reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

MAMAMATYSIA-ja mam butelki z NUKa,powiem ci ze farba nie schodzi a dlatego ,ze prawie wcale nie uzywam ;-).

jak OLI byl maly ,kupilam mu kubek niekapek z NUK i ma go do dzis!! troche wstyd pisac ale on jeszce z niego pije kakao na wieczor:-D

Ja Nuka używałam przy Matimi dlatego wydawało mi się, że będą fajne.Kubeczki super sie sprawdzają,Fifi daje sobie z nimi radę ale ta farba...nieładnie to wyglada a ja jestem estetką:sorry:.

reklama
confi- wow ale swiegtny jest dami:) i te raczki no prosze:-)

nina- ja jestem za 5 czyli z fisher price... ale ciekawa jest tez 3 2 w 1 - chodzik pchacz..

dziewczyny powiedzcie mi czy cos to jest powaznego jak kubus juz 2 kupe w przeciagu tego tygodnia zrobil zielona...:/// ????

confi ja też uzywam nuk bo Kamys nie chciał aventa a nuk jak dla nas jest super
co do wprowadzania białka to Kamilka zesypało i mam teraz wyrzuty sumienia myslałam że może już mu przeszło a tu dupa i też dałam sie namówić głupia bo wszyscy na mnie naciskali że mam mu dać qwfa!!! Ostatni raz dałam się namówić wszystkim mądrym razem z moim mężem ja wiem najlepiej i koniec!

Cześć Wam!
Na początek ślemy gorące buziaki dla Lilianki i Juliana, niech rosną zdrowo i radośnie:-):-):-)
a my dzisiaj po rozmowie z nianią - Hanusia po 3 minutach milczenia u niej w domu i przyglądania się gdzie jest, zaczęła się głośno śmiać i gaworzyć, a jak ją kobitka wzięła na ręce to zaczęła skakać, najgorzej to my z M. to przeżywamy, serce mi ściska jak wiem że będziemy musieli oddać Hanie pod opiekę obcej osobie:-( najważniejsze jednak że Pani okazała się bardzo sympatyczna i myślę że się zdecydujemy, tym bardziej że od strony praktycznej też doszliśmy do porozumienia, kobiecie zależy na pracy dorywczej, bo ma inne obowiązki i nie dałaby rady na całe 8 godzin, więc 2-3 godziny po 3-4 razy w tygodniu jak najbardziej jej pasuje, płace za godzinę ustaliliśmy na 7 zł, chyba nie najgorzej co?
dzisiaj taki znowu ponury dzień był, Hanusia nawet jeść nie chciała, kaszka była dzisiaj be, zjadła kilka łyżeczek, zupki nie tknęła, na wieczór znowu próba z kaszką i znowu klapa, na szczęście mnie zaskoczyła z mleczkiem, wypiła całe 140ml z butelki, szok:szok: i w dodatku zasnęła, i tutaj jak to zobaczyłam to mi się aż przykro zrobiło, wiem, że to głupie, ale cycuś przegrał z butelką i żeby zasnąć nie potrzebowała dzisiaj przytulania:-(

Confi jejku zakochałam się w tym filmiku :-) :-) Słodziutki ten Twój Damiś i zazdroszczę postępów! "Brawo" mnie rozbraja :-)

Dziewczynki powiedzcie mi, gotujecie Waszym maluchom zupki na mięsku? Ja się bardzo obawiałam tego, ale jak tylko Filip skończył 5-m-cy to teściowa ten pomysł przeforsowała. Na szczęście żadnej alergii nie dostał i teraz zastanawiam się kiedy mogę mu jakiś rosołek podać....

Confi jejku zakochałam się w tym filmiku :-) :-) Słodziutki ten Twój Damiś i zazdroszczę postępów! "Brawo" mnie rozbraja :-)

Dziewczynki powiedzcie mi, gotujecie Waszym maluchom zupki na mięsku? Ja się bardzo obawiałam tego, ale jak tylko Filip skończył 5-m-cy to teściowa ten pomysł przeforsowała. Na szczęście żadnej alergii nie dostał i teraz zastanawiam się kiedy mogę mu jakiś rosołek podać....
Rosołek ze słoiczka jest po 6 miesiącu(Bobovita, Hipp) natomiast z robionym w domu trzeba się wstrzymać aż maluch skończy 10 miesięcy.

Confi....nie no az mi sie usmiech od ichs do ucha pojawil i jeszcze teraz go mam...nie no ale maz malego zdolniache......no musisz byc dumna kochana....:-):-):-):-):-)

Tikanis....u mnie dziewczyny robia prawie kazda zielona kupke od dwoch tygodni.....no i nie mam pojecia jaka jest tego przyczyna bo nic nowego nie wprowadzalam....tzn ze 4 tygodnie temu gluten.....ale dziwne dla mnie bo po tym glutenie kupki byly "ladne" a pozniej ni z tad ni z owad.....i sama juz nie wiem......a ni i gluten zaprzestalam podawac.....chyba jeszcze poczekam kilka dni i jak nic sie nie zmieni to pojdziemy do lekarza....

Klauduska.....rosolek domowej roboty mozna podac dopiero po 10 miesiacu.....a te rosolki w sloiczkach to oni je tylko tak nazywaja....nadal nie ma w nich wywaru z mieska.....tylko wywar z warzywek......

Patik...fajn ie ze niania przypadla Wam do gustu no a przedewszystkim Hani.....no i zeczywiscie...7zl to dobra cena.....

a ja normalnie nie wyrabiam ...przez ostatnie dwa wieczory amelia nie chciala usnac ( normalnie obie spia juz o 19stej) tylko sie smiala i tak glosno gadala....usnela dopiero okolo 22.30 a dzis jak Amelia spi to mam dokladnie to samo z Alicja ...no juz od godziny mi tu spiewa nad uchem......aaa jaa aaajaaaa........nie no juz nie moge....

Ostatnia edycja:
reklama
Confi - Damianek jest cudowny, aż mi się humor polepszył jak zobaczyłam filmik:tak:

My dzisiaj bylismy u lekarza, szczepienia mały zniósł bardzo dzielnie, nawet nie płakał, co prawda mąż go zagadał, nawet nie miał czasu zastanowić się czy to bolało;-):-)
Dopytywałam się lekarza czy mały nie ma skazy, bo Florencja mnie wystraszyła, ale wszystko jest ok mały całkowicie zdrowy:-)

Do góry