styczniu i już wtedy chciałam nauczyć go siadać na nim, spotkałam sie ze zdaniem ze to za wczesnie ale widzę ze i niektóre z was podzielają moje zdanie. Tyle że sama nie wiem kiedy najlepiej chciałabym jak najwcześniej, ale zeby dziecko tez miało jakąś radość z tego

Do góry