reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

kurcze napisałam wam posta, wcisnęłam zły przycisk i wszystko znikło :cool::-(

mam pytanie do mam posiadających podgrzewacz Avent - czy mieszczą się tam butelki od Tommee Tippee?
zapomniałam dodać że chodzi mi o ten elektroniczny model podgrzewacza

Barmanko wlasnie zmierzylam....mam dwie butelki z Tommee Tippee ( nie uzywam bo dziewczyny nie toleruja) takie 260ml no i powiem Ci ze niby sie mieszcza i mozna zamknac podgrzewacz ale nie dotykaj dnem podgrzewacza (blokuja sie w jednym mniejscu ), a to chyba o to chodzi zeby dotykalo. Butelki z Aventu sa "chudsze". Ale wieksze sie napewno nie zmieszcza.....Mam ten sam podgrzewacz.

reklama
A wiecie, że ja mam właściwie dziś ostatni dzień macierzyńskiego:szok::szok::szok:
Straszne jak to zleciało!!! Wniosek z tego taki, że moje Maleństwo ma dziś 20 tygodni!!!
No i zaczynam urlop wypoczynkowy. Jeszcze 8 tygodni w domu:-)! Ale to też pewnie zleci...

dziękuje za odpowiedź :tak:
kurcze u nas taki wybór tych podgrzewaczy że niech mnie gęś kopnie :crazy: albo właśnie ten elektroniczny z Aventa, albo z TT :shocked2::cool2:

Jola, dałaś mi do myślenia z tym nietolerowaniem butelek... :sorry: ja mam i Aventa i TT, ale mleczka jeszcze nie podaje, czasem zapodam koperek przez TT, młody nie pije - pluje na kilometr, myśle że to dlatego że nie lubi koperku... a teraz to już nie wiem :eek:
może mu właśnie butelka nie pasuje?:confused2: chyba muszę mu jakiś test zrobić i spróbować podać z Aventa...

martalis, ja ciuszki pożyczam koleżance.
ale teraz agakm dała mi do myślenie czy czasem nie pozbyć się typowo chłopięcych ciuszków i zostawić same uniwersalne (ale dopiero po tym jak koleżanka odda mi ciuszki). no bo faktycznie nie wiadomo czy drugie będzie tej samej płci, a nawet jak będzie to chociaż będę miała radochę z łażenia po sklepach ;-) no może zostawie sobie pare z tych droższych, firmowych :tak:

bohaciefka, ale ci się foszek trafił :cool2: (mam na myśli męża)

ankzoc, zdrówka dla was życzę. mi na szczęście klucha z gardła sama przeszła :tak:
tak samo jak i sama przylazła :eek:

agakm, faceci :crazy: .....
junior dziś dał koncet o 5.30, do tej pory nie wiemy o co mu chodziło :crazy: tylko na ręcach sie uspokajał :szok: potem usnął, mój mężuś o 9.30 ze słodkim głosiczkiem "kochanie weźmiesz go do drugiego pokoju, ja się jeszcze zdrzemnę?" a ja to kiedy mam się zdrzemnąć??!!?? co on myśli cobie - że o tej 5.30 to ja spałam snem anielskim i nic nie słyszałam?? (bo ja na beszczela pow żeby on się dzieckiem zajął - ja swoje przeżyłam wczoraj wieczorem przed i po kąpieli:wściekła/y::wściekła/y:)

marzena, a to tylko 8tyg można wziąść wychowawczego?

Barmanko...ja kupilam wlasnie dwie buteleczki z Toomme no i dziewczyny za nic na swiecie nie chcialy z nich pic a ja myslalam ze skoro one maja zblizony ksztalt do piersi to bedzie ok a tu dupa....Avent toleruja od urodzenia a jesli chodzi o ten elektroniczny podgrzewacz to warty pieniedzy.....jest naprawde bardzo dobry...mieszcza w nim sie te duze butle a takze pojemniki z aventu takie w ktorych np mozna zamrozic jedzonko lub przechowac mleczko....
Avent VIA Disposable/Re-usable feeding system : mothercare

