reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

56 to taki standard dla noworodka, nawet tym malusim można po prostu podwijać rękawki, no chyba że by się urodził wcześniaczek czego nikomu nie życzę :no:
ja synkowi, który po urodzeniu mierzył 55 cm i ważył 3,380 zakładałam nieraz kaftaniki 62, czyli te większe i właśnie podwijałam, ale to jak wszystkie malusie ubrudził i nie zdążyłam uprać

reklama
Ja podobnie jak sheeppy mam sporo ubranek i rzeczy po Julci.Wózek również w niebiesko-żółtą kratkę więc myślę że będzie pasował i dla braciszka i siostrzyczki :-) a z tym poznaniem płci wcześniej.....to w 1 ciąży dowiedziałam się dopiero jakieś 2-3 tyg przed porodem bo wcześniej nie było nic widać( a miałam usg sporo razy robione ze względu na mój 3msczny pobyt w szpitalu) i całą ciążę myślałam że chłopak będzie i jak usłyszałam że to raczej dziewczynka ucieszyłam się.Od zawsze marzyłam o synku więc mam nadzieję że w moim brzuszku Daniel rozrabia:-Dale jeśli jednak będzie Mała to też będę szczęśliwa.I chciałabym się dowiedzieć przed porodem kto tam siedzi;-);-);-)...

Laseczki a może któraś z Was poczuła już pierwsze ruchu Maleństwa:confused: Julcia dała mi pierwsze znaki w 20 tyg.... A teraz :-)nie mogę się już doczekać. Pewnie nie bardziej niż Wy..Pozdrawiam ;-)

hej
tez sie nie moge doczekac kopania no i jaka to plec???ale slyszalam ze kopania to raczej 20 tydzien chyba ze jestes bardzo szczupla to wtedy wczesniej...ale mysle ze kazda mama ma inaczej
pozdrawiam

SHEEPPY co do plci dzidzi ja tez nie znalam do samego konca bo lekarz byl pewien dopiero w 8 m-cu wiec juz z mezem nie chcielismy wiedziec do konca.Tym razem jesli bedzie taka mozliwosc chcialabym wiedziec:-) jesli chodzi o ubranka nie polecałabym za bardzo kupowac tych najmniejszych tzn 50cm tzn. mowie to z wlasnego doswiadczenia moja cora Weronika wazyla 3900 i miala 58 cm dlugosci tak wiec dobrze ze zakupilam rozmiar 62 choc i tka niewiele posluzyl.Zycze WAM wszystkim zdrowych i dorodnych skarbow!1:happy:

Magda84 co do ruchow ja odczuwam jakies bombelkowanie ,smyranie nie wiem jak to trafnie nazwac ale do kopniczkow to jeszcze daleko chyba:happy2:

ja już też nieraz czuję, niby się zgadza bo w pierwszej ciąży czułam w 16 tyg, w drugiej powinnam czuć 2 tyg wcześniej - czyli jakoś teraz:-)
czuję normalne motylki,kopniaczki ale no właśnie jest jedno ale, po urodzeniu Nikusia musiały mi się flaki chyba poprzestawiać :baffled:bo cały czas czułam jakby mi dzidzia w brzuchu kopała, już od porodu.. Więc i teraz nie mam 100% pewności, które to kopniak a które to jelita:baffled:

Laseczki a może któraś z Was poczuła już pierwsze ruchu Maleństwa:confused: Julcia dała mi pierwsze znaki w 20 tyg.... A teraz :-)nie mogę się już doczekać. Pewnie nie bardziej niż Wy..Pozdrawiam ;-)

Ja wlasnie mialam taki zamiar by sie dzis Wam pochwalic ze juz czuje ruchy moich maluchow na 100% !!!! :tak::-):-) Przez kilka dni sie zastanawialam czy to na pewno to, bo cos sama nie moglam uwierzyc ze w 14-15 tyg mozna juz poczuc, ale teraz wiem na pewno:tak: Od kilku dni z rzedu czuje takie jakby "trzepotanie skrzydelek" raz gdzies z jednej strony brzucha, raz z drugiej, raczej z niczym innym tego pomylic nie mozna:-D W pierwszej ciazy ruchy poczulam w 20 tc, w drugiej w 18 tyg, a teraz na pocz.15 tc:-D Chyba jednak co cztery nogi to nie dwie;-);-)

Czytam jak piszecie o stwierdzaniu plci poprzez USG i przypomniala mi sie wlasnie dosyc zabawna sytuacja. Jak rodzilam rok temu corcie, to za scianka obok rodzila druga kobieta, urodzila jakies 2 godz przede mna, a ja niestety bylam swiadkiem jej wszystkich krzykow, stękow i jekow.... Az w koncu uslyszalam placz dziecka, i stwierdzenie lekarza "jest chlopak!". A ta kobitka resztkami sil i zawiedzionym glosem krzyknela- "Chlopak???? Przeciez miala byc coreczka!!":-D
Potem sie okazalo ze od poczatku ciazy slyszala przy badaniu USG, ze bedzie corka, wiec pokoik na rozowo urzadzili, ciuszki dla dziewczynki kupili, wozek tez... Stad to wielkie rozczarowanie...
A mi w jednej i drugiej ciazy mowili ze raczej cora, no i sie nie mylili :tak::-) Mysle ze po prostu z dystansem trzeba podchodzic do plci i nie nastawiac sie za bardzo co bedzie. Bedzie dziecko, nasz najwiekszy w zyciu Skarb, a cala reszta to do konca slodka tajemnica :tak:

Krystyna30 No właśnie jestem bardzo szczupła więc myślę że może tym razem szybciej się doczekam :-) Ale to też podobno nie jest reguła.

Obyśmy wszystkie już niebawem JE poczuły;-)

reklama
Do góry