reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
aga- no leci szybciutko.... a zdjecia widac.. bo ktos pisal ze nie???

k.m.- kochana podawaj malemu Infacol... przed posilkiem... staraj sie klasc go na brzuszek... i nos w pozycji lezacej buzka do dolu... czyli wloz reke miedzy jego nogi tak aby nadgarstek dotykal brzuszka a dlonia chwyc glowke pod broda... a druga reka poklepuj po pleckach... masuj brzuszek po kapieli i delikatnie przyciskaj nogi do brzuszka... czasem tez mozesz przylozyc cieply termofor albo specjalna podusie z grochem podgrzewana w mikrofali...

Kochane widzicie moje fotki we wczesniejszym poscie??????????????????

Dziewczyny pomózcie.Mój synek ma straszne kolki.Prawie wcale nie spi i mniej je.Jestesmy juz zmeczeni.Nie wiem co robic:-:)-:)-:)-:)-:)-(
więc:
- zginaj mu nóżki do brzuszka
- masuj brzuszek zgodnie z ruchami wskazówek zegara
- kładź na brzuszek ciepła pieluszkę (namoczoną w wodzie lub przeprasowaną gorącym żelazkiem)
- połóż na brzuszek termofor
- połóż dziecko na swój brzuszek
- podaj herbatkę koperkową do picia
- podaj rumianek do picia
- podaj Infacol (bądź inne kropelki/zawiesinę na kolkę)
- zrób mu ciepłą kąpiel
- suszarką do włosów nagrzewaj mu brzuszek (wiadomo z bezpiecznej odległości)

......... jak to nie pomoże to...........
synka zostaw z tatą a ty idź w cholerę :rofl2:

żartowałam oczywiście :sorry:
tak poważnie to kolki to jest najgorsza rzecz jaka może się trafić dziecku a tym bardziej świeżo upieczonej mamusi :crazy:

AgA, Aneteczka gratulacje!!!
AgA mina rzeczywiście rewelacyjna!!!
Paula widzę, że z kąpieli słonecznych już korzystasz... Świetnie wyglądacie!
hej
czyli nie przemywac tam w srodku u dziewczynki zostawic ten sluz ?bo ja tylko myje na zewnatrz.....
Krystyna ja dokładnie tam czyszczę. Mojej szwagierce pediatra powiedział, że dziewczynki tak mają i ma z tym nic nie robić.I ona nie robiła. Aż w końcu wylądowała z tym w szpitalu. Było nawet podejrzenie sepsy. Dlatego ja dokładnie myję tam i żadnego lekarza nie pytałam.

Paula7 ja nie widzę twoich fotek w poście tylko jedną w sygnaturce (twoi dwaj mężczyźni i malutka zaraz po urodzeniu)

mnie położna powiedziała, że na kolke to przytulić dziecko i do piersi przystawić, i w trakcie przystawiania masować brzuszek delikatnie zgodnie z ruchem wskazówek zegara... potem dopiero koper i sp.

i ja też nie widze zdjęć

reklama
zastanawiam się ostatnio dziewczynki, która z Was, wiedząc już jak to wszystko wygląda (ciąża, poród, maluszek), jako pierwsza zdecyduje się na drugie maleństwo? i jak szybko?:rolleyes2:

Do góry