reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej
a ja czekam i czekam ale jeszcze nic z Nikkim poczolam w 19tygodniu i to bylo cudowne.... ostatnio mialam takie dziwne uczucie w brzuszku ale niestety to chyba nie to... pozostaje jedynie dalej cierpliwie czekac...

reklama
a co do koszmarow to tez je mam a co najgorsze to za czesto... snie codziennie i nie koniecznie o czyms milym boje sie jedynie ze cos moze mi sie sprawdzic bo niestety moje sny dosc czesto sie sprawdzaja....to okropne....

hej dziewczyny. W sobote bawilam sie super, do domu wrocilam o 1 w nocy, juz zapomnialam jak fajnie jest wyrwac sie gdzies ze znajomymi.
Dzis przyjechala do mnie kolezanka w ciazy, ma termin na 20 stycznia. Wyglada pieknie, ma sliczny, duzy brzuszek i jest taka kwitnaca, choc twierdzi, ze wyglada jak slon. Hahahaha

Wybralam juz wozek, oczywiscie z kupnem poczekam troche, ale pomarzyc i powybierac jest milo. Wrzucam Wam linki. Jest 36 opcji, ja wybralam 4.
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/11z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/13z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/18z.jpg
http://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/01z.jpg

Wyrob niemiecki, ale przysylaja w ciagu tygodnia.

Pozdrawiam Was kochane i zycze spokojnej nocy :):):):)

Cześć Wszystkim z rana,
widzę że temat zakupów ;-) Ja nie zamierzam szaleć bo mam wszystko po Marcinku. Co prawda nie mam już tych najmniejszych ciuszków ale o to się nie martwię. Dookoła sporo maluszków tak więc będę zbierać od znajomych w pierwszej kolejności. Co do rozmiarów to dla Młodego miałam niewiele ubranek 56 w większości 62-68. Maluszek tak szybko rósł że niektórych nawet nie zdążylam ubrać. Chociaż jak napisała Sheepy sporo bodziaków rosło razem z Marcinem i to dość długo.
Ja bym chciała poznać płeć ale niekoniecznie dlatego zeby wiedzieć jak urządzić pokój ;-) Czysta ciekawość. Zresztą maluchy będą miały (jak na dzień dzisiejszy) wspólny pokój, który już jest urządzony. Poza tym nie mam zamiarau kupować dla dziewczynki różów bo mi się słabo od tego koloru robi ;-) Pokój jest żółto-niebieski więc uniwersalny.
Zakupy robiłam na początku 8 miesiąca. Polecam szczególnie wcześniej kupić materac i łóżeczko, które mają swoje sklepowe (i nie tylko) zapachy. Warto wszystko wcześniej złożyć i wywietrzyć, powłoczkę z materaca przeprać w proszku dla maluszka. Potem można tylko przetrzeć na wilgotno. Wierzcie mi, że sporo z artykułów dla dzieci ma czasami obcy zapach którego warto się pozbyć.

Ruchy :-) czuję już od 3-4 tygodni. Mam małego szalonego motylka w brzuszku i wyraźnie czuję, kiedy szaleje. Potwierdziłam to podczas USG. Zresztą z Marcinkiem też czułam motylka. Ale teraz zaczynam czekać na już troszkę wyraźniejsze ruchy, mój mąż nie może się doczekać, kiedy i on je poczuje.

Pozdrawiam ciepło. Miłego dnia

Isabela bardzo fajny wózeczek. Wygląda solidnie i stabilnie. To jest opcja rozkładanej spacerówki z wkładem dla noworodka? Swoją drogą też mam taką opcję wózka. A z kolorów najbardziej mi się podoba ten z pomaranczowymi wstawkami ;-)

Dziewczyny ja co do poznania płci na USG podchodzę z dystansem ale to chyba po przygodzie mojej siostry, rodziła jakieś 15 lat temu więc USG miała bardzo rzadko i cały czas słyszała o córeczce a tu niespodzianka w czasie porodu, nie córeczka tylko parka - urodziła bliźniaki: chłopca i dziewczynkę

jutro termin USG w szpitalu, miałam nie iść, ale przez to że przez ostatni czas męczy mnie duszący kaszel (tylko) z rana to pójdę dla własnego spokoju
Z mężem ostatnio liczyliśmy że planujemy jeszcze 5 USG
KURDE TYLKO 5, koło lutego będziemy chcieli iść na 4D

Ja na USG idę już/dopiero 28.11. Nie mogę się doczekać! To chyba będzie jedno z ważniejszych badań? Będę już wtedy w 19 tyg. No i mam nadzieję, że poznam płeć dziecka :) choć cały czas mam przeczucie, że będzie to chłopiec! Nawet sny mamy z tatusiem o małym chłopcu :)
No i ja już troszkę się pospieszyłam, bo kupiłam kilka rzeczy. Ale zakładam, że dzidzia jest jak najbardziej zdrowa i nie zależnie czy chłopiec czy dziewczynka, ubranka będzie miał kto nosić. A co do reszty zakupów to chyba dopiero w nowym roku.

jeśli chodzi o ruchy to ja też czuję jakieś takie delikatne smeranie po brzuszku...bardzo delikatne.
Mam nadzieję, że to dzidzia :)
Zauważyłam, że od momentu smerania jakoś się tak badziej uspokoiłam:-)
mam jednak świadomość , że może to być sprawką jelit, ale co tam ja wierzę, że to dzidzia:tak:!!!
...czuję szczególnie wtedy jak zjem coś słodkiego.
Maleństwo chyba się wtedy bardzo cieszy...albo złości...;-) , że tak wcinam ciągle te czekoladki :sorry2: i wyma****e łapkami...

pozdrawiam poniedziakowo,

ja mam synka 3.5 lrtniego ale niestety wszystkie jego ubranka oddalam i teraz musze kupic wszystko od nowa... pozostaly mi jedynie jakies pojedyncze rzeczy... ale z pewnoscia nie kupie tak duzo jak przy pierwszej ciazy...

reklama
Do góry