reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

wiecie co ,jest koniec pazdziernika ale juz mysle o prezentach pod choinke oczywiscie co roku nieweim co kupic,co dla starszego syna no mlodszemu to jaks zabawke napewno,co mezowi.

na boze narodzenie wybieramy sie do polski ale nikt niewie o tym ,bo chcemy zrobic niespodzianke,wszysty wiedza ze mamy dopiero przyjechac na wakacje 2010.juz widze ich miny;-)

reklama
Wiecie,czasami to wam zazdroszczę tych zakupów dla maluchów. Ja praktycznie wszystko mam po Mikołajku(Ubranka,wózek,wanienkę i kupę łachów).Mały ma ponad 3,5 roku więc moda już jest inna i czasami oddalabym to komuś a kupiła nowe.Zdrugiej strony to sporo kasy zostało w kieszeni.Jednak jak przyjdzie wiosna to obiecałam sobie ,że Tomuś dostanie wlasny zestaw ubranek.Śliczniutki ,nowiutki żeby wyglądal cudnie na spacerkach. No i spacerówkę też nową sobie zafunduję bo ta co mam to mi zbrzydła.Odkładam sobie kasę do skarbonki i do wiosny się uzbiera. Mąż nie będzie mi gadał,że wydziwiam.

Ja też nie mogę oglądać ani słuchać o chorych maleństwach. Mój M to nawet przełącza kanał w tv jak coś pokazują o chorych szkarabach. Moja szpitalna koleżanka, z którą leżałam w szpitalu parę tygodni urodziła dziecko z zespołem Dawna-ja do dziś nie mogę przeżyc,że ją to spotkało.Najgorsze jest to ,że dowiedziała się dopiero po porodzie.Położyli ją na salę z matkami i ich zdrowymi dzieciaczkami. Masakra.

Ostatnia edycja:
Aga a masz linka do tego filmiku, możesz podać?
a były tam testy innych fotelików? (interesuje mnie Romer (Britax))

Kochanie, ja widziałam ten film w TV (leciał z 2 dni temu) - mój M troszke się motał w tych fotelikach, a że oglądal właśnie discovery, to zwrócił mi uwagę abym przyłaczyla się do oglądania, bo temat jak najbardziej na czasie - i może czegos nowego się dowiemy.. No to ja do niego - "no popatrz - akurat test na Maxi Cosi" :-D:-D:-D Widziałam dosłownie 5 minut tego filmu, i juz wiedziałam co kupię. M oglądał więcej - ale zapewne nie bedzie pamiętał nazw fotelików

rety jaka u nas pogoda :eek: leje od samego rana :wściekła/y: pewnie ze spaceru nici, no chyba że - tradycyjnie - przestanie lać wieczorem :sorry:
ja wciąż szukam fotografa na chrzciny, jestem dalej niż bliżej, jednakże nie zdecydowaliśmy jeszcze o wyborze konkretnego..
synek, chyba przez tą pogodę, śpi jak suseł :szok: śpi już 1,5godz :cool2: już nie usypiamy go w leżaczku podczas bujania - bardzo się z tego ciesze. choć przyznać muszę z ręką na sercu że w ciągu dnia juniora usypia tata - ja nie mam cierpliwości do miączącego dziecka :crazy: potem synalek śpi troszkę podczas spaceru, a po południu spać już nie chce :shocked2: strasznie się wtedy w ryzach muszę trzymać by z desperacji nie wsadzić go do leżaczka i uśpić go po staremu :cool::cool:
no ale musieliśmy tak go przestawić bo bałam się jak to będzie jak polecimy do Polski :sorry:

zaproszenia na chrzciny też mi się bardzo podobają :-) aż żałuję że na wesele nie zamówiłam z allegro, tylko kupowałam w sklepie, cena była "nie wąska":szok: no ale wtedy ja miałam ze cel - by wszystko wyglądało naj..... i naprawdę nie mam zielonego pojęcia dlatego wtedy uważałam że rzeczy z allegro naj nie są :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: człowiek uczy się na błędach :tak::-):-)

rety nie mam co robić :szok::szok: synalek śpi, małżon czyta gazete, Brzydule obejrzałam, śnadanko zjadłam, kawcia wypita, pozmywane, chatka ogarnięta... chyba sobie kolejną ineczkę zaparzę... i przejże lodówkę w celu wrzucenia coś do gara na obiadzio :tak:

Aga km- a gdzie kupiłas , na allegro??/ powiedz mi, bo tak z ciekawości zagladłam i widze duży rozrzut cenowy tych fotelików, który ty kupiłaś???sa od 550 do 730, one róznią sie tylko cena?

a ja dzisiejszym wieczorkiem osładzam zycie sobie i M i zrobie ciasto - 3 BIT :)))))
na obiad mam wczorajsze chili, wiec zaraz zmykam na spacerek (bo ta pogoda u nas tez niepewna)

aneteczka - ja kupiłam fotelik od znajomej z Wrocławia. Jej dziecko korzystało z niego zaledwie 4 miesiące. Jutro mam miec ten fotelik w domku. Zapłaciłam 250 zl. W poniedziałek miałam kupić nowy na allegro - w cenie 600zl Maxi Cosi Priori XP Deep Mint wyprzedaż 2008 !! (790376184) - Aukcje internetowe Allegro (kolor był w sumie dla mnie bez różnicy, ale obecnie mam granatowo-pomarańczowy), więc nie musze mowić jak się ciesze z zaoszczedzonej kaski - będzie na krzesełko:tak::-)

Mój Tomuś nadal jeżdzi w kołysce bo jeszcze się do niej mieści.Oczywiście bez kombinezonu.Ubieram go cieplej, przykrywam kocem i tak wędruje do samochodu.Jak wysiadamy to wtedy zakladam mu kobinezon.W powrotnej drodze,najpierw nagrzewamy samochód,wsiadam i rozbieram malucha. Większy fotelik zamontuje dopiero jak mały faktycznie się w niego nie zmieści albo będzie solidny mróz i będzie musiał jeżdzić w kombinezonie.

reklama
Moja Jaga będzie od razu wsadzona do nowego fotelika - bo w obecnym ledwo sie mieści.... Poza tym Ona już pewnie waży ponad 10 kg!!

Do góry