reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

bohaciefka heeeee dobre :-D

zgadnijcie gdzie mój małżonek się podziewa?? :nerd: w klubie na dyskotece :-D
wychodne dziś dostał ;-) kolega wyprawia tam urodziny. a mężuś aż specjalnie wziął sobie wolne... a niech idzie, niech się spotka z kumplami, pogada o czymś innym a nie tylko - jaki był dziś synek i czy była kupka ;-) też mu się coś należy... zapowiedziałam mu tylko dwie rzeczy - że jak znajde jakiś rudy włos na nim to przetrące mu kopytka (Irlandki są rude) - i ostrzegłam że w aparacie mam naładowane baterie :sorry2:
bo z tymi bateriami wiąże się pewna historia, razu pewnego oboje byliśmy na imprezie, mąż schlał się na maxa (pił różne gatunki alkoholi) i jak przyszliśmy do domu to dalej rzygał niż widział :-D (znam go od 5 lat i pierwszy raz się tak nawalił :baffled: wogóle odkąd go znam to pierwszy raz rzygał) i co zrobiła dobra żonka? myślicie pewnie że herbatke? :-p:-p a nieeeee :no: żonka wzięła aparat, nastawiła funkcję nagrywania i......pamiątka bezcenna :rofl2::rofl2::rofl2:
teraz tylko wystarczy postraszyć mężusia - że baterie są naładowane ;-):tak: on już wie o co chodzi :sorry2: dogatujemy się bez słów :-D

reklama
kochane mamusie dziekuję za miłe slowa o mojej nowe fryzurce :-)

agakm- kochana spóźnione ale szczere życzenia mnóstwa miłości i wielu szczęśliwych lat wspólnego zycia

confi- super jest twój Damianek

bohaciefka- pewnie masz hemoroidy, ja mialam tak w ciazy kup maść prokto hemolan

barmanka79- my bralismy ślub w świeta wielkanocne, ale to ruchome święto a to są wydarzenia z tego dnia [ame=http://pl.wikipedia.org/wiki/23_marca]23 marca – Wikipedia, wolna encyklopedia[/ame] :-D:-D:-D

tsarina- ja tez mam chrzciny za 2 tygodnie ;-)

marzena80- super, że macie już podpisaną umowę :-)

malinka- z okazji rocznicy życzenia mnóstwa miłości i wielu szczęśliwych lat wspólnego zycia

Dziękuję za wszystkie trzymane kciuki i gratulacje. Pewnie jakby nie to, że w końcu zdecydowaliśmy się na dziecko i wszystko w naszym życiu przewróciło się do góry nogami to byśmy się nie zdecydowali na kupno mieszkania i dalej byśmy wynajmowali. Ale teraz trzeba już na wszystko patrzeć inaczej. I potrzebna jest stabilizacja. Ale się strasznie cieszę. I windę będę miała!!! Nie będę się w końcu z wózkiem po schodach męczyła!!!

Roxy no to ciekawa data... My już po wakacjach byliśmy... Chociaż wszyscy myślą, że to właśnie wakacyjne dziecko. Ale jaednak egipskie ciemnosci sie do tego nie przyczyniły!

Ankzoc fryzurka świetna! Ja też miesiąc temu obcięłam włosy i mam podobną długość. I jestem bardzo adowolona!

malinka- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-):-):-)!!! Przede wszystkim dużo miłości, cierpliwości (dla gatunku meskiego) i radości na kolejne długie lata pozycia małżeńskiego!!! No i jeszcze życzę Wam, aby Synuś dał Wam dzisiaj przynajmniej w 90% godnie poświętować (w 100% po prostu się nie da z racji pobudki czy karmienia;-):tak::-D)

marzenko - i ja Ci składam gratulację z racji podpisania umowy i zakupu mieszkanka!!! Zazdroszczę Ci tej stabilizacji - muy pewnie dopiero za 2 lata (wersja optymistyczna) wprowadzimy się do własnego domku...
P.S. A Ty kochana czemu nie pochwaliłaś się nową fryzurką?? Czekam na nowe foteczki (Twoje i Nataszki):tak::-):-):-)

bohaciefka - hahaha - dobre!!! Na pocieszenie powiem Ci, że często się tak dzieje, że dajemy "plamę" właśnie na tym z czego niby jesteśmy nieomylne, hehehe.. Specjalistki,hihi ;-):-D (ja też mam na koncie "wpadki" zawodowe - jedną z nich jest mój M, hahaha - poznałam go na praktyce szkolnej)

hej
ponawiam pytanko,,,,
hej dziewczynki
jeszcze okresu nie dostalam bo pewnie dlatego ze ciagle karmie piersia i wcale za nim nie tesknie ale wydaje mi sie to takie dziwne bo jak rozumiem mam dni plodne ale skad wiedziec kiedy??????
wiecie cos o tym?
pozdrawiam i dzieki za pomoc

krystyno - ja tez ciagle karmie piersia i okresu nie mam... Przyznam nawet, ze jakos specjalnie nie wyczekuje na niego.. Moje przyjaciólki dostały ok. 7-8 miesiaca po porodzie (karmiacpiersią bezustannie do 5-6 m-ca).
Co do dni plodnych - totalnie nie wiem jak je po porodzie rozróżnić, więc wspomagam się pigułkami a czasami nawet dodatkowo prezerwatywą (zdarzyło mi sie 2 razy w ciagu miesiaca zapomniec o polknieciu pigułki - pisałam wtedy moja nieszczesna prace...)

Nie wiele pewnie pomogłam, ale zawsze to jakas odpowiedz w danym temacie;-)..

hej
ponawiam pytanko,,,,
hej dziewczynki
jeszcze okresu nie dostalam bo pewnie dlatego ze ciagle karmie piersia i wcale za nim nie tesknie ale wydaje mi sie to takie dziwne bo jak rozumiem mam dni plodne ale skad wiedziec kiedy??????
wiecie cos o tym?
pozdrawiam i dzieki za pomoc

ja tez jeszcze nie dostałam i nie mam pojecia kiedy mam dni płodne. moze test owulacyjny pomoze ci namierzyć te dni. a czujesz jakos różnice w samopoczuciu w ciagu misiaca - powtarzajaca sie? moze zauwazylas czy w niektore dni masz wiecej sluzu itp. moze wtedy zrob test. choc zanim nie dostaniesz regularnego okresu to trudno stwierdzic bo cykl (ten bez krwawienia) moze ci sie bardzo zmieniac. Trzeba czasu az natura zrobi z tym porzadek. Ja zastanawaiam sie nad zrobieniem testu ciazowego w przyszlym tygodniu.

Ja również nie pomogę w tym temacie bo ja już jestem po drugiej miesiączce. Nie karmie piersią.Mimo tego dni płodnych nie wyłapałam.

reklama
Do góry