reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

aga- wcale ci sie nie dziwie. wiesz co mi 7 maja powiedzial ze niby mala wazy 3,5 kg spojrzal na moj brzuch po czym zasmial sie i zapytal gdzie ja mieszcze takiego klopsa:-D, mam nadzieje, ze w rzeczywistosci nie okaze sie takim pulpecikiem bo jak donosze do terminu czyli 25 maja to moze wazyc juz 4,5 kg :szok:

patusiaaaa85- a wizelas tylko raz?? bo sheeppy 6 dni przed terminem wziela az 3 lyzeczki czyli co godzine jedna i jej sie ruszylo, moze tez tak sporobuj :confused:

reklama
a ja juz tam przestałam wierzyc ze ruch cos daje. Wczesniej polegiwałam i szyjka mi sie skróciła sama. Potem zaczełam latac jak glupia, myłam okna, meble co tylko sie dało, spacery i te sprawy. Poszłam na wizyte i co sie dowiedziałam ze moja szyjka ani nie drgeneła jak sie skróciła tak została. To chyba bardzo duzo zalezy od organizmu.

ankzoc wziełam 2 łyzeczki odrazu. Tak mysle sprobowac 2 raz ale musze to jakos pokryjomu zrobic bo mi w domu truja zebym tego nie brała bo jeszcze dostane jakiegos rozwolnienia i sie odwodnie i takiem tam.*AgA* a mozesz sie zapytac tej twojej kolezanki pielengniarki czy mozna brac 2 raz ten olejek? Niechce przesadzic z jego braniem tym bardziej ze pisze na nim ze w czasie ciazy nie stosowac.

Ostatnia edycja:
a ja nie będe piła ani olejku ani herbaty z liści malin! Jak Iza nie chce wyjść, to pewnie ma jakiś ważny powód! Trzeba uszanowac wole dziecka!

a tak poważnie, to mam lekkie obawy przed tym... jakos tak, sprzątanie, sex, schody, spacery i inne wydają mi się sposobami nie tak bardzo ingerencyjnymi... ale ja dziwna jestem!

co do przyśpieszenia porodu... to u mnie w sumie nic nie zadziałało :-( przyśpieszyło tylko skurcze (choć może to była oznaka zbliżającego się porodu ;-)). herbatki z liści malin - nie piłam. olejek rycynowy - wypiłam na raz 3łyżeczki - przeczyściło mnie po 12 godz od zażycia - dodam że to było 7 godz po porodzie :szok: aż dziw że się nie posrłam podczas porodu :sorry2:. spacery - nic. mycie okien - większe skurcze..

aga- wcale ci sie nie dziwie. wiesz co mi 7 maja powiedzial ze niby mala wazy 3,5 kg spojrzal na moj brzuch po czym zasmial sie i zapytal gdzie ja mieszcze takiego klopsa:-D, mam nadzieje, ze w rzeczywistosci nie okaze sie takim pulpecikiem bo jak donosze do terminu czyli 25 maja to moze wazyc juz 4,5 kg :szok:
no no żebyś się nie zdziwiła :-p :cool2:
ja miałam usg w 38 tc - mały ważył 3240, poród był w 39tc+4d i ważył 4400 :-D
choć tak poważnie to stawiam na pomyłkę w usg :tak: chociaż z drugiej strony to by tłumaczyło dlaczego w ostatnicj tyg ciąży tyłam 1,5kg na tydzień :sorry2:

barmanka79- kochana nie strasz mnie błagam ja tez przytyłam ostatnio :szok:, ciekawe po kim moja niunia mialaby byc taka kluseczka:confused:, no ale robi to dla tatusia chyba bo moj maz uwielbia takie klopsik małe :cool2::-D jak ty kochana dałas rade??

To i ja sie pochwale :) 12.05 na swiat przyszla nasza coreczka Ola. Wazyla 3200 i dl. 53 cm 10/10 ptk. Jest kochana, ale sporo przy niej prazy :) Poki co chodzimy troche zmeczeni ale dajemy rade.Mala jest zastrzykiem energii ktory pomaga przezwyciezyc trud dnia powszedniego.

Gratulacje dla wszytskich rozpakowanych mamus i powodzenia tym nierozpakowanym.

PS. jak macie mozliwosc bierzcie znieczulenie. Mnie pomoglo, porod nic nie bolal. Bola teraz tylko szwy po nacieciu. Ale to pewnie nic w porownaniu z bolem porodowym. Na szczescie ja tego bolu nie znam :)

anulinka , K.M, nina2003 wielkie gratulacje !!!
anulinka ja nie mam szans na zzo niestety, położna na szkole rodzenia nie ukrywała z,e albo brakuje anestezjologów albo jak jakis jest w szpitalu to nie podejdzie bo potrzeby rodzacej są na ostatnim miejscu :baffled:
takze ja już jestem psychicznie przygotowana na poród bez znieczulenia....a Dolarganu nie pozwole sobie podać bo chce się cieszyc porodem a nie go przespać . Inna sprawa jest taak z,e u nas bez 1000 złotych nie podchodź a my nie mamy takiej kasy...trudno się mówi :-(

reklama
confi- kochana u nas tez nie mam co liczyc na znieczulenie no chyba ze zaplace sporo kaski, ale to i tak nie powiedziane ze bedzie jakis anestezjolog no jedynie moga podac dolargan- ale ja tez go nie chce!

Do góry