reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

U nas pada. Ja ze starszakiem w domku a Tomuś na spacerze balkonowym. :-)Balkon mu służy bo ostatnio prawie wcale nie sypiał w dzień .Teraz śpi bardzo długo a ja wreszcie mam czas na swoje małe przyjemności..

reklama
Wiecie ja myślałam o zakupie fotelika dopiero po zimie. Tylko boje sie ze do tego czasu Miłosz z tego małego wyrosnie. Jak teraz go wkładam w kombinezonie to ledwo sie miesci a co dopiero za 2 miesiące. Kurcze sama nie wiem. Pewnie w tym miesiącu nie kupie, bo z kasą krucho, ale moze w nastepnym.

W tym zainwestowałam w spacerówkę, ale muszę sie wam pochwalic ze jestem z niej mega zadowolona, lekka, zwrotna, mało miejsca zajmuje, rozkłada sie na leżaco, same plusu, no może jeden misnu - cena.

Mój kawaler waży okołlo 7 kilo. Nie wiem ile mierzy bo u nas nie mierzą . Niektóre ubranka na 62 są na styk a 68 są za duże.Jaga się urodziła spora a Tomuś wyglądal jak kosciotrup.Ze szpitala wychodzilismy z wagą2440 i 52 cm wzrostu.Kołyska więc mu jeszcze posłuzy.
Barmanko , widzę,że Ty już jedną nogą w Polsce.

Ostatnia edycja:
kochana ja to już listę sobie piszę rzeczy do załatwienia, zakupów do zrobienia (dla synka) :-D:-D nie muszę mówić co mój mąż na to mówi :sorry: ale wole sobie teraz po kolei pisać co i jak niż potem was setkami pytań zarzucać ;-) a tak to powolutku sobie wszystko robię :cool2: no i jeszcze chrzciny w Polsce organizujemy :tak:

Barmanko....ja tez zawsze robie liste wszystkich rzeczy do zalatwienia....a pozatym mam zawsze liste z datami wizyt u dentysty, z wizytu u mojego gina, a ostatnio mi doszly wizyty dziewczynek....
Fajnie ze wszystko powoli sie uklada ze chrzcinami......mi tez sprawialo przyjemnosc latwienie chrzcin na odleglosc....przez neta...no coz nie mamy wyboru....

a na szyneczke podam przepis w odpowiednim mniejscu....a ja robie tak jak robi moj maz u siebie w hotelu....pysznosci....wlasnie zajadam z chrzanem...:tak:

a ja mam dobry humorek bo wlasnie przxyszla paczuszka z ciuszkami dla dziewczynek...no i maja juz butki na zime...

No i jeszcze pytanko....czy wasze dzieci tez tak szczypia....ja juz mam dwa siniaki...:sorry:

Mój kawaler waży okołlo 7 kilo. Nie wiem ile mierzy bo u nas nie mierzą . Niektóre ubranka na 62 są na styk a 68 są za duże.Jaga się urodziła spora a Tomuś wyglądal jak kosciotrup.Ze szpitala wychodzilismy z wagą2440 i 52 cm wzrostu.Kołyska więc mu jeszcze posłuzy.

Moniko...moje panny tez po 7 kilo waza tylko ze u nas ciuszki na 62 to juz dawno w kartonie leza....na 68 niektore sa jeszcze dobre...a tak to zaczynam juz zakladac na 74....
no ale rzeczywiscie Tomus byl mniejszy w dniu urodzin niz moje dziewczyny....ale za to nie musimy sie spieszyc ze zmiana fotelikow....;-);-);-);-)

A tutaj foteczka kotora obrobila moja tesiowa......
79d54beb61.jpeg

Ostatnia edycja:
Natanek wazy prawie 8kg i nie ma mowy bym go zapiela w kombinezonie czy w kurtce w fotelik samochodowy:no:
Jolu jesli chodzi o car bood czy tez inni mowia sunday market to jest to plac na ktorym sie zbieraja sie ludzie ze swoimi szpargałami i ci ktorzy chca je kupic. To tak w skrocie. Jednym slowem kupisz tam ubrania, sprzed grajacy, agd, rtv, pierdołki do domu, warzywa, owoce itp. jednym slowem wszystko. ja jezdze co niedziele przynajmnie do jednej miejscowosci. Sa i u nas, w March, Huntingdon, i w okolicy. naprawde warto sie wybrac bo mozna zaoszczedzic kupe kasynp. body czy pajacyki mozesz kupic za max 50p. Ja w przyszlym roku wybiore sie i posprzedaje ubranka po synku.

Własnie robiłam test ciążowy.Dzięki Bogu negatywny.Nie mam okresu od 44 dni:szok: i strasznie panikuje.W sobote powtórze jeszcze z nocnego moczu a w poniedziałek idę do gina.Kamień spadł mi z serca bo nie wiem co bym zrobiła.Nie chce miec więcej dzieci na ale jakby się przytafiło to trudno.Gorszy problem bo mam zakaz zachodzenia w ciąże z powodu cholestazy.Miałam ją przez pół ciąży z barzdzo podwyzszonymi próbami wątrobowymi.No i jestem po cesarce także taka szybka ciąza odpada.

reklama
Witam majóweczki.
U nas dzisiaj straszna bieganina bo wczoraj moja kochana teściowa postanowiła poczęstować Filipa gruszką.Owoc bardzo mu smakował ale ona (pielęgniarka) nie wpadła na to, ze najpierw go trzeba ugotować.No i maluch dostał takiego zaparcia, ze biedak całe wczorajsze popołudnie i noc darł się jak opętany.Dopiero kilka litrów herbatki koperkowej i całonocne masowanie brzuszka przyniosły efekt w postaci "pełnego pampersa".I tak kilkakrotnie dzisiaj.Wiec dziś od rana babram się w g.....:sorry:.Na szczęście pogoda się poprawiło wyjrzało słonko i można było częściowo dzionek spędzić na spacerach:-).
M&m's-My tez tęsknimy.Póki co nabieraj sił,ładuj akumulatory i wracaj do nas.
Confi-Widzę, ze mam w grze dodatki Twojego autorstwa-artystko;-).
Małgoss-Fajnie,że znowu się pojawiasz.
Moniqsan-Ja czytam thrillery ale medyczne.
Jolu-Ubiegłaś mnie z tym pytaniem o siniaki.Ostatnio miałam krwiaka wielkości denka od szklanki w pieknych kolorach tęczy:-(.
Ostraszko-Filip waży ponad 8,5 kg ale w foteliku od biedy się mieści.Też szukamy fotelika idealnego chyba bedzie to ten ,o którym myśli Barmanka czyli Romer.
Barmanko-Zaproszenia na chrzest miałam podobne do Twoich a raczej Marcelkowych. Teraz powoli rozglądam się za komunijnymi bo 16 maja czeka nas podwójna imprezka(komunia i roczek).
Dziewczyny czy Wasze maluchy nadal sypiają na spacerach?
Pytam bo jeżdżę z Filipem po3-4 godz a on nawet oka nie zmruży a jak tylko wracamy do domu to pod drzwiami zasypia:eek:

Do góry