reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej mamuski, wiecie wyczytałam ostatnio, że teraz naszym maluszkom bardzo rozwija się słuch i że warto czytać i to wierszyki bo sa napisane lekko, rymuja się i można zmieniać intonację głosu, ja czytałam małej bajeczki wieczorkiem bardzo jej sie podobało. Ale wczoraj zakupiłam jej wiersze Tuwima Wydawnictwo Zielona Sowa ksiazka jest tak bajecznie kolorowa, ze jak wczoraj połozyłam się z mała zaczęłam jej czytać to cieszyła się gaworzyła a nóżki i rączki to jej latały :-D, naprawdę polecam :tak:

a tak pozatym to mam pytanie czy już kupowałyscie krzesełka do karmienia ja chce kupic takie: *A*GRACO KRZESEŁKO CONTEMPO +PREZENT WYS W 24H (711506288) - Aukcje internetowe Allegro w zwiazku tym ze mozna je zlozyc na płasko i zajmuje mało miejsca ;-)

reklama
Tikanis mi lekarka przy pierwszym dziecku powiedziala ze jak maluch jest tylko na piersi to nie mozna go przekarmic i nawet jak wazy troche duzo to widocznie tak ma byc bo pewnie tego potrzebuje jego organizm.Moja starsza coreczka jak byla malutka to byla takim pulpecikiem.Teraz ma 8 lat i zupelnie z tego wyrosla i jest szczupla.Wiec uwazam ze nie masz sie czym przejmowac.Moj Mati ma 4 miesiace i 10 dni i wazy 7400 i 68 cm. dlugosci.Mamstud na pewno wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki.Ale wiem ze Ty i tak bedziesz sie martwic bo my matki tak juz mamy.Sara oby mleczko wrocilo na dobre.KM zycie jest niestety pelne trudnych decyzji.Jeslisz nie masz innego wyjscia no to trudno.Zycze Ci zeby sie wszystko poukladalo po Twojej mysli.A matka wyrodna nie jestes bo przeciez robisz to dla dobra sojej rodziny.

K.M boze co Ci napisac :-( nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji. U mnie strachem jest pojscie do pracy na 5 godz. z dojazdami nie bedzie mnie w domu okolo 6,5 godz a ja juz mysle ze za malo czasu bede spedzac z dzieckiem no ale co zrobic ??? niestety takie jest zycie :-( zycze Ci zebys jak najszybciej wrocila do swojego maluszka no i oczywiscie jesli bedziesz miala mozliwosc odwiedzaj czasami mamuski majowe ;-) bedzie dobrze !!! Nie jestes wyrodna matka bo tak jak napisala cisowianka robisz to dla rodziny, bedziesz razem z mezem wiec na pewno bedzie troche latwiej. Trzymaj sie !!!!

ankzoc krzeselko super ale jak dla mnie cena za duza :eek: my dostalismy krzeselko na chrzest od matki chrzestnej. Z krzeselka mozna zrobic stoliczek do zabaw wiec mysle ze bedzie bardzo praktyczne a kosztowalo 180zl. Najbardziej mi sie podoba obice krzeselka bo moj syn ma na imię Gucio a krzeselko jest w kolorowe pszczółki :-D jak znajde chwile zrobie fotke

U mnie z tym spaniem też jest na odwrót jak spał do 3 miesiąca całe noce tak teraz sie budzi
K.M współczuje ja sobie nie wyobrażam nikt nie ma prawa Cię osądzać

K.M nie zazdroszcze a na jaki czas wyjedziecie
u nas z tym spanie też nie najlepiej budzi się 4 razy w nocy mam nadzieję że już niedługo się to zmieni

K.M współczuję!! nie wyobrażam sobie żebym miała zostawić Maję i wyjechać.

mamstud, napisz co lekarz powiedział!!

aga- a mowila ci lekarka jaki ma to zwiazek z wygninaniem?? bo mi kurcze nie powiedziala..:/:-(

Powiedziała ze to może byc niedojrzały układ nerwowy no i może złe nawyki pielęgnacyjne.
W poniedziałek będzie u mnie rehabilitantka. Rozmawiałam z nią tel. i powiedziała żeby sie nie przejmować i ona jest zdania ze każde dziecko powinno mieć robione usg główki profilaktycznie (swoim dzieciom robiła) Ma mi pokazac jak cwiczyc z Zosia

