reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hejo Jolu ja jestem,
tylko jakaś taka senna dzisiaj jestem. bez energii. nie wiem czemu. czy to ta pogoda jesienna czy co. Normalnie myślę tylko o solarium, gorącej kąpieli, łóżku, gazecie lub książce. Boniu jak ja bym chciała żeby ktoś dzieci wziął.

reklama
Witam Kochane, dwa dni mnie nie było i już tyle nadrukowane, że wszystkiego nie doczytam... Ech! Chyba muszę się z tym pogodzić, że nie dotrzymam Wam w pełni kroku. Ale jak tylko znajdę wolną chwilę to i tak muszę do Was zajrzeć, choćby nie wiem co!

Jolu Twoje córeczki nie lubią pić mleka, ale za to jak pięknie jedzą... :laugh2:Ach! Ja mogę sobie pomarzyć, mój maluszek to miłośnik mleka i nie chce go na nic zamieniać:no: Brawo za "brawo" dla Ali! Co za zadolniacha!

Owca faktycznie sporo Twój synek zjada, pozazdrościć! Mój wujek ma synka Wiktorka ale już dwulatka i też taki super apetyt ma od małego... Z Wiktorkami chyba tak już bywa, że nie dają mamie osiwieć przy karmieniu;-) A propos męża - mój też był maminsynek, ale się naprawił:tak: nie trać nadziei i ducha walki!

Barmanko widzę, że Wy tez już na butli pełną parą. Rozumiem, jak się czujesz... Ja Mateusia nosiłam ciągle na rękach i tuliłam, jak go odstawiałam od piersi... Nosiłam i nosiłam i nie chciałam dać nawet tatusiowi... Ale po paru dniach tak mi w kregosłup wlazło, że go wreszcie ulokowałam w łóżeczku z zabawkami i chyba moja żałoba się skończyła:sorry: Sentyment pozostał i szkoda mi, że przez te głupie AZS musiałam tak szybko skończyć...

U nas w sumie nic nowego się nie dzieje, M szuka pracy i już ma jakieś opcje, lepsze i gorsze ale narazie nic pewnego. Mam nadzieję, że od grudnia pójdzie już do pracy, to nam się humory znacznie poprawią:tak:

:-Dmnie tez kusi to tagliatelle Moniq - ale na powitanie M w domu mam spaghetti (bolognese+neapoli, moj M lubi polączone sosy:tak::-D)- i tak wróci albo przed pólnocą... albo jutro z rańca (przeliczyli się chłopaki z robotą:confused2:):-(

Poza tym wczoraj jadłam sałatkę z tuńczykiem - apropo - pychotaaa - więc jeszcze mi język do tyłka nie przyrósł po przeczytaniu powyższego postu AgI:-p;-):-D

A dzisiaj ja się chwalę ząbkami :-D:-D:-D- nareszcie Jagódce przebiła się dolna lewa 1 !!! - także bolesne szczęście dopadło moje piersi:laugh2:

AgA - a ja poproszę o wynajem Twojej Teściowej na góra tydzień... Chce pokazać mojej, że jak się chce - to wszystko można zrobić :tak:;-)

Jola - i ja gratuluję nowej umiejętności Ali:tak::-):-):-) super... moja jeszcze nie czai kosi-kosi i brawo:zawstydzona/y:

Sara - trzymam kciuki za prace Twojego M:tak: - bedzie dobrze, bo Twój Chłop ma chęci a Facet zawsze sobie robotę znajdzie:tak:
Tym, że Synek malo je deserkow czy obiadków - nie przejmuj się. Najwazniejsze, ze mleczkiem nadrabia:tak: A z dnia na dzień może i apetyt przyjdzie ;-)

Hej kochane mamusie nie odzywałam się 3 dni i tyle mam do nadrobienia ze szok :szok:, no coż muszę podczytać te 50 stron , wy wstretne pisarki:-p
U nas już lepiej Majusi przechodzi zaplaenie krtani, takze dziekujemy za przeslanie tylu ciepłych fluidów :-)
Ogolnie Majusia nie przesypia nam nocek czyli nic się nie zminiło w tej kwesti, ale za to nauczyła się uwaga KRZYCZEĆ!!! wydziera sie glosniej niz placze.....:sorry:
dobra zabieram sie do nadrabiania

Witamy, właśnie wróciłysmy z zakupów, nie powiem, bardzo owocne... 5 bodziaków- 39zł- brak promocji, 3 pajace- 39 zł, tez brak promocji, ale za to 4 bluzki za 5,5zł... fajna promocja... dyni nie kupiłam, więc na obiad schabowe:eek: co do tagliatelle wg moniq to polecam i bardzo zachwalam! chyba od tego mój nowy świr na punkcie makaronów i kuchni włoskiej się wziął:happy: podziękować!

