reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Wiesz Emi, ja też mam poczucie że bede ostatnia:sorry:

Dziś skończyło mi się zwolnienie i jestem na urlopie macierzyńskim :zawstydzona/y: Lekarz nie chce mi już dać zwolnienia bo już dawno powinnam byc rozpakowana. Wyć się chce:zawstydzona/y:

reklama
katarzynak- przykro mi ale coz poradzic na to, ze nasze maluszki takie uparte. Ja mam inna sytuacje bo jestem na macierzynskim od marca juz ale moj trwa do grudnia a poznije i tak nie wracam do pracy.
Jutro mam wizyte u poloznej ale pewnie niewiele sie dowiem bo nic sie specjalnego nie dzieje a zreszta ona i tak tylko zmierzy mi cisnienie, sprawdzi mocz i bicie serca dziecka Jak sie akcja sama nie rozkreci to znikad pomocy:sorry:

Witajcie Dziewczynki,

ja tak na chwileczkę - moja Mała ostatnio dosc ostro mi koncertuje.. W dzień jeszcze idzie wytrzymac, ale w nocy... masakra.. Dziś od 2:00 do 5:00 był jeden wrzask i lament jak chciałam Ją połozyc:-( Mąż juz z dwoma poduszkami na głowie śpi...Dzisiaj zapewne i ja przetestuje moc suszarki:tak:

Slonko, joannn, katarzynak83, emi88 - Kochane za każdą z Was trzymam mocno kciuki, cieplutko myslę i wznoszę toast herbatką rumiankową co by Wasze porody nadeszły lada chwila a Wasze zamartwienia odeszły w siną dal :tak::-D Trzymajcie się Mamusie :-) buźki:****

Witajcie kochane mamusie na poczatku chciałam wam powiedzieć, że dopiero dziś wrociłyśmy do domku. Maleńka jest boska, tatuś zakochany w niej po uszy. Kochane OGROMNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK :-), NIE NADROBIĘ WSZYTSKIEGO ALE OGLĄDAŁAM ZDJĘCIA MALUSZKÓW, WSZYSTKIE SĄ POPROSTU BOSKIE, SAME SŁODKOŚĆI :-):-):-)
Widzę, że nadal są mamusie nierozpakowane na forum za was kochane trzymam bardzo mocno kciuki:happy::happy:
Dziękuję wszystkim, za wsparcie i ciepłe słowa.......... buziaczki
A oto nasza maleńka Majeczka

Załączniki

• PICT0021.jpg
    PICT0021.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 59
Witaj ankzoc!!! No nareszcie jesteście z nami!!! Ogarnij się Kochana w domku i ...opowiadaj nam wszystko ze szczegółami :-):-):-)
(aczkolwiek opis porodu i ja powinnam wstawic w odpowiednim dziale... ;-) no ale ja nadal się ogarniam - więc myślę, że reszta Kobitek jakoś mi wybaczy...)

AWasza Majeczka jest cudowna!!!!

Ankzoc, pisłam już że Maja jest cudna ale się powtórzę a co!;-) Gratuluję Ci Kochana!:tak:

Slonko, napisała sms że ma jakieś małe skurcze bez podawania oksytocyny wiec może coś się u niej ruszy! Oby, oby!:tak: Trzymam kciuki!:tak:

ankzoc - witamy witamy :-D :-D
ogarniaj się szybciutko i wracaj do nas ;-) :laugh2:
śliczna ta twoja malutka... kurcze normalnie te nasze majowe dzieciaczki - i częściowo kwietniowe i czerwcowe ;-) - to same piękności :rofl2::rofl2:

słonko trzymam kciukaski, wierze że ci się uda :tak: a swoją drogą to jestem ciekawa czy w końcu zażyłaś ten olejek? :-p

katarzynak, joannn, emi88 - za was też trzymam kciuki, obyście jak najszybciej się rozpakowały i szczęśliwe tuliły swe skarbiki w ramionach :tak::-)

Ankzoc gratulacje!!sliczna mala:)!!

Mam pytanko o higiene krocza dziewczynek.....w szpitalu mowili mi zeby nie przemywac w srodku chyba ze kupka sie dostanie ale juz minely dwa tygodnie i wiecie jak to jest od kiedy sie przemywa w srodku?caly czas tak jak od poczatku jets tam jakby bialy sluz....CO MOWIA NA TO DOSWIADCZONE MAMUSIE?

wiesz co Krystyna - ja przemywam Małej "szparkę"-a to z tego powodu, że w szpitalu naładowali jej tam tyle sudocremu, że gdybym jej nie przemywała tego miejsca to pewnie jakis stan zapalny by się jej tam zrobił... I tak jeszcze nie wszystko zostało z niej usunięte... Poza tym należy pamiętac aby przemywac( czy wycierac chusteczkami nawilżanymi) "szparkę" ZAWSZE z gory na dół -nigdy odwrotnie!!!

A co do śluzu - to normalne - tak jak i powiększone gruczoły piersiowe. Jest to zasługa hormonów (estrogenu), który przyjęla po Tobie.. To minie:tak::-)

reklama
Dziekuje wszystkim rozpakowanym mamusia wsparcia i slow otuchy. Wasze pociechy juz wynagrodzily wam wszystko. TYLKO POZAZDROSCIC:tak:
Ja mecze sie powoli z nieregularnymi skurczami i mam nadzieje ze rozwiazanie juz wkrotce nastapi :-D

Do góry