reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

kurcze rzeczywiscie podobne :) jejku jacie krece moze ,my jakas rodzina??;-)

dla porownania dziewczynki nasze dzieci moje i katariny sa podobne hehe:) zobaczcie sami
w ubranku w paski moj kubus a w pomaranczowej koszulce alanek od kaathariny:)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 38
  • 6.jpg
    6.jpg
    55 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Chciałam dokładnie te same zdjęcia zamieścić, tylko nie wiedziałam jak :sorry: zobaczymy na ile podobieństwo będzie się utrzymywało jak chłopcy będą rosnąć :happy: a do tego obaj urodzili się 22. hehe ...

Właśnie weszłam na forum sprawdzić czy któraś z Was sie rozpakowała i proszę jak na zamówienie ;-)

Aga, bardzo Ci zazdroszczę!:tak: Trzymam kciuki!!!!:-)choć już pewnie Maleństwo jest na świecie.

emi88, nie marw sie nie jesteś sama:sorry: Mi już przeminęły wszelkie możliwe terminy - z OM i USG...:zawstydzona/y:

Slonkoonline, czy Ciebie tez ruszyło?

Witajcie mamuśki.
Gratulacje dla rozpakowanych
Aznok, Confi- nareszcie się doczekałyście- Gratulacje!!!

Co do żółtaczki to moj maluszek też miał dość mocną i nie chciała schodzić. W szpitalu byliśmy od wtorku do niedzieli. Czas się tam straszie dłużył ale wolałam żeby mi Bąbla wyleczyli do końca:-)
A teraz opowiem o tym co mnie zadziwia i wykańcza całkowicie. Mój maluszek zawsze był aktywny w brzuszku od 23.00. Pierwsze skórcze też poczułam około tej godziny a urodziłam o 2.40. Wyobraźcie sobie, że mój Tomuś tak też teraz szaleje. Budzi się kiedy ja już padam na twarz ok 23.00 i tak do 3.00. Ma wielkie oczy - wyspane i co pół godzinki: cucek, kupa, czkawka, cycek, marudzenie, kupa, czkawka...
he he kochane Słoneczko mamusi.
Czy ma ktoś instrukcję obsługi noworodka? ;-)
Chciała bym tylko przestawić jego zegar biologiczny :)

Załączniki

• PICT0569 [800x600].jpg
    PICT0569 [800x600].jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 47
anzoc gratulacje!!!!

AgA gratulacje!!!! Ale się ciesze!

wiem, że nieco późno ale dopiero doczytałam...confi mega gratki!

a ja jem pyszny:eek: kleik:eek: ryżowy:eek: bo wczorajszy bananik załatwił mnie i Izkę i sie musimy podleczyć...

mówie Wam, mam dziecko mega grzeczne za dnia... cicha, spokojna, śpi po 3- 4 godziny, nie płacze, nikt by pewnie nawet nie wiedział, że mamy dziecko w domu... ale w nocy to mały diabełek! też nie placze, ale akurat wtedy chce sie jej bawić! I noc w noc po 3 godziny trzeba zabawić malucha! Ale za to nad ranem mam czas, żeby odespać...

uwielbiam, jak mój mąż mówi niech Izabela sie uspokoi i da mamie spać

dziewczyny, trzymam kciuki!!

aa velvet już pisałam wcześniej, że chciałabym tak jak Ty powiedzieć, że poród to fajna imprezka i mi sie spełniło!

uwielbiam, jak mój mąż mówi niech Izabela sie uspokoi i da mamie spać

A ja wiem z czego ten tekst :laugh2::wink:
Gratulacje.... Jak sie czujecie?

katarzynak83 nic mnie nie ruszylo. Jestem tak zla, ze nawet do szkoly nie pojechalam! W sumie moglam jechac, ale wcale mi sie nie chcialo tylka ruszac.
Wiem, ze AgA bardzo sie cieszy z "poruszenia", ale troche sie zezloscilam, ze zostaje na sam bury koniec i nie chcialo mi sie nawet na forum pisac.... :confused2: Przepraszam!

Pojade dzis na KTG do szpitala i zapytam, czy mam w poniedzialek przyjechac z torba.... :sorry:
Narazie ide sie do wyrka rzucic. Meza mam narazie dostepnego 24/24 wiec ide korzystac.

JULKA WYLAZ!:crazy:

Slonkoonline, rozumiem Cie w 100%. Ja np wczoraj bardzo się ucieszyłam że Ankzoc urodziła bo przecież razem z dobre 2 tyg biadoliłyśmy że nic `nie idzie` ale z drugiej strony strasznie jej zazdroszcze że ma już to czekanie za sobą :sorry: Miałam nadzieje że dziś odejda mi rano wody albo zdarzy się cokolwiek co zapowiadałoby poród a tu dupa:zawstydzona/y::crazy: Ja mam sie stawić w szpitalu we wtorek, ale za wszelką cene chę uniknąć wywoływania porodu wiec chyba w poniedziałek skuszę się na rycynę :eek: A Ty nie myślałaś o tym?:sorry:
Acha, testuje dziś jeszcze pikantne curry... ale już malo wierzę że to pomoże... bo ja mam niestety długą szyjkę cały czas....wrrr

ankzoc i confi - serdeczne gratulacje !! :-)
tsarina - to kiedy powtarzasz ?? ;-)
slonkoonline - czytając Twoje ostatnie posty i ten bardzo wymowny tekst pod spodem, mniemam, że ... bez kija nie podchodź :rofl2:

Jest jeden sposób aby maluch w nocy spał a w dzień się bawił. Otóż jak w czasie dnia śpi, włączcie mu np. radio . Nie będzie wtedy zapadał w głęboki sen, i właśnie głęboki zostawi na noc. Mój od 3 tygodni śpi od 23-ej do 6-ej.

Hej dziewczeta! Przynosze wiesci od AgA.

Oto i sms'ek:
"Hej Slonko :) Zosie urodzilam o 9.15 ale sierota w zamieszaniu zostawilam tel. w domu :S dopiero mi dowiezli. Wazy 3500 mierzy 57 cm i jest cudna. Majowkowa dziewczyna. Na razie sama leze maja mi za godz. Kogos podeslac na sale. Mozesz pisac. Usciski."
:rofl2:GRATULUJEMY!:rofl2:
katarzynak83 Myslam o olejku, ale maz nie jest za! Ja tez sie troche boje.... Ogolnie nie chcialabym kroplowki z oksytocyna :no: A juz wogole nawet nie chce miec CC!~:baffled::szok: ABSOLUTNIE! Jak nic sie nie bedzie dzialo i powiedza, ze mam przyjsc na oddzial polezec do tych ksiazkowych 2 tygodni po... to sie chyba zachlastam! :confused2:
Jade teraz ogladac auto do Wa-wy... Jakby co mam tel do kilku dziewczynek, oczywiscie juz rozpakowanych i bede dawac znac, ale watpie ze cos sie ruszy.

POZDRAWIAM! I cierpliwie czekam! :sorry::-)​

reklama
Do góry