reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Powiem jedno dziewczyny. Nic w naszych czasach nie jest super zdrowe. Chyba, ze mieszalybysmy na wsi i uprawialybysmy swoje wlasne ogrodki. lub cofnelybysmy sie o cale stulecie w tyl.
Wszystko jest naszpikowane chemia i hormonami wzrostu.
Takze nie dajmy sie zwariowac. Jedzmy to co nam podpowiadaja organizmy bo na to maja zapotrzebowanie. Tak mawiala moja madra babcia.
Ja mam ochote na warzywa i soki. Kupuje warzywa organiczne (choc nie wierze, ze nie ma w nich chemii) i pije duze ilosci sokow i tych z kartonika i tych swiezych. Jak mam ochote na fast fooda to jem. Nigdy nie przepadalam za McDonaldem, a teraz mnie nachodzi czasami ochota na tzw "niezdrowe jedzenie". jesli taka potrzebe czuje to znaczy, ze czegos mi brakuje w organizmie.
Milego dzionka dziewczyny, ja zmykam na spacer z psem :)

reklama
A te sny to masakra jakaś!!!! Takie bzdury mnie budzą w nocy że usnąć nie mogę..wogóle od początku mam problemy ze snem..twardo zasypiam ale po północy, czasami ok 2-3 godz się budzę i nie mogę zasnąc.Zwłaszcza jak mi sie coś strasznego śni:no: A od moich nastu lat mam taki mały problem że lubią mi się pewne rzeczy "wyśnic".. To może trochę dziwne i śmieszne, ale kto tak ma to uwierzy...(ja dostałam takie COŚ po babci). Np. jak moja Julcia wylądowała w szpitalu,to cały tydz przed sniły mi się martwe dzieci, albo pół żywe.....jak ja miałam wylądować w szpitalu to też przez cały tydz przed śniło mi się że ktoś mnie zabija,co noc inaczej....wszystkie grypy anginy i poważniejsze przeziębienia też mi się "wyśniły"..
Ale postanowiłam nie "przybierać" sobie tych snów do głowy bo podobno my tak teraz mamy..:-D Tylko jak tu funkcjonować jak np cały czas masz przed oczami te straszne obrazy, np.wąż który kąsa moją córkę w rękę..:szok:..
Życzę Wam wszystkim jak najmniej takich koszmarów ;-)

...i wszystkiego ciepłego na najbliższe dni bo chyba zima sie do nas zbliża wielkimi krokami:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Mi sie sniło w poprzedniej ciazy ze urodziłam martwe dziecko obwiazane pepowina. I rzeczywiscie moja corka urodziła sie obwiazana pepowina ,cała fioletow, musieli podac jej tlen, na całe szczesie jednak zyła.

hurrahhhh
nie musze robic amniopunkcji!!!!wyszlo niskie ryzyko wad genetycznych!!!!jestem taka szczesliwa!!!!!
pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze rowniez powodzenia!!!
niestety przytylam juz 4 kilo co jest wielkim minusem,,,,ale co tam wazne zeby dzidzia byla zdrowa!!!!!
buzka

hurrahhhh
nie musze robic amniopunkcji!!!!wyszlo niskie ryzyko wad genetycznych!!!!jestem taka szczesliwa!!!!!
pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze rowniez powodzenia!!!
niestety przytylam juz 4 kilo co jest wielkim minusem,,,,ale co tam wazne zeby dzidzia byla zdrowa!!!!!
buzka
to super, cieszymy sie razem z Tobą :-)
Ciekawe ile ja przytyłam przez ostatnie ponad 2 tyg. od ostatniej wizyty u gina... kolejna za 2 tygodnie. Nie mam wagi, bo bym zerknęła, ale wolę cierpliwie poczekać :-)

hej
isabela ja tez raczej w mcdonald nie jadalam a na pocztku ciazy!!!mialam wielka chec juz dwa razy!!!-odwiedzilam ta restauracje!!!;-)
kisiu witaj ale masz super termin na dzien mamy!!!
pozdrawiam i milego dzionka
ja dzis ide na silownie....trener ma specjalne cwiczenia dla kobiet w ciazy...zobaczymy...trzymajcie kciuki!!!!

Witam wszystkie mamusie

Kurcze ostatnio brakuje mi czasu zeby do was zagladac, caly czas cos sie dzieje, a to w pracy zapitol, w zeszym tyg kolezanka do nas przyjechala i tak czas ucieka ze szok:szok:
Z drugiej strony to fajnie bo do swiat zostalo 37 dni :).I juz sie robi swiatecznie.W londynie wszedzie juz sa dekoracje siwatecznie, lampiony , choinki:) no i pogoda typowo ziomowa- ciagle mglisto , deszczowo:(

Pozdrawiam was babeczki :-D

reklama
Magdo,
też nieraz mam straszne sny albo tak dziwne - pomieszane różne wydarzenia, przeważnie są to niespokojne sny... Ale co zauważyłam - przeważnie pojawiają się one, gdy kładę się spać z pełnym żołądkiem;-). To już dosyć dawno zauważyłam i staram się nie jeść nic "konkretnego" po 18.00, tylko np. owoce. Spróbuj, może u Ciebie też tak jest? :-)

Do góry