reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

16 maja czeka nas podwójna imprezka(komunia i roczek).

Dziewczyny czy Wasze maluchy nadal sypiają na spacerach?
Pytam bo jeżdżę z Filipem po3-4 godz a on nawet oka nie zmruży a jak tylko wracamy do domu to pod drzwiami zasypia:eek:

mamomatysia a mówiłam Ci już, że osoby urodzone 16-tego maja to wspaniałe, cudowne i skromne osóbki?

Iza już po 2 miesiącu przestała sypiać na spacerach. Może 20 min, a potem zwiedzanie;-) i zasypia jak tylko na podjazd pod blok podjeżdżamy

reklama
;-)O kurka caly dzien mi zeszlo zanim nadrobilam te klku dniowe zaleglosci ;-)
Tyle tego jest ze zapomnialam co mialam napisac :sorry:
Moze tak choc to co pamietam :

Barmanko uczulenie na lek u Wiktora objawilo sie najpier okropna biegunka a potem wysypka na calym ciele na szczescie wszystko juz prawie zeszlo

Patik witam Ciebie rowniez bardzo serdecznie ja tez od bardzo niedawna pisze :tak:

mamstud gratuleje przeprowadzki mi tez mazy sie wlasny kat na razie mieszkam z moja mama i jedyna perspektywa to jak na razie zamieszkac z tesciowa co wcale mi sie nie usmiecha bo to nadopiekuncza osoba jest a mnie to bardzo irytuje wszystko na sile :-(
m&m's super Ze dolecieliscie calo i zdrowo zycze udanego pobytu

ankzoc rownirez jestem za Twoja kandydatura na moderatora

jolu podziwiam cie za kazdym razem ja czytam Twoje posty jestes niesamowita kobieto !!!:-D

Confi gratuluje talentu piekne te babeczki!!!;-) a te ich oczy... poprostu piekne

Monika ja tez jestem fanka Harrego :-p

isabela espolczuje takiej tragedii dobrze ze wszystko juz dobrze

Moj maluch tez ma ostatnio problemy ze spaniem nie usnie juz sam trzeba go nosic i bujac ( dodam ze tesciowa go tego nauczyla) a lekki nie jest prawie 8 kilo wazy czasem bujam go tak z 30 min juz prawie zasypia po czym nagle otwiera oczka i sie cieszy ta szczerbata buzka :tak: jak bo za to nie kochac :-) Wiec bujanie rozpoczyna sie od nowa, bicepsy mam juz takie wielke ze takich nie mialam pracujac - jestem masazystka :-p

Jesli chodzi o butelke to przetestowalismy Dr Browns'a jest super jesli ktoras dzidzia ma problemy z ulewaniem lub nadmiernym gazowaniem sie u Wiktorka sie sprawdzila w 100% koniec ulewania w koncu bo juz nie nadazalam prac :-)
A tak poza tym to prosze bardzo nie wysylajcie za duzo super przepisow ;-P bo jestem 3 dzien na diecie a do lipca 2010 ( do swojego wesela) musze zgubic 15 kilo :-(
Na razie to chyba koniec bo moja maruda znow placze okrotnie wpadne pozniej :-)

P.S za wszelkie bledy przepraszam

Ostatnia edycja:
mamomatysia jak mi niezmiernie milo :-)
A tak z ciekawosci masujesz swojego malucha ??? Bo moj Wiktorek nie wie co dobre od samego poczatku nie lubial byc masowanym co bardzo mnie zawsze zastanawialo

Kurcze dziewczyny nie wiem co robic, Misio nie chce nic jesc poza mlekiem mod. z ewentualnie kaszką.
Herbatki sie nie tkni, dawnie przynajmniej wodę pił, teraz też nie.
Zupki ze słoiczka są bee......., raz nawet zwymiotował jak chciałam mu wiecej podac, deserki też ze słoiczka sa nie dla niego, też sie krzywi i wypluwa, za nic nie chce. Zaciska buzie tak ze na sile musze mu łyzeczke dac, a i tak wypluje i płacze.
Dzis ugotowałam pierwszy raz zupkę z ziemniaczka i marchwi, jeszcze nigdy niczym nie pluł tak daleko. próbowałam soczek.........dałam z butelki.......tez nie. Wczoraj kupiłam takie ciasteczka dla dzieci ktore rozrabia sie z mlekiem mod. tez mu nie zasmakowały.
Nie wiem czy on tylko mleko akceptuje????moze jeszcze za wczesnie dla niego, juz sama nie wiem, ale przecież prawie 5 miesiecy ma.
Dodam jeszcze ze kaszka mleczno-ryżowa tez nie podchodzi, za nic nie wiypije.

