reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

natella- no to witaj kochana:-) ;-):tak: super ze w tym samym terminie :tak::-):-):-):-):-):-):-) ja jeszcze nie wiem na ktora godzinke nie mam jeszcze ustalonej ale mysle ze to bedzie w godzinach porannych,, ale dokladnie dowiem sie 20 bo 20 juz mam przyjsc do szpitala.. a boje sie znieczulenia... no ale zobvaczymy, staram sie nie nastawiac negatywnie..
a ty kiedy masz przyjsc do szpitala i czemu masz miec cesarke?? ja z powodu duzej wady oczu -7,5 i -5,0.. acha i chcialam sie spytac jakie masz cisnienie bo jak jak do tej pory mialam wnormie a dzis jak mierzylam to 145/78 hmm i zastanawiam sie czy to nie za wysokie???

reklama
barmanka79- kochana nie strasz mnie błagam ja tez przytyłam ostatnio :szok:, ciekawe po kim moja niunia mialaby byc taka kluseczka:confused:, no ale robi to dla tatusia chyba bo moj maz uwielbia takie klopsik małe :cool2::-D jak ty kochana dałas rade??
no ja też nie wiem po kim on ma taka wagę :baffled:
mój mąż urodził się 7mc z wagą 2800,ja urodzona tydzień po terminie z wagą 3300... więc pewnie myślę że to po mężu - bo gdyby urodził się w normalnym terminie jego waga byłaby o wiele większa :tak:
a najzabawniejsze było to że przed porodem nie zrobili mi żadnego usg, i nikt nie widział z jaką wagą urodzi się nasze dziecko :szok:

co do znieczulenia to ja też miałam - najpierw faszerowałam się gazem - mówię wam dziewczynki odlot na maxa :-) potem poprosiłam o epidural (nie wiem czy to jest to samo co w Polsce, znieczulenie w kręgosłup, najpierw dostajesz kroplówkę), i potwierdzam to co poprzednio ktoś napisał - jak macie możliwość bierzcie......
te co rodzą bez znieczulenia - to dla nich szacun i pokłon do stópek :tak: :tak:

tikanis- ja musze przyjechac do szpitala na godz 8.00 rano i chyba gdzies po godzinie bede miec cc tego samego dnia.A mam druga cc z powodu pierwszej cesarki.Znieczulenia nie ma co sie bac takze nie martw sie.A bedziesz miala ogolne czy to w kregoslup?
A jezeli chodzi o Twoje cisnienie to troszke wysokie ale tez nie martw sie bo to jeszcze o niczym nie swiadczy,moze cos wczesniej robilas ze Ci podskoczylo, nawet duza ilosc wody w organizmie podnosi cisnienie, rozne moga byc przyczyny.Martwic sie nalezy wtedy kiedy takie cisnienie wystepuje czesto i prawie codziennie.Zobacz jak bedzie jutro??? Cisnienie nalezy mierzyc zawsze o tej samej porze do 3 razy dziennie-nie czesciej, nastepnie nalezy przyjac wygodna pozycje i odczekac tak z 10 min rozluzniajac sie i dopiero po tym czasie nalezy zmierzyc cisnienie- to jest wazne.Wtedy jest najbardziej wiarygodne.Jestem pewna, ze jak zastosujesz sie do tych wskazowek mierzenia cisienia to bedzie w normie- jezeli natomiast bedzie wysokie to powiedz o tym lekarzowi.
Buzka

hellloooo!!!!

pierwsza!!!

wczoraj byłam na zajęciach (ale o tym nie będę pisała), poza tym zrobiłam sobie długiii maraton zakupowy z M :tak:
Pod koniec dosłownie ciągłam nogi za sobą:-:)sorry2: no ale...

Oczywiście - nadal 2w1, objawów brak ... a Pani w aptece najpierw mi skasowała olejek rycynowy, a następnie go wycofała, bo ... podejrzane coś to dla niej było - mam przyjść z jakąś karteczką od gin (widzicie jaka mam fajną aptekę - nic Ci nie podadzą, jeżeli nie sprawdzą tego dokładnie czy akurat musisz się tym nafaszerować...ehhh - a wszystko przez mojego M!!! który wprost babce powiedział, że to na "czarną godzinę")..

