reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

mialam isc spac ale jeszcze odpisze tak teraz w niemczech ,a tak to z wielkopolski kolo Leszna

Leszno - jest jakieś 100-120 km ode mnie, a w Niemczech - jakie miasto (jeśli możesz napisać) ?Widzisz Marczo właśnie buszuje gdzieś w Deutschland (ale zabij mnie nie wypowiem nazwy miejscowości:-D:-D:-D On też wspierał się sms-em aby odpowiedzieć) - najważniejsze, że jutro ma powrócić ;-)

reklama
tsarino - gratuluję Izie- Mirce kolejnych dwóch ząbków!!! Super :tak::-):-):-)- Jaga nadal z jednym "zasuwa", drugiego widać, ale nie chce się przebic:confused2:

Cieszylaś się, że przez dzień miałaś tylko 6 stron, to popatrz - od Twojego wieczornego pożegnania jest ich chyba z 10 (achhh ta wieczorna wena:-p).
Biedronka usunięta;-) (mialaś rację - dzięki:*)

no to chyba pora "wyłączyć światło" na forum - chyba ostałam się samiusieńka - toszz to czwarty post (sama do siebie pisać nie będę):-:)-:)-( - Dobranoc zatem :tak::-D

mój suwaczek wskazywał wiek Jagi zgodny z jej kilogramami, hehhehe -dlatego musiałam go wczoraj stosownie zmienić - sama jakoś nie zwróciłam na niego uwagi... no ale tsarina podpowiedziała mi, że biedronka coś "przyszalała" ;-):-D

skoro się pożegnałam, to... Dzień Dobry!!! :-):-):-)

Cześć podłe baby!!! :crazy::crazy::crazy:
Wyszłam z domu na parę godzin, wracam i od razu mogę się pożegnać z nadrobiony forum
Mam 20 stron!!!
Pogłupły wszystkie bez wyjątku

Aha, i nie myślcie sobie że mnie podpuścicie. Idę spać :wściekła/y:

Chryste, jakie genialne ciuszki są w Zara kids, to normalnie można zmysły postradać. Wszystkie maleńkie a robione na dorosłe, z dorosłych materiałów i kroje też dorosłe. Mój mąż stwierdził na cały sklep - "Rzeczy dla maleńkiej damulki, a Ty naszą ubierasz jak ubogą krewną ..." Inni klienci byli delikatnie rzecz ujmując - nieco zdziwieni. Mój mąż to jest agent :sorry:

moniqsan- matko kochana ale ty masz zdrowie siedziec do 3 w nocy masakra.. ja wtedy karmie 2 raz malego...i ledwo co zyje...

nina,madzia,moniqsan,marzena80,boheciafka,barmanka,kornasia-dzieki kochane jestescie wszystkie z tym pocieszeniem i w sprawei spania kubuska i w sprawie pracy...
tak jesli chodzi o zaplecze wspomagajace dla dzieci polska jest daleko za murzynami, tak samo jesli chodzi o biurokracje w polsce.. w poslce dla tych 48 zl musielismy wypelnic chyba z 20 dokumentow a wczechach wystraczylo 1 dokument wyplenic zeby starac sie o te 1200.. a stanelo na....... ze wracam narazie do pracy na pelny etat.. tzn na 6,5 godziny - godzina na karmienie i pol obnizenie godzin pracy.. kubusiem zajmie sie mama przez te 2 tygodnie do konca litsopada i zobaczymy jak mojemu mezowi bedzie wychodzil grafik,,jesli okaze sie ze faktycznie bedzie mial dniowki caly czas to wtedy bede prosic szefa o pol etatu tak zebym 3 dni byla w pracy i 2 w domku z kubusiem... i to by mi i mamie odpowiadalo no ale narazie zobaczymy jak to bedzie... maly obudzil si dzis o 24.30, 3.30, 5,6 juz nie chce spac..:/// troche sei z nim pobawie znaczy sie on sie bawi na macie a ja siedze i was poczytuje.. i go uspie ,, ale pozniej juz spi tylko godzinke..:// ale dobre i to..

