reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Hej :-D

Własnie sie zalogowalam na forum , i mam termin na 20 maja tuz tuz nie umiem sie juz doczekac , Powodzenia dla wszytkich majowych mama tych przyszlych i tych juz bedacych mamami :-)

reklama
Witam nadal w dwupaku
tsarina, AgA wszystkiego najlepszego no i 100 lat albo i dłużej!!!!
Soją drogą postawiłybyście jakiegoś szampana :cool2: chociaż torcikiem też nie pogardze byle był z truskawkami hehe

Witam nadal w dwupaku
tsarina, AgA wszystkiego najlepszego no i 100 lat albo i dłużej!!!!
Soją drogą postawiłybyście jakiegoś szampana :cool2: chociaż torcikiem też nie pogardze byle był z truskawkami hehe

Dziekuje!!!!!!!!! i prosze sie częstować!!!!!!!!!

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    3,5 KB · Wyświetleń: 106
Witam po mojej długiej nieobecnosci.Otoż we wtorek 12.05.2009 o godz.18.45 przyszedł na swiat siłami natury mój kochany synek Filipek.Poród siłami natury 10h.Dzisiaj wrócilismy ze szpitala, bo miał zółtaczke i byl naswietlany 1 dzien.Jak sie troszke obrobie to napisze jak bylo .Pozdrowionka

oj dziewczynki ale mi was strasznie brakuje :-( :-(
tak bym chciała posiedzieć i poklikać z wami że nawet nie macie pojęcia jak bardzo....
mimo że teraz dzidzia śpi, staram się i ja coś pospać ;-) i przygotować się na wizyty znajomych :-D
nawet nie mam czasu was poczytać , o czym gadacie :sorry2:
Widzę że nasze dwie mamcie obchodzą dziś imieninki :-) :-)
wszystkiego najlepszego, dużo sił, wytrwałości, szybkiego i mało bolesnego porodu dla was :tak: :-)

(ale z tym tortem to przegięłyście trochę :sorry2: :cool2: jak można karmiącą piersią tak molestować :-p)

opis porodu pisze sobie na razie na kartce, by potem całość zamieścić w poście - niestety szycie krocza uniemożliwia mi długie siedzenie przy biurku :-( :-( mimo że mam ułożoną piramide z poduszek :baffled:
do usłyszenia

Witajcie dziewczyny.
Ja po dłuższej nieobecności nie nadrobie już waszych postów.
Ale pochwale się wam, że 11 maja 2009r. przyszedł na świat przez cc mój synek Julian. Było troszke przebojów, ale już jestem po tym wszystkim. Moja kruszynka malutka, ale poza problemem z bioderkami zdrowy.

Gratuluje tym, które są już mamami ( załuje że nie wiem które, ale nie mam czsu nadrobić zaległości)

reklama
ja nadal dwupak ze skurczami (nie chodze jeszcze po scianach i nie wgryzam sie w dywan)

dziewczyny nie wiem czemu u nas lekarze maja takie podejscie, ze nie chca jakos wspomoc i przyspieszyc porodu a ponizej przedstawiam wam focie z mojego ktg, co o tym myslicie?? moze ja sie nie znam i mam jakies bledne pojecie o tych skurczach, ale zeby skierowali cie do szpitala to trzeba miec caly czas na 100??

Ankzoc-to jeszcze nie są regularne skurcze. Wykres masz poszarpany. Jak zaczyna sie poród to na wykresie są takie jakby pagórki, które potem opadają i znowu sie wznoszą..Wcale nie musi byc 100 ale nawet 50-60. Nie wiem jak to dokładnie opisać.
W szpitalach faktycznie nie chcą dawać nic na wywołanie, bo ponoć natura lepsza. Ty jak jesteś jeszcze przed terminem to napewno nic nie dostaniesz. Ze mną leżała dziewczyna, ze skurczami, przeterminowana i dopiero w 12 dobę podali jej na wywołanie:no:

Do góry