reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej
Mąż mi kupił taki zastaw kremow dla kobiet w ciąży.Krem na rozstepy ,oliwka na zmeczone nogi-ale to jescze nie teraz i peeling do ciala-bardzo fajny.
firmy clarins jestem bardzo zdowolona z tego ale nie smaruje codziennie czasem mi sie nie chce a moze powinnismy????mysle czym bardziej zaawansowana ciąża tym czesciej trzeba smarowac bo skora sie bardziej rozciaga......u mnie tez szybko pojawiaja sie rozstepy...
pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny. W sobote bawilam sie super, do domu wrocilam o 1 w nocy, juz zapomnialam jak fajnie jest wyrwac sie gdzies ze znajomymi.
Dzis przyjechala do mnie kolezanka w ciazy, ma termin na 20 stycznia. Wyglada pieknie, ma sliczny, duzy brzuszek i jest taka kwitnaca, choc twierdzi, ze wyglada jak slon. Hahahaha

Wybralam juz wozek, oczywiscie z kupnem poczekam troche, ale pomarzyc i powybierac jest milo. Wrzucam Wam linki. Jest 36 opcji, ja wybralam 4.
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/11z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/13z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/18z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/01z.jpg

Wyrob niemiecki, ale przysylaja w ciagu tygodnia.

Pozdrawiam Was kochane i zycze spokojnej nocy :):):):)

hej
bardzo fajny wozek 11 chyba najlepszy kolor
pozdrawiam

hej

plec dziecka poznalam w 22tyg i dobrze bylo widac bo urodzilam corke tak jak mi powiedzieli:-D, ale szczerze sama myslalam ze bedzie dziewczynka, a teraz marze o chlopcu i mam nadzieje ze sie spelni:-D, i tez mam usg w 22tyg:-)

piszecie o rozmiarach wiec ja ciagle powtarzam i pisalam tu na forum z 2 razy juz ze ja nie polecam kupowac samych duzych ja kupilam najmniejsze na 50cm i moja corka jak sie urodzila 5dnipo term zaden wczesniak miala 45cm i 2864gm wagi byla tak tycienka ze razem z nia bieglismy do sklepu i dokupowalismy body i pajacyki aby dziecko nie utopilo sie w tych co mielismy, pozatym dzieci rodza sie takie malenkie nawet jak waza 4kg wiec dla wygody maluszka dobrze miec te trzy body i trzy pajacyki a po miesiacu juz dziecko wieksze:-), nie wiem jak to jest w pl bo tez jest usg jakos blisko porodu kolo36tyg tak? wiec lekarz doskonale widzi ile dziecko wazy i wystarczy dodac okolo 0,5 do1 i juz zna sie wage porodu:-), ja nie mialam takiej mozliwosci tylko polozna mi powtarzala ze okolo 3kg :baffled: wiec dlatego kupilam na 50cm ale i tak byly za duze

ruchy czuje na calego zawsze jak sie poloze o 20godz:-D (wtedy usypiam corke starsza) i chwila relaksu no i maluch rusza sie rozpycha i kopie:-D

pozdrawiam serdecznie:-)

jeszcze z innej beczki

Czy stosujecie jakiekolwiek kremy do ciała? Chodzi mi o to, że podobno do 16 tygodnia nam sie np. biust powieksza do docelowego rozmiaru ( za książką podaję, bo ja doświadczenia nie mam) no i czy piersi i brzuszek smarujecie np. po prysznicu, kapieli czy codziennie i czym? Zwykłe Dove, Nivea do ciała, czy jakieś ciążowe na rozstępy czy oliwka dla dzieci ( słyszałam że dobrze robi).
Ja jestem rozstępowcem strasznym, jak rosłam, jak tańczyłam i przestałam, całe pośladki w bruzdach, łyzdka i biodra w paseczkach ( dodam, że zawsze byłam szczupła - do 55 kg przy 168 cm). taką mam tendencję ( mama i siostra bez jednego rozstepu po kilku dzieciach :-( ) Nie wiem czy sie uchronię teraz, watpię, ale nie wiem tez co robić, bo w te drogie - ciążowe Mustelle nie będę inwestować.
Robicie coś?

