reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

martalis my tez chodzika raczej nie kupimy raz ze nie zdrowy, dwa za male mieszkanie, maly dobrze sie nie rozpedzi a znajdzie sie u sasiadow :-D

anemac witaj !!!

barmanka79 wspolczuje bolu zeba, nie ma chyba nic gorszego

tsarina super ze corcia zdrowa, tak trzymac :-)

tikanis- wiesz ja dziś o Tobie myślałam naprawdę:biggrin2:, bo chyab jedyna z czego pamiętam miałaś cesarke jak ja.
I chciałam Cię zapytać jak Twoja blizna???? bo ja nadal mam taką czerwoną, niby ładna nie poszarpana, ale bardzo czerwona.Smarujesz ja czymś????

Ja tez jestem po cesarce i moja blizna tez za ciekawie nie wyglada mimo ze codziennie ja smaruje Contratubexem i dokladnie masuje :-( ale ja juz chyba mam taka skore sklonna do bliznowcow :-(

Marzena80 szybkiego uporania sie z przeprowadzka :-)

mamstud nie zamartwiaj sie upadkiem malej ona juz nie pamieta i wybaczy szybko, najwazniejsze ze nic sie nie stalo

A co w PL mówią o kupkach stałych u dzieci w wieku 5 m-cy i czy on będzie tak robił tą kupkę długo co kilka dni? Czytałam w necie, że to efekt regulowanie się układu pokarmowego..szczególnie u dzieci karmionych piersią..że nie ma aż tyle treści by wykupkać..:eek: no ale do kiedy tak będzie to nie znalazłam.. A co z kupkami waszych maleństw?

Wiktorek mial problemy po zmianie na mleko sztuczne plakal nie mogl sie zatwic, ale dostal debridat i po kilku dniach przeszlo teraz robi 1-2 dziennie

w ogóle mam doła :-( źle mi bardzo, nie układa nam się z M, czuję się jak samotna matka. Nie chcę się rozpisywać, wiecie dlaczego, ale czuję się fatalnie. Poza tym uświadomiłam sobie ze prawie od miesiąca nie opuszczałam naszego osiedla, czuję sie troche jak w dużej klatce...nie smęce już. Odezwę się jak sie pozbieram . tymczasem uściski dla Was

Skad ja to znam ...........

aga_k_m gratuluje zabka, u nas jeszcze cisza, choc ostatnio zwiekszyla sie produkcja sliny, ale poki co nic nie widac innego :-) wiec czekamy

a ja właśnie wróciłam od koleżanki (byłam na pogaduszkach w firmie) i wyobraźcie sobie że Kasiątko zostało z tatusiem...co prawda nie było mnie może niecałe dwie godzinki ale to już dobry poczatek..ponieważ to był ich pierwszy raz:-):-)
wiecie co może on faktycznie nas podczytuje (w dodatku jest informatykiem):eek::eek:

ela
moja Kasieńka też dostała od chrzestnych biżuterię i pieniążki i myślę że to jest najlepsze rozwiązanie

Kurcze moj maz tez informatyk i siedzi wieczorami przy tym laptopie....... ciekawe co tam robi :eek:

ela123456 witaj, fajnie zawsze doswiadczona mama mile widziana :-) Ja tez jestem za jakims lancuszkiem. Maz na chrzciny siostrzenicy kupil zloty medalik i dal pare groszy , lancuszek do kompletu dostanie na komunie

barmanka79 super dzien oby wiecej takich !!! Co do hiciora :szok:
Tez kiedys Wiktorek tak mi zasnal wiec lekko go rozbudzilam, wykapalam, nakarmilam i spal smacznie dalej :-)

reklama
Nie wiem Barmanko. Z jednej strony, jak go obudzisz, to może byc marudny, a zdrugiej strony, to faktycznie wyspi sie za bardzo. Ja bym chyba obudziła i poczekala z kladzeniem "na noc" ze 2 godziny?

