reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Aguś, a Ty Jagódkę wozisz w tym większym foteliku przodem do kierunku jazdy?
Mmatysia a Ty jak będziesz woziła?
Bo one to już chyba tylko są przodem do kierunku jazdy, tak? Ale zazwyczaj pisze, że one są od około 9 miesięcy, albo od roku. To mogę Natusię już tak wozić?

reklama
oj działa, jak nie zapije nerwów, to mnie szlag trafi... 5g spaceru, 1,5 jazdy samochodem, żeby moje kochane maleństwo zapomniało o ząbkach, efekt? przegryzła gryzak- ten co się wodą napełnia... to kupiłam jej nowy... ja oszaleje, no mam dość, nóg nie czuje, pleców nie czuje, palce mam poobgryzane (smarowanie żelem dziąseł), za godz przybywa mąż z odsieczą, a ja do kąpieli Izy zrobię sobie Lecha... a potem szturm na monopol.... oci... pieć idzie! Nawet Was nie mam jak nadrobić, nie wiem, komu gratulować urodzin, wybaczcie... a Gorzkiej jak nie ma tak nie ma... a nie musiałabym do monopola biegać...
Po prostu szok:szok::szok::szok:.Masz kobitko przechlapane:-(.Nic tylko sie upić-towarzyszki już masz;-)
diobra pizza sie piecze. A ja dzisiaj bylam na rozmowie z pania macka poniewaz macius w teatrze pobil sie z chlopakiem oczywiscie macius wygral walke a wczoraj uciekl pani w szkole poniewaz nieuwierzyla mu ze to nie on pierwszy zaczal bojke ale tym razem w szkole:) wiec macius co zrobil... wkurzyl sie i uciekal pani a pani go gonila po calej szkole wyobrazacie sobie jak to musialo wygladac ?? :) to co pani mowila to mnie nic nie zaskoczylo bo m mowi o wszystkim nam. Wiec dziewuszki na razie macie male problemy zwiazane z dziecmi :)
U mnie narzaie to Mateusza tłuką,bo on dla wszystkich taka dobra dusza:eek:.Mamusia uczy go asertywności, a jak będzie trzeba to i na karate zapisze:-p
Witam Was,

Wziełam sie do oglądania fotelików samochodowych dla małego, wpadłam na artykół Motogazeta - Aktualności: Polski fotelik robi furorę i tak sie zastanawiam czy go kupić. Wersja podstawowa na allegro kosztuje około 400złFOTELIK RAMATTI FORMULA CLASSIC PINK WWW_TATO_PL (822683917) - Aukcje internetowe Allegro, a wersja lux jest troche droższahttp://www.allegro.pl/item793117616_fotelik_ramatti_formula_9_18_isofix.html
zastanawiam się czy go kupić. Przeraża mnie tylko to, ze nie można wozić dziecka tyłem do kierunku jazdy.
Marzenka już kupiła Ramatii(Venus) aja się właśnie go zamawiam.
A co do ostatniego zdania to wszystkie foteliki(prócz nosidełek) montuje sie przodem do kierunku jazdy:sorry:
dobry wieczór majóweczki,

widzę, że klub AA się już zbiera :-) Dołączam z lampką czerwonego półwytrawnego hiszpańskiego winka (pijam tylko takie)

M na popijawie w Poznaniu, Andrzej ogląda Epokę Lodowcową, a ja na BB, aha Gaba śpi. Położyłam ją o 19 i już raz się obudziła...Eh...
mamamatysia fajnie masz z tymi imprezkami, ja dziadzieję w domu już ładnych parę miesięcy, czuję się jak prawdziwa kura domowa....
U mnie tez chłopaki oglasają epokę lodowcową(stary i starszak) junior kima od 20 a ja popijam winko i siedzę na BB;-).Z imprezami fajnie ale co za dużo to niezdrowo:baffled:.Od tygodnia drzwi sie u nas nie zamykają...echhhhhh.
Jeszcze tylko urodziny Mateusza...