Ja rzeczywiście niedawno zaczęłam się smarować. Nie jestem "kruszyną" i mam tendencje do tycia. Ostatnio zauważyłam, że spodnie robią się coraz ciaśniejsze, więc zaczęłam smarować brzych, piersi, biodra. Moża uda mi się chociaż ograniczyć do minimum negatywne efekty. A jeśli chodzi o firmę to kupiłam balsam i oliwkę w Rossmanie. Oba produkty razem kosztowały ok. 20 zł, więc wydatek nie duży. Zobaczymy...

no ja sobie tak liczę, że jak teraz jest 12 tygodni i 3 dni - no to jestem w 13tc. Albo tylko sobie samopoczucie poprawiam:baffled: Ale ja sobie liczyłam "na piechotę" bo jak próbowałam z różnymi kalkulatorami w necie, to mi na każdym trochę co innego wychodziło.
No i przerażenie mnie ogarnia, jak czyatm o Waszych zakupach... Nic jeszcze nie mam, i chwilowo nic jeszcze nie planuję, bo na razie to mam problem w co się ubrać z moim brzucholkiem...:-( I jestem pierwsza w rodzinie i wśród najbliższych znajomych, co się za przedłużanie gatunku zabrała, więc marnie to widzę... Ale co tam, lato będzie prawie jak mi się dziecię już urodzi, będzie ciepło i może jakoś specjalnie ubierać nie trzeba będzie ;-)

Ostatnia edycja:
Isabela bardzo fajny wózeczek. Wygląda solidnie i stabilnie. To jest opcja rozkładanej spacerówki z wkładem dla noworodka? Swoją drogą też mam taką opcję wózka. A z kolorów najbardziej mi się podoba ten z pomaranczowymi wstawkami ;-)

Tak. Wyglada fajnie i wygodnie, nie? Szkoda, ze nie moge go obejrzec przed zakupem, a nie jest tani. To wyrob niemiecki. Przysylaja w ciagu 2 tygodni. Wolalabym obejrzec z kazdej strony. Tyle wozkow teraz na rynku, ze az oczoplasu mozna dostac :p

misza- ja równiż nie wiedziałam jak liczy się te tygodnie.
zapytałam się gina czy np. będąc w 14 tyg. i 3 dniu ciąży to jestem w 14 czy w 15?
odpowiedział, że w 15!!!
myślę , że kalkulator na "bb" pokazuje najpierw tydzień jaki rozpoczęłaś, a dzień określa w którym momencie tygodnia jesteś / czy początek czy koniec tyg.
- ja to tak sobie tłumaczę :sorry2: ....

poniżej podaję jeszcze jeden przykad / mało realny ale może pomoże zrozumieć moje wypociny:sorry2:
np. w 5 dniu ciąży mówi się, że to pierwszy tygdzień ...a nie zerowy

mam nadzieję, że nie poplątałam Wam bardziej echh .....

Ja tez prawie nic nie mam, skusilam sie na sliczne body, kaftaniki i spioszki. Generalnie wiekszosc ciuszkow dostane od kolezanki, ktora bedzie miala maluszka o 4 miesiace starszego od mojego.

Misza- ja stosuje kosmetyki dla ciężarówek Perfecta Mama. Są w bardzo dostępnej cenie (15-20zł- nie pamiętam dokładnie) i jak dla mnie nie odbiegają jakością od tych drogich. W poprzedniej ciąży smarowałam piersi kremem Mustela a i tak zrobiło mi się kilka rozstępów. Ale tłumacze sobie, że gdybym wogóle się nie smarowała to pewnie byłby rozstęp na rozstępie :tak:
A z Perfecty mam 2 kremy. Jeden do piersi, który zwiększa elastyczność skóry i łagodzi ból i obrzmienia. Jak dla mnie super- ładnie pachnie, dobrze sie wchłania i faktycznie czuje, że piersi są mniej bolesne.
Drugi krem jest na brzuszek. Tak samo dobry.
A czasami na noc smaruje się oliwką na mokre ciało.

reklama
Pewnie znacie ta stronke ale wklejam. Coś mi się wydaje że najlepiej liczy, bo skoro wczoraj minęło 14 tygodni od ostatniej miesiączki mojej tzn. ze teraz jest 14 tydzień i 1 dzień,Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko a nie jak podaje kalkulator na babyboom 15 tydzień 2 dzień. Ciąża - BabyBoom

Jak się skończy 1 rok to ma sie 1 rok i 2 miesiące np. prawda?

A jak Wy liczycie?
jak jest 14 tydzień i 1 dzień to jestem w 15 tygodniu? Zgubiłam się :-)

ostatnia miesiączka 10.08.2008 ( co 28 dni)
no chyba tak Kochana, ja miałam 12 t, 3 dni i mi na takim jednym kalkulatorze podawali, ze to 13tc.
W tym linku co podałaś mi się wsio zgadza... Niby suwaczek przyspiesza o 1 dzień, ale to nie dużo... Dziś wg tej stronki jest 12 t,6dc... A dzidziuś ma 10t,6dc :-D więc wsio się zgadza :-D
Kurde, to juz w sumie 13 tygodni, a dopiero co test robiłam... a ja myślałam, ze czas się wlecze :szok:

Do góry