reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Siadam na chwile odpoczynku,uff. 5 okien za mną 4 jeszcze przede mną:-(
my już od 1,5 miesiąca używamy nocnika ze znakomitym skutkiem -1 pampers dziennie ,nie pisałam bo widziałam że po moim zdjęciu na nocniku wybuchła burza więc nie prowokowałam a Filiś uwielbia swój grający nocnik jak go posadzę to od razu sika a kupka w pampersie już nie pamiętam kiedy była także polecam ;-):tak:
Kasiu super.Gratulacje dla Filipka.Szybko załapał "toaletowe sprawy".Ja chyba tez spróbuję bo u nas kupcia mniej więcej zawsze o tej samej porze więc może zaczniemy od tego:sorry:.Co do grających nocników to u Matiego się nie sprawdziło,nocnik był idealną zabawką a "te sprawy" załatwiał w pampersa:baffled:.Dopiero jak przeszliśmy na zwykły to"skupił" się na waznych sprawach.
A Tomusia juniora to mi żal pokręconych ma tych rodziców:no:

reklama
no to powiem wam jakie jest moje zdanie na ten temat może mnie nie zlinczujecie :-p
im mniejsze dziecko sadzamy na nocnik tym lepiej mam na myśli takie dobrze siedzące
bo takie roczne czy półtora roczne to nie usiedzi będzie uciekać a na siłe go przecież sadzać nie będziemy , ja robie tak jak tylko wstaje od razu na nocnik zanim się dobrze nie wyciągnie i tak latam cały dzień za dzieckiem co pół godziny a jak nocnik gra to wszyscy szalejemy za szczęścia brawo i takie tam a dziecko szczęśliwe
Ja sie z Toba zgadzam:tak: I też jak Nadia siadzie sama w koncu to kupuje nocniczek i zaczynamy przygode:-D;-)

umi2 - pamiętam, ze kiedyś tu do nas zaglądałaś... gdzie się na codzień ukrywasz?? ;-):-D:-D

te nocniczki są teraz robione na tyle statecznie, że siedzącemu dziecku z pewnością krzywdy nie zrobią... a siedzenie połączone z zabawą i dźwiękami "zwycięstwa" z pewnością przypadną do gustu naszym maluchom.. Ja zaczynam "praktykę nocnikową" od Nowego Roku...

aga_k_m A no tak pisałam:-) jak jeszcze w ciąz byłam na samej końcówce:-) bo sie przeterminowałam i stałam sie majową mamą:-) nie ukrywam sie ale pisze na młodych mamach z przyzwyczajenia a do was wpadam i podczytuje ale sie nie odzywamżeby zamętu nie robić:-D

Co do nocniczka to właśnie pewnie razem zaczniemy tę praktykę bo Kacper ładnie mi siedzi sam wiec mysle ze krzywda mu sie nie stanie

kasia1208
A czy synek ci jakos syganlizuje ze chce kupkę bądź siku?

aga_k_m A no tak pisałam:-) jak jeszcze w ciąz byłam na samej końcówce:-) bo sie przeterminowałam i stałam sie majową mamą:-) nie ukrywam sie ale pisze na młodych mamach z przyzwyczajenia a do was wpadam i podczytuje ale sie nie odzywamżeby zamętu nie robić:-D

jaki zamęt??? Jak najbardziej pasujesz do NAS!!! Zapraszamy częściej!!! ... My też przeciez jesteśmy młodymi mamami ;-):-D:-D:-D

kasia1208
A czy synek ci jakos syganlizuje ze chce kupkę bądź siku?
nie jeszcze nie ale ja uparta jestem więc go często sadzam i zauważyłam że coraz dłużej wytrzymuje na początku sadzałam co 15 min a teraz nawet co 40 i pampers często suchy a dodam że przy córci też tak robiłam i jak miała rok to już bez pieluchy w dzień latała nie powiem wypadki się zdarzały ale bardzo szybko zawołała si ;-)

No to ja spróbuje jak już Tomuś zacznie siedzieć.W cuda nie wierze aIe może sie uda. Przynajmniej pozna nocnik:tak:

Ostatnia edycja:
Moje dziecko dopiero teraz wstalo:szok: spala 3,5 godziny:szok::szok::szok: ciekawa jestem jak sie to przelozy na jej nocne spanie:confused::confused::confused: bo nie sadze zeby jeszcze spala przed noca:crazy:

reklama
O widze ze o nocniczkach piszecie...no ja tez zamiezam niedlugo zrobic ten zakup i zaczac dziewczyny sadzac.....zobaczymy co z tego wyjdzie....:sorry:

Kasia1208 ja Cie popieram ...zreszta ja mam przyklad..moja chrzestna ma 3 dzieci i kazde na nocniku " siedzialo" od 3 miesiaca...dodam ze jak mialy 7 miesiecy to w pampers wogole juz nie robily w dzien ....
Teraz ostatnio jak bylismy w Polsce to ciocia na chrzcinach mnie zapytala czy juz siadaja na nocniczku....a ja na nia galy:shocked2::shocked2:.....no i troche mi sie wykladu posluchalo o tym ze czym wczesniej tym lepiej....:sorry:

A ja planuje zakupic ten sam nocniczek co Aga.k.m....no ale jeszcze zobacze jakie beda w promocji....:tak:

A moje dziewczyny dzis sa poprostu nie dozniesienia.....dopiero wlasnie umylam zeby ni i nadal jestem w pizamie....w zlewie nic juz sie nie miesci....wrrrr....normalnie jak chce choc na sekunde je same zostawic to jest ryk na calego....a jak jestem z nimi to sa cale happy.....:sorry:

Do góry