reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Mi pediatra mówił,że czym gorzej ranka po gruzlicy sie paprzę tym lepiej.Wtedy jest dobra odpowiedz organizmu na szczepienie.Niestety nie wiem co robić gdy takiej ranki nie ma.Zajrzyj na tą stronkehttp://www.dziecko24.pl/ tam pediatra odpowiada na pytania mam w ciągu godziny. Kiedyś korzystałam i byłam zadowolona.

reklama
och dziewczyny taka jestem zmęczona i cieżko mi się skupić, więc ciężko mi odpisać. Barmnko, mamstud, ogromne dzięki za pamięć o mnie. Naprawdę ogromne, to przemiłe i aż mi się cieplej robi że o mnie myśicie:tak:. U mnie trochę lepiej. Mało piszę bo Maja marudna, w nocy beznadziejnie:no:, chodzę jak zombie, a domem i Mikolajem trzeba się zająć :baffled::confused2:. Dzisiaj Mikołaj przyszedł 6:20 rano i pyta czy on już moze wziąć tą witaminkę :dry::eek:. (spania już nie było :baffled:)

mamamatysia, trzymaj się kochana. Wiem jak ciężko potrafi być z dwójką i jak człowiek potrafi być wykończony. i nie znoszę jak mi to mówią, ale musimy to przetrwać. No bo co innego pozostaje.

Ostatnia edycja:
U nas tez jest ranka (taki strupek) i ja sie martwilam ze dlugo jej to nie schodzi ale czyajac Wasze posty to chyba dobra oznaka .. ?!

M&M's rozbawila mnie historia z nadgorliwym Mikolajem chociaz wiem ze Tobie do smiechu nie bylo :-) zycze duzo sily dla Ciebie :-)

MAMAMATYSIA a uzywasz jakis zeli na te zabki? moze to pomoze ? i zycze wytrwaloscie :-) trzymaj sie kochana :-)

ALAA ja tez bym Diane wsadzila do spacerowki, bo glowe tak podnosi zeby wszystko ogladac ze hoho :-) ale niestety pasy sa dla niej za duze i ja uwieraja przy szyjce :-( na szczescie w gondoli moge podniesc jej oparcie i jak na razie jej sie to podoba :-)

MONIQSAN ostatnio spr w siatkach centylowych wage i wzrost czy u Ciebie wszystko gra?? bo u nas jest cos ze wzrostem, wykracza poza ta linie 97 wyglada to tak

pytam bo nie wydaje mi sie zeby Diana byla za wysoka chyba ze to bierze sie pod uwage razem z waga. Diana jest troszeczke pulchniutka~(waga jest na lini 75), ale wydaje mi sie ze wszystko jest w normie hmm.. sama nie wiem co myslec i czy isc z tym do lekarza :confused2::confused2:

Co tak tsarina się nie odzywa?? I kokoszka - ciekawe co u niej?

Kornasia, cieszę się że podobała ci się akcja Mikołaja.:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie.
A ja mamą majową zostałam z powodu cholestazy ciążowej. Termin porodu miałam na 26 czerwca a Tomuś urodził się 28 maja.Gdyby nie moja szwankująca wątroba mogłam zostać nawet lipcową mamą.

Hej, ja tez miala cholestaze. Tez sie tak strasznie drapalas, ze spac sie nie dalo czy ten wspanialy objaw cie ominal? ;-)

Witam

Dziewczyny nie wiecie jak to jest z tymi szczepieniami na gruźlice????Zapomniałam sie pediatry ostatnio spytać. Mój Miłoszek po szczepieniu na gruźlice w szpitalu nie ma żadnej krostki, ranki czy blizny(nigdy nie miał). Usłyszałam ostatnio , ze jak nic się nie działo to dziecko może być źle zaszczepione, cholerka nie wiem czy to prawda.