Hej majówki :-)

pewnie mnie nie pamiętacie, kilka razy pisałam jak byłyśmy jeszcze w ciąży, poza tym na samym początku dodałam zdjęcia mojej Zuzi w odpowiednim wątku ;-)
Zastanawiam się, czy mogę do Was znów dołączyć, chociaż obawiam się, że nie nadążę czytać, przy tak częstych postach, macie niezły tępo :-p

barmanka79 zaproszenia zamówiłaś bardzo ładne.. Płacić za Pesel ? Kto by pomyślał.. :confused2: Co Marcelkowi dałaś do jedzonka, że tyle śpi ? :-):-D żeby w nocy też tak ładnie spał..:tak::tak:

Jola ja również trzymam kciuki za Twoją Amelkę. Wszystko będzie dobrze

Aga k m gratuluję ząbka u Jagódki :-) my nadal czekamy, coś tam białego się przebija, ale przebić się nie chce ;-)

Malgoss 15 razy? współczuję, chociaż ja ostatnio wcale nie mam lepiej :-p Zuzka budzi mi się ok. 5 razy w nocy, ale nie chce jeść, po prostu chce napić się herbatki.. wypije i znowu zasypia, jednak trochę męczące to jest...

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, miło by było popisać z innymi mamami majowymi :tak:

aneteczka- oj dzieki kochana blizne mam i jest tez czerwona jak u ciebie .. smarowalam ja mascia na blizny ale jakos nie mam wytrwalosci i szybko zrezygnnowalam,, w sumie pod majtkami jej nie widac wiec moze se byc a moze z czasem zjasnieje albo kupie inny krem na blizny... bo tamten co mialam smierdzial cebula..byl to CEPAN

cisowianka- dziekuje

aga-k-m-oj kochana nawet nie wiesz jakie te nocki sa dla mnie dolujace,, jak mam isc spac to chce mi sie plakac ze za godzine i tak do rana bede musiala sie budzic.. masakra .. chcialabym zeby kubus przesypial juz nocki a jak juz musi sie budzic to max 2 razy w nocy...

mamstud- ja zadko ??? no cos ty jestem tutaj 2 razy na dzien i odpisuje..taka malo zauwazalna jestem...??? i jak mala?? sie czuje cos jej jest??? z tego upadku??

confi- ja sie tez czasami tak czuje,,, ale wtedy pomaga cos co lubie albo zakupy albo kapiel albo drink mleczny muller... :p zycze poprawy nastroju:)))

barmanko
To może weźmiecie pakiet? Pesel+paszport z peselem? :-D
Ja bym Młodego wybudziła. Bo ja w ogóle mam bzika na punkcie wieczornego zasypiania i jak np wracam z Lilią do domu i ta śpi, to dyskretnie ją budzę (krzątam się koło niej itp). Zawsze mam obawy czy jej się noc od czegoś takiego nie przestawi :sorry:

Aha, witamy męża Niny :-D:-D:-D Podoba Ci się u nas??? :rofl2::rofl2::rofl2:

tikanis
Ojej, strasznie Ci współczuję. Normalnie gdybym mogła to przejęłabym od Ciebie jedno nocne karmienie. Aż mi wsty∂ kiedy pomyślę że Lilianka śpi codziennie od 5 miesięcy od 20:30 do 7 i po cycku jeszcze do 9 czasami 10, a zdarzają się dni że do 11
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też nastąpiła taka sielanka.
No ale może przynajmniej Kubuś śpi w ciągu dnia? Odsypiaj jak tylko masz okazję.
Trzymaj się ! :tak:

barmanko
To może weźmiecie pakiet? Pesel+paszport z peselem? :-D
Ja bym Młodego wybudziła. Bo ja w ogóle mam bzika na punkcie wieczornego zasypiania i jak np wracam z Lilią do domu i ta śpi, to dyskretnie ją budzę (krzątam się koło niej itp). Zawsze mam obawy czy jej się noc od czegoś takiego nie przestawi :sorry:

Aha, witamy męża Niny :-D:-D:-D Podoba Ci się u nas??? :rofl2::rofl2::rofl2:

:-D:laugh2::laugh2:
Ale mnie się jednak wydaje, że nie czyta nas, ponieważ inaczej by zareagował..to jest raczej taki typ człowieka, że mógłby jeszcze tym bardziej nie chcieć się zajmować małą

Nina
Ja tak na wszelki wypadek :-D Ale wyobrażasz sobie jego minę jakby coś takiego przeczytał gdyby czytał ?:-D:-D:-D

Druga sprawa, mówi się "za kobietą", ale ja uważam że za facetem też "nigdy nie dojdziesz" :tak:

wybudziłam synka...

*****!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiedziałam że ten dzień był zbyt piękny by pięknie się skończyć :wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y:właśnie menago do mnie zadzwonił..........

po macierzyńskim nie ma pracy dla mnie:eek: może dać mi tylko dwa dni pracy.
a jak byłam z nim gadać to obiecywał że mi pomoże:-:)-(
siedze i rycze....

reklama
Do góry