reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam

Okruszku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!duzo zdrowka, pieniazkow, spelnienia wszystkich marzen i oczywiscie aby twoje malenstwo roslo zdrowo i zebys miala z niego jak najwieksza pocieche. A teraz szczegolnie tego zebys jak najszybciej poczula ruchy:rofl2::-D:tak:Wszystkiego naj naj:)

Ula_28 gratuluje synusia:-)i ze wszytsko dobrze z malenstwem, tez sie nie moge sie doczekac juz 19.12 kiedy mam wizyte i mam nadzieje ze juz mi lekarz powie czy to bedzie PAN czy PANI:tak:hehe..

Ja dziewczynki chce ten wozeczek w kolorze czerwonym a oto link: & WÓZEK CHICCO FOR ME 2008 4 KOLORY+GWARANCJI (468888983) - Aukcje internetowe Allegro
Jest i dla chlopca i dla dziewczynki tak mi sie przynajmniej wydaje:-) Ja kocham czerwony kolor wiec napewno ten:).Dzisiaj malenstwo sie przewraca dosyc :-)ale to slodkie...Pozdrowienia dla wszystkich mamus:rofl2:
Kochana ja też już zdecydowałam że kupuje taki wózek, on jest śliczny i lekki a to jest ważne. No i ma już wszystko , fotelik do auta , spacerówka itd. Ja pokazałam mężowi żeby wiedział jak będę w szpitalu to żeby wiedział jaki kupić. A Ty kiedy będziesz kupować? Pozdrawiam serdecznie.

mi polozna wytlumaczyla jak mozna okreslic ruchy dziecka,bo tez moja 1 ciaza i moze niezbyt udane porownanie, ale jakby sie cos w jelitach przesuwalo i podobno najlepiej wiczorem jak sie spokojnie lezy obserwowac.

Ja ruchy czuję od kilku tygodni, najpierw bardzo delikatne jak łaskotanie motylka a z tygodnia na tydzień coraz wyraźniejsze i bardziej zdecydowane. A przed chwilką po raz pierwszy zobaczyłam jak mi się brzuszek porusza w miejscu, gdzie maluszek kopnął :-) Wspaniałe uczucie i widok....

reklama
Jejku Kochane Dziewczynki :-)
Z całego serca, każdej z osobna, pragnę podziękować, za piękne życzenia urodzinkowe...
:-D:-D:-D:-D Buziak dla Każdej z Was za ciepłe słowa, za pamięć i niezwykłą moc w życzeniach...mam nadzieję!!!:-D:-D:-D
Aż się wzruszyłam jak to wszystko czytałam...jesteście niezwykłe...i bardzo się cieszę, że jestem tu z Wami...:wink::wink::wink:

Dzień pełen miłych niespodzianek...ciepła i radości....pizza udała się przepysznie i chciałam Ci Sheeppy podziękować szczególnie...Wszyscy się zajadali łącznie ze mną...po prostu rewelacja...:tak::tak::tak: Wielkie DZIĘKUJĘ!!!!:-D
Czytałam też o Twoich wahaniach...i myślach. Trudno coś napisać w tej sytuacji....Przykro mi, że zmagasz się z takimi trudnościami, ale jak sama piszesz...poczekaj do wiosny, życie czasem naprawdę nas potrafi zaskoczyć....miej wiarę i nadzieję w lepszy czas...i staraj się teraz o tym nie myśleć...:-) To bardzo poważna decyzja....
A co do lekarza, ja na pewno bym zmieniła na Twoim miejscu. Nie ma potrzeby tak słono płacić za badanie... Na pewno są w Twoim mieście dobrzy lekarze w swoim fachu, byś mogła się badać i leczyć bez ponoszenia kosztów.
A te 3D, które Ty masz robione, to najwyraźniej sprzęt nie jest dobrej jakości... może warto by było zrobić takie USG gdzieś, gdzie mają dobrą opinię, super sprzęt i bardzo duże doświadczenie, to wszystko jest ważne podczas takiego badania. Dlatego ja nie robię u siebie w mieście tylko jadę do Szczecina, bo ponoć u mnie też są beznadziejne te zdjęcia i nic nie widać, a fachowcy też niedouczeni.:baffled:

Liliann trzymam Cię za słowo z tymi zdjęciami...to będzie dla mnie piękny prezent!!! :-D i mam nadzieję, że czujesz się już dużo lepiej.. .Buziak dla Ciebie i Twoich dziewczynek.

Kochane Dziewczynki, ja również słyszałam , że 3D należy robić między 22-24 tyg ciąży. :nerd: Kiedyś Madzia_Singh pisała o USG, w których tygodniach się wykonuje to badanie i dlaczego. Częściej się je robi jeśli są problemy z ciążą, albo konieczna potrzeba, ale też nie należy bez potrzeby nadużywać podglądania Maluszka, to raczej nie dodaje mu zdrowia - to jeden argument. Drugim jest wiek naszego Maleństwa, bo jest już na tyle wykształconym człowieczkiem w tych tygodniach, że można go sobie bardzo dokładnie obejrzeć :-) ,zbadać, a potem robi się w brzuszku coraz ciaśniej i my rodzice też już mniej widzimy. W końcu to 3D jest dużo wyraźniejsze i najczęściej robimy je dla własnej przyjemności....Dobrze jest gdy przyjemność połączy się z badaniem, na które się czeka przez jakiś czas... :tak:, a nie jako dodatkowe.
Oczywiście każda z nas decyduje sama (chyba, że ciąża wymaga ciągłej obserwacji...to co innego ), ale bądźmy też rozsądne w naszych decyzjach.:nerd:

Ja ostatnie USG miałam robione w 13 tyg, a następne miałam zapowiedziane właśnie na 22-24 tydz. I sama dokonałam wyboru, że połączę to badanie z oglądaniem na 3D ;-) Mój lekarz był zachwycony pomysłem i jeszcze mi polecił bardzo dobrego lekarza, który zajmuje się tym od bardzo długiego czasu. Tak więc czekam na 21 styczeń z wielką wielką wielką niecierpliwością :-)

Pozdrawiam Was najcieplej jak potrafię...życzę miłego wieczorku....i cudnego weekendu :-D:-D:-D
Lecę odpoczywać, bo dziś się bardzo zmęczyłam...tymi przygotowaniami...:-p

Do góry