A u mnie jeszcze neurolog zauważyła ze Zosi trzesasie rączki troszke mnie to zaniepokoiło :-(- bo jak tego nie widziałam tak teraz ciagle wydaje mi sie ze jej sie trzesa

hej mamuski, wiecie wyczytałam ostatnio, że teraz naszym maluszkom bardzo rozwija się słuch i że warto czytać i to wierszyki bo sa napisane lekko, rymuja się i można zmieniać intonację głosu, ja czytałam małej bajeczki wieczorkiem bardzo jej sie podobało. Ale wczoraj zakupiłam jej wiersze Tuwima Wydawnictwo Zielona Sowa ksiazka jest tak bajecznie kolorowa, ze jak wczoraj połozyłam się z mała zaczęłam jej czytać to cieszyła się gaworzyła a nóżki i rączki to jej latały :-D, naprawdę polecam :tak:

Tez polecam kupiłam ja jeszcze w ciąży i czytam od poczatku. Uwielbia "lokomotywe" i oczywiscie wierszyk "Zosia samosia"

k.m- fajnie, ze u ciebie sie tak pozmienialo u mnie niestety w odwrotna strone, ja mala spala ladnie w nocy i raz tylko sie budzila na jedzenie to teraz wstaje 3 razy, jak robila raz dziennie kupke czasami czesciej to teraz prawie po kazdym jedzeniu, jak byla grzeczna i spokojna to teraz czasami dostaje szajby wieczorami i wyje, a co do jedzenia caly czas co 2 godziny :-(Wspólczuje ci kochana tej rozlaki, ja sobie bym nie wyobrazala takiego wyjazdu

U mnie z całej nocy przespanej zrobiła sie noc z 4 pobudkami.....mam nadzieje ze to sie odmieni przed powrotem do pracy.

K.M. naprawde współczuje, uczucie trudne do wyobrazenia. Dobrze ze masz z kim zostawic synka. Ja tez byłam oddawana babci na kilka m-cy (od marca do pazdziernika) tak co roku. I nadal Kocham moją Mame jak nikogo na świecie:-)
Musisz byc dzielna. Walcz o małzenstwo zeby rodzina była szczesliwa

A ja jutro mam randkę:-D...ide do kina....ze Szwagrem:-D - mąz powiedział bratu "tylko rączki przy sobie"
qrcze przystojny fajny facet a nie moze znalezc sobie kobiety.....przydałaby mu sie juz taka z dzieckim...chyba zrobie mu casting w necie

kurcze, wczoraj miałam tylko jedną pobudkę w nocy, dziś 3 :cool: wyglądam i czuje się jak zombie :szok: odzwyczaiłam się od tak częstego wstawania :eek:
dziś, jak na razie, nie pada, więc zanosi się że pójdziemy na spacerek..

A ja jutro mam randkę:-D...ide do kina....ze Szwagrem:-D - mąz powiedział bratu "tylko rączki przy sobie"
hahaha ale się uśmiałam :rofl2::rofl2: Aguś a znasz to powiedzenie "w rodzinie nic nie ginie"? ;-) żarcik oczywiście - ale możesz odpyskować mężowi :-D

m&m, co u ciebie? nic nie piszesz ostatnio.... dołeczki ci przeszły? lepiej? czy nadal do bani :zawstydzona/y::-( a może tak winka się razem napijemy co?:tak::cool2:

malinka, wstaw fotki krzesełka :tak:

ankzoc, krzesełko super. ja jeszcze nie wiem jakie chce :sorry::zawstydzona/y: chciałabym takie które potem można zrobić stoliczek - tylko że jego się nie składa i będzie dużo miejsca zajmować, chodzi mi po głowie tak jak twoje, tylko że ja bym chciała z a takim koszem pod spodem by można było gdzie wrzucić jakieś zabaweczki (tak sobie wymyśliłam - ale nie wiem czy takie rozwiązanie też będzie praktyczne)

a powiedzcie mi - od kiedy można używać takiego krzesełka??
bo mi się wydaje że dopiero wtedy jak dziecko samodzielnie siedzi....

Gucio i Maja :-D:-D:-D wasze dzieci koniecznie muszą się poznać :laugh2:

reklama
K.M. nie zazdroszcze sytuacji ... ale bądź dzielna! Wierzę, że dacie am powodzenia w Holandii i żeby to jakoś z synkiem dobrze się ułożyło - albo żeby do Was dojechał, albo żebyścy Wy szybko do niego wrócili. A dokąd do Holandii jedziecie? Sama mieszkałam tam jakiś czas.

Mój synek już po kolejnym szczepieniu - wczoraj. Teraz mamy spokój aż do czasu gdy mały skończy rok. Lekarz pwoedział, że synek dużo przytył - 1,5 kg w troche ponad miesiąc. Teraz waży 7720g :-)

Do góry