A no i teraz w mothercare ten podgrzewacz jest przeceniony...
Avent bottle and baby food warmer : mothercare

Ostatnia edycja:
junior dziś dał koncet o 5.30, do tej pory nie wiemy o co mu chodziło :crazy: tylko na ręcach sie uspokajał :szok: potem usnął, mój mężuś o 9.30 ze słodkim głosiczkiem "kochanie weźmiesz go do drugiego pokoju, ja się jeszcze zdrzemnę?" a ja to kiedy mam się zdrzemnąć??!!?? co on myśli cobie - że o tej 5.30 to ja spałam snem anielskim i nic nie słyszałam?? (bo ja na beszczela pow żeby on się dzieckiem zajął - ja swoje przeżyłam wczoraj wieczorem przed i po kąpieli:wściekła/y::wściekła/y:)

marzena, a to tylko 8tyg można wziąść wychowawczego?

Wychowawczego można wziąć 3 lata, ale wiadomo, że w większości przypadków bezpłatnie, więc się nie wybieram. Ja zaczynam zaległy urlop wypoczynkowy. I mam go 8 tygodni. Tak, że do 19 listopada...

A Natasza od dwóch dni kiepsko śpi. Bardzo często budzi mi się w nocy. Daje jej herbatkę. Troszkę pociągnie i zasypia. Ale czasami zaśnie na 15 minut, czasami na 30, a czasami nawet na godzinę i znowu jest koncert. I ciekawe jak ja niby miałabym iść teraz do pracy. Nie wiem o co jej chodzi. Ale mam nadzieję, że to szybko minie, bo ledwo na oczy patrzę.

AGA_k_k- Gratulacje!!! Też jestem mgr inż.

Jola- trzymam kciuki za powodzenia operacji i myśl pozytywnie. Będzie dobrze i malutka szybciutko wróci do sił. U dzieci wszystko się szybciutko goi a że jest malutka to nawet za jakiś czas nie będzie pamiętała o operacji

Sara1983 - super że malutki ma już pierwszego ząbka. My jeszcze czakamy;-)

marzeniak - również gratuluję pierwszego ząbka.

mamstud - gratuluję nowego mieszkanka. My też chcemy zmienić mieszkanie na większe ale narazie nic fajnego się nie trafiło. A gdzie wzięłaś kredyt? W jakim banku?

Słonko - wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy.

Zakręciłam się i zapomniałam się przywitać więc witam:-)

Mało ostatnio bywałam na forum i przez 2 dni musiałam nadrobić z czytaniem. Obiecuję poprawę.

Mi również włoski wyłażą garściami i chcę ściąć. Umówiłam się a wtorek do fryzjera ale nie mam pomysłu na nową fryzurkę. Podoba mi się coś takiego jak ta piosenkarka Paula. Tyle że ja jestem blond. No i mam nadzieję, że jest mało układania prze takiej fryzurce. Co o tym myślicie. Może któraś z was ma taką?

Małuszek również ryczący Don Kojote i to bez powodu. Najgorsze jest to że nie da się go niczym uciszyć. Ryczy tak z godzinkę i po chwili zaczyna się śmiać jak by nigdy nic. Oj cierpliwości...

Poprostu to jest skandal jak teściowa mnie zdenerwowala!!!!az mi sie plakac chcialo.....nie chce mi sie o tym pisac ale wyzalic sie musze!!!!!!!!jednym telefonem jak moze zepsuc caly dzien dac komus dlon to chce reke cala.....masakra

z innej beczki
moja mala ma 4 miesiace i 4 dni i dopiero chce jej pierwszy raz podac mleko odciagniete bo ide do szkoly na 3 godziny ale wole mezowi zostawic mleko w razie w ale boje sie zeby potem jie bylo ze nie chce z piersi....hhhhhhhhhhhhh,mmmm
pomozcie co wy robilysci czy robicie?
slyszalam o kubkach dla niemowlat......ale nie niekapkach...
lub karmic z lyzeczki czy z kapturka no nie wiem co radzicie????

reklama
Do góry