reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hellooo po raz drugi ;-):-D

moniqsan-a widzisz jak to fajnie nadrabiać:-p. Niestety obyło się tym razem bez fotek jedzonka (jakos nie było takiego tematu) - bo wiesz Twoje fotki z imprezy u kolegi (sushi) dostać na "klatę" z rana (gdzie ja jeszcze nie pomyślałam o śniadaniu) - to takie średnio miłe, gdy u mnie w domu do dyspozycji, kilka warzyw i serek wiejski:crazy: (a łososia ni ma!!! jedynie kalmary w zamrażarce ale to sie nie liczy);-):-D.

Co do Zary - osobiście kocham ten sklep :tak:(podobnie jak Reserved, aczkolwiek Zara ma klasę, a w Reserved na ogół kupuje sportowe ciuszki i jakieś bluzeczki). Ja juz w marcu nakupowałam Jagódce w Zarze bodziaków na wyrost i kilka bluzeczek (bluzki juz małe:confused2:). Czekam na jakieś promocje - bo pójść tam w normalnych cenach - to normalnie z pól wypłaty M na Jagę by poszło:-D a na mnie kolejne pół i moja cała.
Nie zgadzam się z opinia Twojego Męża:no::wściekła/y:-Lila zawsze pięknie wygląda!!! Jak mała królewna!!! No ale jeżeli jest to sposób na zakup nowych pieknych ciuszków - to korzystajcie potrójnie:tak::-D (z kuzynką na czele, w końcu "uboga krewna" mogło się i jej tyczyć;-))

tsarina-tytanowe łyżeczki?? ależ się uśmiałam:-D:-D:-D. Nie wyobrażam sobie co Iza kombinuje tymi czterema ząbkami (próbuję, alepewnie moje wyobrażenia nijak sie mają do Waszej rzeczywistości;-))- Jaga ma jeden i plastikową łyżeczkę z sukcesem zatrzymuje w buzi (wbija tego swojego jedynego kła w nią i blokada gotowa:-D)

reklama
AgA - kurcze... to nieciekawie sobie Dziewczyna start w życiu ułożyła:no::no::no:.. Może trauma z dzieciństwa stworzy z niej idealną matkę - ale żeby być dobrą (o ideał w tej chwili jej nie bede posadzala) matką trzeba mieć jakieś środki do zycia - coś dziecku trzeba zapewnić:sorry::-(.
Nie bez powodu My dopiero teraz zdecydowaliśmy sie na Bobo.. Przykre to wszystko. Tymbardziej, że chyba nie ma przy sobie bliskiej osoby (chodzi mi tu o mamę, babcię), która moglaby jej coś podpowiedzieć, czegoś nauczyć, bądź wyręczyć. No ale może od strony chłopaka (ojca jej dziecka) będzie mogła liczyć na jakieś wsparcie - może tamta rodzina poczuje się odpowiedzialna za całą Trojkę:confused:

Życzę jej w każdym bądź razie wszystkiego dobrego - i mam nadzieję, że bedzie ..dobrą mamą (młodsze dziewczyny zachodziły w ciażę i udawało sie im wyjść na ludzi, i dośćdobrze wychować dzieci- mam nadzieje, ze w tym przypadku bedzie podobnie:happy:).

AgA -czyli co - zdecydowałaś się na tą Panią na próbę? Bo przy Twoim systemie pracy - nie ukrywam lekko M nie będzie. Wspominałaś o siostrze - czy Ona od czasu do czasu nie mogła by Wam pomóc??

Aguś tez trzymam za nią kciuki.....bo nie chce wychowywać drugiego pokolenia.
Jej matka to pomyłka wiec mam nadzieje ze ojciec dziecka jest dobrym człowiekiem.

Tak:tak: na próbę dam Zofika jeszcze zanim pójdę do pracy ...zobaczymy, najpierw zostanę z nia na godzinkę a potem zostawię sama na 2-3 h
A siostra:eek:
Jak nie pracuje to jest na uczelni a jak jest w domu to sie uczy....:eek:
Oststnio mialam takiego nerwa (w dzien w którym wyszedł M. ze szpitala) bo zamknela sie w pokoju ...ja robie obiad, M. cierpi i ma wkur....na wszystko co sie rusza a Zofik maruder...a Siostrzyczka nawet nosa nie wystawiła zapytac czy chociaz pol godz. zajac sie Zosia.....citoka od dupy strony....

Spała u mnie 11 listopada tesciowa....ona spac nie lubi....wstała o 5 rano i zaczeła prasowac:szok:....o 8 wzieła Zofika i zaczeła sprzatac, do 10.00 Zofik szczesliwy bo cały czas byłaz abawiana ...mieszkanko posprzatane....qrde jednak mozna:szok::tak:

Dzien dobry majoweczki, dzis mamy piekna pogode wiec zapowiada sie dlugi spacerek :-) bo od jutra ma padac przez kolejne dni :-( Nocka przebiegla spokojnie, ale za to marudnik sie wlaczyl od 7 rano, jak na razie maz dzis znim walczy wiec mam troszke spokoju. Normalnie to musze pochwalic mojego meza bo wczoraj jak wieczorkiem sprzatalismy po drinkowaniu to nawet poszedl yniesc smieci tak sam z siebie :szok: zrobil to pierwszy raz od kad tu mieszkamy czyli od urodzenia melgo. Wieczorkiem maz leci na rybki wraca dopiero jutro wieczorem wiec tez bede samotka, ale za to przywiezie pysznego dorszyka :happy:

tsarina gratuluje kolejnych zabkow, u nas nadal nic nie widac

Witam Was majoweczki .......