śmiałyście się z tytanowej łyżki, a jak uda mi się na zdjęciu uwiecznić, co się z naszą zmieniającą kolor łyżką z canpola stało, to zrozumiecie... w tym tępie, Iza zrobi z niej widelec!!!

konsultowałam się z dr co dawać Izie, żeby nauczyć ją gryzienia i jednocześnie masować dziąsełka, polecil chrupki ryzowe i biszkopty, tylko cały czas nadzorować brzdąca

Aga_K_M dziękujemy za kciuki:tak: bardzo się przydadzą... A co co deserków to nie ma większych problemów, szczególnie z gruszkami williamsa - to jedyny słoiczek który znika cały i szybko:tak: ale czy ktoś widział żywić się gruszkami i mlekiem?;-)

Tsarina dałam ostatnio Matiemu kawałek świeżej marchewki do zabawy, podobało mu się chociaż się nie najadł;-) podobno można dawać dzieciom różyczkę ugotowanego na miękko kalafiora do łapki do jedzenia

Na początku chciałam przekazać spóźnione zyczenia:
mnóstwo buziaczków dla półroczniaków
k.m- FILIPKA
ewka82- ADRIANKA
bohaciefka- MAŁGOSI

NO I DLA NASZYCH PANIENEK KLONIKÓW :-D ALICJI I AMELCI MNÓSTWO BUZIACZKÓW NA 7 M-CY

marzena80- super kuchnia, ja uwielbiam kolor venge;-) tez mam taki w kuchni:-) Kochan dobrze, że twoj m jest taki opiekunczy :-) nie no twoje kochana jakbym mogła pogardzić takim ekologicznym łóżeczkiem :-D

baramanka70- witaj kochana, ja mam 3 dni do nadrobienia i bede twardo nadrabiała :-D, tesciowa jest the best :-D

tikanis- gratulowałam ci awansu, a tu teraz czytam takie informacje ..... kurcze to przykre, że tak się ułozyło z jednej strony szkoda pracy tego awansu itd, ale z drugiej strony bedziesz mogła posiedzieć z Kubulkiem. Jesli mogę to powiem swoje zdanie ja gdybym miała taką sytuację to wziełabym w pracy wychowawczy i siedziała z dzieckiem. Bo czasu spoedzonego z dzieckiem nikt ci nie zabierze......... a to dobra inwestycja w przyszłość :biggrin2:

mamstud- super, że znalazłaś nianię :-) i że się dogadałyście

owca121- kurcze, faktycznie na 9 metrach musi być wam ciezko, ale perspektywa mieszkania z tesciowa hmmm sama nie wiem co lepsze :sorry:

bohaciefka- wiesz co faceci nigdy nas nie zrozumieja tylko potrafia na nas narzekac mimo naszych wszystkich obowiazkow, ale jak sami maja to ogarnac to nie daja rady :no:

confi- wow ale z ciebie zdolniacha była, teraz już wiadomo skąd Damianek taki madry :-D

jola466- gratulacje dla Aluni ;-) super to musi wyglądać, co do łóżeczka kupilismy w sklepie u nas kosztowało 199 jest z firmy coneco, co do wozka polecam CHICCO WOZEK TRIO TOUR 4 GONDOLA AUTO FIX + GRATIS (804252260) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy co do alkoholu to ja tez jedynie likiery lub piwo karmi lub z soczkiem, ale sporadycznie i tez nie pale, wiec nie jestes sama;-)

kornasia- jesli moge sie wtracic i wypowiedziec na temat krzesełka chicco, to ja tez je ogladałam, ale w sklepie powiedzieli, ze bez sensu je kupowac bo ono jest przeznaczone od 0 do 3 lat, wiec z wkladu dla noworodka i tych funkcji juz nie wykorzystasz a zaplacisz za nie

tsarina- gratuluję kolejnych ząbków

moniqsan- ja mam takie krzesełko
Jane Emotions Plus - H56 Mes ... - dladzieci.oferty.pl jestem super zadowolona

mamamatysia- oj wspolczuje wam takiej rozwdrzonej chrzesniaczki

aga- jesli moge doradzic w sprawie opiekunki to ja bym poszukała kogos innego, pomysl mała nie bedzie wychodzic na spacerki, tak jak piszesz zawsze jest ryzyko , ze ktoras zachoruje no i wiesz jednak opieka nad 2 takich małych bąbli :sorry:

nadrobiłam do strony 2347, reszte jutro............ uciekam kochane:-)

reklama
Alez dzis tu pustki, przynajmniej nie mialam co nadrabiac. Bylismy dzis na 3 godzinym spacerku tak bylaladna pogoda ze do domu nie chcialo sie wracac:tak:
Teraz siedze juz samiutka maz pojechal na rybki, synek spi, wiec mam chwilke dla siebie:-) Znalazlam dzis super oferte miszkanka i maz moj nawet sie zgodzil zeby ziasc kredyt jak stwierdzimy ze warto, w poniedzialek idziemy ogladac wiec napisze cos wiecej aby teraz nie zapeszac.
Kurcze a Wy znomu o jedzonku a ja na diecie, a jak pomysle o makaronach to az slinka leci .....:-p

Saro zycze aby maz szybko znalazl prace aby Wasze smutki szybko minely

aga_k_m gratuluje zabka, u nas tez moglo by sie cos pokzac bo ciezko to znosimy

ankzoc mnie juz nie bawi nowa umiejetnosc Wiktorka - krzyk ciezko to wytrzymac bo krzyczy praktycznie bez przerwy az uszy pekaja :szok:

Do góry