mamatysio fotelik pierwsza klasa !!!! duzo o nim slyszalam oczywiscie na pozytyw, albo mega pozytyw. jakies 3 m temu tez byl program o fotelikach i ten nr 1. sadze ze na takie rzeczy klaskinie powinno sie oszczedzac, a fotelik wart jest ceny

mamatysio fotelik pierwsza klasa !!!! duzo o nim slyszalam oczywiscie na pozytyw, albo mega pozytyw. jakies 3 m temu tez byl program o fotelikach i ten nr 1. sadze ze na takie rzeczy klaskinie powinno sie oszczedzac, a fotelik wart jest ceny
Ja uważam, że on i tak jest tani. Pewnie, że można za 150 zł kupić, ale nie wiadomo co on jest wart. A za taki porządniejszy z górnej półki to już ładnych parę stówek trzeba dać. Więc ten uważam za dość tani jak na tak dobre opinie. Mmatysia jeszcze raz dzięki!!!

Mamstud ty to jest złota kobieta. Dzięki że o mnie pytasz. :*
Jestem czasem poczytam, ale jakoś weny mi brakuje.:zawstydzona/y:

Och wiecie co, ostatnio robiłam porządki u dzieci w pokoju i mi tak smutno jest teraz że normalnie prawie płaczę. Bo zdałam sobie sprawę że moje dzieci mają sporo zabawek. I w sumie to jakoś tak mi "gupio" kupować następne. A ja tak lubie robić Mikolajowi przyjemnosć, widzieć jak się cieszy. A dla maluchów te zabawki są takie kolorwe, fajne. Ale tyle zostało po Mikołaju że szok.

m&m's ja mam podobny problem, uwielbiam kupować dzieciom zabawki ale one już tyle tego mają, że aż grzech normalnie...
Co to znaczy weny nie mam!? Pisać tu! :-)

marzenko - Jaga jezdzi przodem do kierunku jazdy

pisałaś, bardzo mi miło, tyle że nie wiem z czego tak się śmiejesz, bo jeśli z żartów z agikm ... to nie radzę ... ona jest czarownicą (Lili dziś non stop na cycu wisi) :-D:rofl2::laugh2:
uważaj, chyba że chcesz mieć big baby :-D:evil::wink:

haaaa - czyli moje czary juz przynoszą efekty :evil::laugh2::laugh2::laugh2:(ugotowałam zupe z czarnego kota, dodałam kilka kurzych lapek, kilka magicznych ziół, parę czarów nad Lili zdjęciem.... i voila)!!!;-)

Mamstud ty to jest złota kobieta. Dzięki że o mnie pytasz. :*
Jestem czasem poczytam, ale jakoś weny mi brakuje.:zawstydzona/y:

Och wiecie co, ostatnio robiłam porządki u dzieci w pokoju i mi tak smutno jest teraz że normalnie prawie płaczę. Bo zdałam sobie sprawę że moje dzieci mają sporo zabawek. I w sumie to jakoś tak mi "gupio" kupować następne. A ja tak lubie robić Mikolajowi przyjemnosć, widzieć jak się cieszy. A dla maluchów te zabawki są takie kolorwe, fajne. Ale tyle zostało po Mikołaju że szok.
Mój sposób na zmniejszenie ilości zabawek(lub zrobienia miejsca na nowe;-)): biore Matiego do jego pokoju wywalamy wszystko,przeglądamy,zniszczone-kosz,te którymi się nie bawi(zazwyczaj przy sprzątaniu okazuje się,że wszystkimi się bawi:baffled:) pakujemy i zawozimy do np.Caritasu.Potrzebującym dzieciakom sprawimy trochę radości a Mati zrobi miejsce na nowe.Przy okazji spełni dobry uczynek:-).

reklama
mamamatysia my robimy dokładnie tak samo, z tym że te dobre, którymi się Andrzej nie bawi oddajemy do przedszkola :-) Andrzej na szczęście chętnie się dzieli, a jak coś zepsute to bez żalu wyrzuca. No chyba, że kocha tę zabawkę, wtedy trzeba sklejać, składać i ratować co się da... :-)

Do góry