Na poczatku chcialam Wam podziekowac za zyczonka dla moich dziewczynek.......dziekuje z calego serducha.......a tak swoja droga to jak tem czas szybko leci.......

wczoraj niestety podczytywalam Was ale jakos weny brakowalo....
wogole znow mialam przejscia z tesciowa no i nie daja mi po nocach spac te "zielone kupki" u moich szkarabow....
Niestety na badanie kalu i moczu mam dopiero w przyszlym tygodniu a narazie mam codziennie podawac probiotyki.....juz po wczorajszej dawce dziewczyny robily takie kupki jak byly noworodkami tzn. chodzi mi o konsystencje a kolor niestety zielony.....ach juz sama nie wiem....a no i kupilismy inne mleczko....troche dziwnie bo dziewczyny byly od samego urodzenia na bebilonie a teraz kupilam Cow&Gate....zobacze podobniez przyczyna moze byc duza zawartosc zelaza w mleku....:eek::eek::eek:

Barmanko.....Owco....dziekuje za pamiec......:tak:

Owco....mnie te kupki to by tak nie martwily gdyby cala sytuacja nie trwala od 3 tygodni....no i kupki maja czasami sluz....

Tsarino....oj gratulacje dla Izy.....az mi ciarki przeszly jak napisalas o tym zgzytaniu zabalami...a tytanowa lyzeczka....oj nie wiem czy taka znajdziesz...:-D:-D:-D
No i milego "polowania" na przeceny.....:tak:

AgA....Twoj maz na pewno da rade.....fajnie ze zdecydowala sie na ta pania ..tylko tak jak ktoras pisala zebys sprawdzila czy to dziecko nie jest agresywne....znam przypadek gdzie wlasnie dziecko z Down bylo strasznie agresywne .....takze warto sprawdzic.....

Tikanis....fajnie macie z ta kaska....no i trzymam kciui zeby wszystko poszlo po Twojej mysli z praca.....
ja tez musze sie dowiedziec co i jak teraz bo wlasnie skonczyl mi sie macierzynski no i musze sprawdzic czy jakas kasa mi sie nalezy teraz....

Moniqsan.....fajnie ze zakupki sie udaly...ale Twoj maz to "aparat"...powiedz mu ze Lili zawsze jest slicznie ubrana.....
a tak wogole to u nas tez jest cala linia wlasnie takich doroslych ciuszkow w Mothercare ale ja uwazam ze takie ciuszki sa fajne na jakas okazje a tak normalnie to dziecko jednak powinno sie ubierac w sliczne kolorowe ciuszki dzieciece.....jeszcze doroslymi sie przeciez nabeda nasze maluchy....no ale to moje zdanie....:tak::tak::tak:

Barmanko.....wiesz...mi wczoraj lekarz polecil te probiotyki...powiedzial ze powinny je stosowac dzieci ze skaza i wogole z roznymi wysypkami....moze powinnas sprobowac.....:confused2::confused2: ostatnia nowoscia z probiotykow w uk jest PROBIO START.....i cena spoko bo za 30 saszetek okolo 13f...a w Polsce wlasnie wczoraj prosilam mame o 4 opakowania to zaplacila 130zl.....to jest 40 saszetek....
A z koncem karmienia...no coz....moze przy nastepnym dzidziusiu bedzie Ci dane cieszyc sie beztroskim karmienie....:tak::tak:

Aga.k.m....jak przeczytalam o Twoich "pracach kibelkowych" to az mi sie usmiech pojawil.....ja tez juz nie raz bawilam sie w przepychanie kibla.....
A czy to dzis przypadkiem Marczo nie wraca do domku....:-):-):-)

Kurcze juz nie pamietam co mialam napisac.....:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

A u nas dzis 16 stopni i prz\epiekne sloneczko....:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
czesc,

aga km-ja z düren jestem.

tsarina-fajnie ze ma zabki juz sie nie musi meczyc i lepiej spac umie,ciekawa jestem kiedy moj brzdac dostanie zebolki.

musze sie pochwalic ,oliver zrobil mi dzis sniadanie,tzn chlebek 1 kromka ale byl zadowolony,juz mi kiedys takie niespodzianki robil .biedny od wczoraj mi goraczkuje ,najpierw ja potem maz a tera oli chory.

AgA to ja tez prosze klona tesciowej, takiej to ze swieca szukac, moja jak by jej pozwolono tez by pewnie porzadki robila tylko ze zaczela by sie za bardzo panoszyc i tylko klotnie by z tego wyszly, ona nawet chciala ( jak byla pierwsza wersja jak bylam w ciazy ze u niej zamieszkamy ) ze wezmie malego do pokoju obok swojej sypialni :szok: tylko nie bardzo ja zrozumialam ja bym musiala caly dom prawie przejsc aby wstac do dziecka :szok: a juz nie ma szans abym uslyszala jak placze w nocy

reklama
Do góry