Witajcie Majóweczki
Czy dzisiaj jakis Maluszek ma swoje Święto?
A Moze któraś z Mam?:rolleyes2:

tikanis - strasznie Ci wspolczuje ze spaniem Kubusia, w zasadzie u mnie prawie to samo było (24.00, 2.00, 4.00...itd), ale ja od kilku dni próbuje walczyc....i chyba efekt jest.:tak:
Zofik Musi sie najesc o 20 na noc - cała butla bo jak nie to juz o 23.00 pobudka na karmienie. Wiec pilnuje by zjadla cała butle nawet jesli ma to trwac godzine, do 24.00 budzi sie ok 3-4 razy z płaczem trzeba dac jej smoka...bo go wypluwa jak przysnie. O 24.00 zawsze jej dawałam butle a teraz wciskam wodę i albo jej to starczy do 4.00 albo juz po godzinie sie budzi. Wtedy ja karmie i do 5.00 spokój. Potem znów pobudka i krecenie ale szybko do naszego łózka i potrafi w 5 min przysnac do 8.00. Wiec wypada 1 karmienie na noc. Musze jej tego oduczyc, niestety brak smoka nie mam czym zniwelowac:-(

Dziewczyny normalnie jestem w szoku:szok:....co sie porobiło, moja osobista wychowanka z dd która w marcu sie usamodzielniała (czyt. wyprowadzała) bo konczyła 18-lat. zostanie mama za 2 m-ce.:szok: Ładnie sobie nabroiła. I to skubana bała mi sie przyznac, ale na n-k zdjecie brzucha zamiesciła.:sorry:
Najgorsze jest to ze ona ma 9 rodzenstwa wszyscy matce zabrani, mam nadzieje ze ona nie pojdzie w jej slady.

Wogole w listopadzie b. duzo moich znajomych zostało rodzicami, kilka dni temu Zosi przybyło 2 kolezanki i 1 kuzynka....
Aaaaa i mój kolega z klasy został POTRÓJNYM Ojcem:szok:......czaicie Trojaczki:-D...wyobrazacie sobie isc z nimi na spacer:-D wózkiem....
I to bez zadnych wspomagaczy hormonalnych. Było 4 dzieci ale 4 sie wchłonał

AgA - ale na prace powyżej 8h musisz wyrazić zgodę, jeżeli nie wyrazisz to za niepzrepracowane 4h i tak zachowujesz prawo do wynagrodzenia (masz dziecko do 2 r.ż.).
A z opiekunką spróbuj zwłaszcza, że bedziesz pracować nie codziennie a mąż da sobie radę po tej 15-tej (poczuje się bardzo przydatny a i córci taki kontakt z tatą wyjdzie na dobre a niech mają swoje sekrety:-)).
Przytznam, ze pilnowałam najpierw o 6 m-cy młodszą od mojej Gaby córczkę koleżanki (Gaba miała 15 m-cy a Tosia 9 m-cy) i nie było łatwo bo G była zazdrosna a T tęsniła za mamą ale po czasie było ok , w pokoju miałam plac zabaw i przez większośc dnia z nimi karmiłam je, przewijałam i bawiłam się :-):-):-) a porządki i obiadki robiłąm wieczorem. Co do spacerów to namawiałam moją mame, siostrę czy sąsiadkę i brałyśmy wózki i dziewczynki na spacer 2-3h:-).

Przepisy przepisami a zycie swoją drogą:tak:
Ja zaczynam dyżur o 8.00 i zostaje sama w domu z 14 dzieci do godz. 20.00.
Nikt za mnie nie przyjdzie na pozostałe godziny.
Zreszta u mnie wszystkie 3 Wychowawczynie maja dzieci do 2 lat :-D w jednym roku 3 urodziły...i 3 byly na zwolnieniach...ale ja sie wtedy natyrałam czasami jak szłam na 8.00 w piatek to wracałam o 20.00 w niedziele...z głową jak sagan.

Z ta opieka spróbuje:tak: mam nadzieje ze da sobie M. rade bo na razie zostaje z nia max na 3 h ale Zofik moze tylko lezec w lezaczku koło fotela albo wedruje na rece. Niestety dla Zofika to mało atrakcyjne bo nie ma "chodzonego" No i M. nie dojdzie z nia na przewiniecie itp..... a jak bedzie raczkowanie.....uuuuu...M. jej nie dogoni:-D:-D:-D No ale jeszcze został miesiac... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny... odbiło mi zupełnie! dziś zamierzam robić na obiad dyniowe tagliatelle, bo i tak muszę dynię dla Izy kupić... dyniożerca! jak mi wyjdzie, to przepis wrzuce...

a gdzie moje maniery! Dzień dobry Piękne Wy moje majóweczki!

Od kiedy Iza ma ząbki, to znów po całej nocy śpi, szczęściara ze mnie:-D:-D:-D:-D:-D tylko, gdzie ja kupie tytanowe łyżeczki, bo te, które mam to Iza zaraz zagryzie! a i w naszym tesco jest wyprzedaż odzieży- 50% promocji, bo w przyszły weekend otwierają Auchan w krk i będzie spora konkurencja! No to wiecie już, co ja dziś będe robiła:-D:-D:-D:-D

aga_k_m no widziałam Waszą radosną nocną tworczość, ale ja wtedy spałam i nie żałuję, że musiałam Was nadrobić, cieszę się, że mogłam pomóc z biedronką:cool2:

Do góry