a teraz gratulacje:
anula (Kochana tak mocno trzymałam za Ciebie kciuki, że nawet nie wiesz jak się ucieszyłam Twoją wiadomością!!!), K.M., nina 2003, kulka1616, anulinka - Dziewczyny cieszę się przeogromnie, że jesteście już "po" i tulicie swoje Kochane Maleństwa do piersi!!! Dla Was wszystkich życzę duuużo zdrówka, miłości, cierpliwości... no i czekam na Wasze relacje i foteczki :-D:-D:-D

nina27 - straszne miałaś te przeżycia porodowe :angry: ale najważniejsze, że jest już po... a Kasieńka wynagradza Ci każdą chwilę męki :tak::-)

barmanko - no cudowniasty jest ten Twój Marcelek!!! no i w końcu doczekałam się fotki z Twoją nową fryzurką - pasuje Ci ta grzyweczka :-D

melduje sie druga 2 w 1

aga_k_m- ale kochana zaskoczylas mnie z ta apteka :szok:

CONFI KOCHANA CZY DAMIANEK JEST JUZ Z TOBA?? CZY NADAL DWUPAK

Witam.
Ja też w dwupaku.Wyczekuje tych skurczy, ale jak na razie nic sie nie dzieje.Czop odszedł i NIC!!!Trochę brzuszek mam napięty i pobolewa.

Tikanis-ja bym zadzwoniła do gin i powiedziała jakie mam ciśnienie. Ważne czy takie ciśnienie masz przez cały czas czy tylko jednorazowo. Mi gin klazał mierzyć 4 razy dziennie. Jak nie będziesz miała wyższego to pewno dadzą Ci leki na nadciśnienie.
Ja właśnie z nadciśnieniem trafiłam ostatnio do szpitala, ale u mnie było 160/120dostałam leki i od razu spadło 140/100, a teraz mam 120/80-wciąż łykam leki. To podobno dość częste w końcówce ciąży, niebezpieczne zwłaszcza u pierworódek-bo nigdy nic nie wiadomo.

aga k-m-ale się zdziwiłam że nie sprzedali Ci tego w aptece.:-p

natella- ja bede miala te znieczulenie w kregoslup.. co do cisnienia to pozycze dzis od rodzicow cisnieniomierz i bede mierzyc 3 razy dziennie i zbaczymy,, do lekarza jakby co zadzwonie w pon i wtedy mu powiem jesliby nie spadlo..
no to kochana trzymamy za siebie obydwie kciuki:) ja dziwne mam przyjsc dzien przed,, po co?? hmm no ale jak tak kazali to tak trzeba..

aneteczka- no wlasnie jednorazowo i zaraz zmierzylam jak cos robilam takze chyba wynik nie moge traktowac jako wiarygodny,.,, tak jak wczesniej pisalam musze dzis pozyczyc od rodzicow cisnieniomierz i pomierze dzis i jutro i najwyzej zadzownie do mojego gina...
dzieki za odpowiedz buziaki:tak:

Melduję się w dwupaku jednak po na wpół przechodzonej nocy...miałam wczoraj skurcze...w nocy tez...ból od kręgosłupa,ale nad ranem ustało...
zawierzam naturze i czekam , a po olejku rycynowym , który miał mnie przeczyścić ...dostałam zatwardzenia :-D:-D:-D
Jak dla mnie rycyna to lipa ale ja mam potwornie mocny żołądek więc mogę po prostu na niego nie reagować. dzis mnie nie będzie bo M ma wolne, jakby się coś działo mam telefon do Agi i dam znać :tak:
Miłego dzionka Kochane :***

też się melduje... qrde, coraz mniej mam w dwupaku...

a mnie się chyba spełni najgorsza wizja... mówiłam, że nie chce rodzić z zatkanym nosem? no to się dorobiłam duuuuuużego kataru, a wiadomo katar leczony trwa 7 dni, a nie leczony tydzień! Termin mam na środe i ide o zakład, że będe pociągającą mamuśką na porodówce- i optymistycznie założyłam, że urodze w tym tygodniu...

życze miłego dnia!

reklama
I ja sie dzis witam w Całości.
Śpie jak zabita, o matko obudziłam sie o 10.30 cała zdretwiała od lezenia w jednej pozycji.
Pogoda średnio fajna wiec planów niedzielnych nie ma :-(
Współczuje z tym katarem:baffled:, ja spie od okna które jest cała noc otwarte i tez zawsze rano oceniam swój stan nosa
aneteczka - przynajmniej jakis objaw możesz już odchaczyc, ja codziennie z tesknota wypatruje jakichs glutków:tak:

Do góry