aneteczka nie poddawaj sie lekarz mi mowil ze mozna powiedziec dopiero po 10 probie podania czegos nowego o porazce poczekaj kilka dni i sprobuj ponownie podac cos nowego moze akurat mu nie podpasowalo a za kilka dni bedzie lepiej trzymam kciuki :-)

Owco-Tak masujęFilipa od urodzenia głównie po kąpieli.Ostatnio stał się bardziej ruchliwy(cały czas chce siadać) co utrudnia wieczorny rytuał:-(.Oprócz tego robię masaż brzuszka przy drobnych problemach(na szczęście rzadko) tak jak wczorajsze wzdęcia.
Aneteczko-Jestem tego zdania co Owca.Spróbuj za kilka dni.Moze akurat nie miał dnia na nowosci.Spróbuj podać mu"pierwszą marchewkę" np.z Hippa jest słodziutka i wiem, ze wiele mam niejadków w akcie desperacji po nią sięga.Sercem jestem z Tobą(chociaż jestem mamą głodomora)

hehehe - ja tak mam juz od 3 lat.. Zazwyczaj jest tak - jeżeli uda mi się odebrać samej paczkę, to od razu rozpakowuje, i szybko niszcze opakowanie. Ciuchy dla mnie chowam w szafie, ale tez niezbyt za głęboko. Po kilku dniach zakladam - jeżeli cos mu się zaczyna "nie podobać" - mówię, ze to stare, hehe - i przeciez tyle czasu - "o tu"wisialo w szafie ;-):-D
:tak::-)

Haha:-D:-D, Agakm, ja tez tak robie:-). I to wlasciwie nie wiem czemu, tak na wszelki wypadek, bo moj M. na pewno by mi nic nie powiedzial, ze kupuje ciagle nowe rzeczy.
Zyczę Tobie, żebyscie sie pogodzili z rodzicami. na pewno wszystkim jest przykro, tylko nikt nie wie, co teraz zrobic. Też tak uwazam, ze najlepsze rozwiazanie, to sie wyprowadzic. A potem wszystko sie ulozy:happy:

Barmanko, bardzo ladne zaproszenia:tak::happy:

reklama
Hej Kobitki :-)

Tak was podczytuje na raty ze nie wiem komu co mialam odpisac :eek:
Ale tak ogólnie to:
-wątek zamkniety- jestem jak najbardziej za. Pisalam jakis zas na forum regionalnym i troche sie wkurzylam bo jedna dziewczyna rozpoznala mnie po imieniu mojeg osynka ktore mialam w sygnaturze ( dlatego teraz jest Synek zamiast Gucio) i normalnie napisala moje imie i nazwiska, oraz ulice na ktorej kiedys mieszkalam z zapytaniem czy to ja. No szok. Poprosilam ją o edycje posta ale juz tam nie pisze wlasnie z uwagi na fakt ze nie wszyscy musza wiedziec o moich trokach i zmartwieniach. Mamy majowe trudniej odkryc ale zawsze :confused2:

M&M tez Tesknie za Toba, jakos tak pusto bez Ciebie :-(
Barmanko zaproszenia bombowe :tak:

Wiecie co dostalam propozycje zeby napisac prace lic. dla takiej dziewczyny i kurcze chyba sie zgodze, moze i nie powinnam teg orobic ale jak nie mnie to i tak poprosi kogos innego a ja lubie cos takieg opisac a w dodatku ładne pieniadze mozna zarobic. Ostatnio napisalam kolezance w 3dni, broni sie za kilka dni wiec zobaczymy ale jej promotorka byla bardzo zadowolona:-p Tylko tak sie zastanawiam kiedy ja czas znajde :zawstydzona/y:Ale te pieniadze mnie kusza, oj kusza :zawstydzona/y: Mam na to 3 tyg wiec chyba zdaze. W ten weekend jade do szkoly ale nastepny mam wolny wiec moze jak maly bedzie spac to cos skrobne :cool2:

- a co do chorych dzieci to moniq czytala czyba o Julionku z lutowek, ciekawe co u niego, a na czerwcowych co sie stalo ?

Saro, Slonko gdzie jestescie ????

Jutro postaram sie jeszcze odezwac bo od piatku w Olsztynie jestem wiec niestety bez neta :-(
Buziaki

Do góry