Mi lekarka mowila, ze ranka ma czas na zagojenie sie do osmego miesiaca. Wiec jesli tak dlugo moze sie goic wiec wydaje mi sie, ze ma takze prawo pozno sie moze pojawic.. Ale nie mam pewnosci.

alla my juz od odawna w spacerowce, w upaly w gondoli bylo za goraco. Lezy sobie na plasko lub lekko podnosze oparcie i bardzo sie malemu podoba

mamamatysia no wlasnie a myslalas o masci ? podobno sa skuteczne i dzidzia tak nie cierpi

monika1977 mimo iz malo pisalas na cukrzycowych to doskonale Cie pamietam :tak:

aneteczka my mamy slad od tej pory, taka mocno czerwona krope

m&m's to Ci nie napisze ze to trzeba przetrwac, tyko napisze ze wierze ze sobie poradzisz ze wszystkimi problemami bo my babki jestesmy bardzo silne !!!! A szczegolnie majowe mamuski ;-)

Hej, ja tez miala cholestaze. Tez sie tak strasznie drapalas, ze spac sie nie dalo czy ten wspanialy objaw cie ominal?

Mnie praktycznie lekko swedziały dłonie .Objaw brany byl pod cukrzyce ciązowa.Cholestazę wykryłam sobie sama po przeczytaniu artykułu w necie Zrobiłam badania i szok -ALAT 1100 A ASPAT560.No i oczywiście szpital do końca ciązy.Dzieki Bogu ,że sie dobrze skończyło.Dotrwałam do 36 tygodnia . Nagle wyniki mi sie jeszcze pogorszyły i cesarka. Tomuś po porodzie nie oddychał, był reanimowany ale dzieki Bogu dobrze się skończylo.Jakie miałaś wyniki? W moim szpitalu byłam okazem z zoo. Jak zaczynał się obchód to od słów-wiecie państwo to ta pani z tragicznymi próbami wątrobowymi.Oczywscie setki pytan od starzystów,polożnych i lekarzy pediatrów. Dzieki temu ,ze tak długo tam leżałam mialam super opieke po porodzie.Tomus zas wszystkie badani miał porobione bez zbędnego gadania.Jest ok. 11 wrzesnia mam wizytę u neurologa i tej najbardziej sie boje. Wydaję mi się,że wszystko w porzadku ale jestem laikiem i niektórych rzeczy mogę nie widziec.

Spacerówka,u mnie w użyciu od pierwszego spaceru. Ja w ogóle nie kupiłam głebokiego wózka.
Malinka ja tez Ciebie pamiętam. To za mami cukrzycowymi trafiłam na mamy majowe.Często zaglądam na cukrzycówki i czekam na NIKUSIE. Poszła do szpitala w lipcu i do tej pory slad po niej zaginał. Martwie sie czy wszysko u niej ok.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wózka. Widzę, że wiele z Was pożegnało się już z gondolą. Też mam już ochotę się przenieść ale tak jak Aneteczka, nie mam obracanej rączki i mogę wozić królewicza tylko przodem do świata, a na to chyba nie jesteśmy jeszcze gotowi;-).
Mamamatysia zostaw to prasowanie!!!! i odpocznij, bo się wykończysz i będziesz jeszcze bardziej nerwowa. Ja mam czasem takie dni, że nie robie nic w domu tylko zajmuje sie szkrabem, a jak wraca mąż z pracy to on przejmuje Kubę a ja mogę w spokoju zająć się domem.
Dziewczyny mam problem i liczę na wasze opinie. Mojemu Kubie bardzo pocą się stopy, praktycznie cały czas ma je mokre i zimne. Nie przegrzewam go, w domu ma zazwyczaj tylko body. Wczoraj wyczytałam, że może być to objaw nieprzyswajania witaminy D3 a co za tym idzie krzywicy:szok:. Bardzo się tym zaniepokoiłam, bo myślałam że to normalne i że nie powinnam się tym martwić a jednak nie. Proszę napiszcie jak tam stópki waszych maleństw, czy któreś ma podobnie a jeśli tak to co powiedział lekarz??

reklama
Jeszcze się trzymam,dzięki dziewczynki.Dziąsła smarujemy Dentinoxem ale ulga jest 20 minutowa a smarować można tylko 3 razy dziennie:baffled:.Niestety potwierdziły sie moje najgorsze obawy i Mateusz zaraził Filipa("Witaj roku szkolny":crazy:).Teraz mam w domu dwóch "zasmarkańców"(Matiego i męża) i zasmarkanego,kaszlącego i ząbkujaego niemowlaka o połamanej 90-latce nie wspomnę.Tylko sie powiesić.

P.S. Filip w spacerówce od wczoraj i bardzo mu to pasuje.

Do góry