reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc-ja bym posłuchała lekarza i na razie jak nie ma skurczy regularnych posiedziała w domu.Wiem, kochana że Ci cieżko ale śpieszyć sie do szpitala też nie ma co.Jak nie będzie akcji porodowej to mogą położyć Cie na patologie, a tam naprawde jest niefajnie. Każda inny przypadek, niektóre zaczynają rodzić, drą sie a ty czekasz i myślisz ze niedługo też to cię czeka. Tam sie wszystkie dziewczyny nakręcają. Ja ciesze sie że już jestem w domu i do szpitala pojade jak skurcze bede miała co 5 min.chyba ze wody wczesniej mi odejdą.

Święta prawda !!! Lezałam z dziewczynami na patologii bo mojego synka po porodzie zabrali na oddzial izolacyjny a dla mnie nie bylo miejsca i polozyli mnie na patologii. Bylam tam tylko 2 dni ale dziekuje bardzo ! Strasznie mi szkoda bylo tych dziewczyn, cale szczescie ja bylam juz po porodzie. Jedna dziewczyna walczyla ze skurczami pod moja sala ( na korytarzu siedziala proszac polozna o przewiezienie na porodowke bo myslala ze juz rodzi a polozna mowila ze jeszcze ma czas) naprwde biedaczka cierpiala a ja kazdy skurcz przezywalam razem z nia bo wszsytko mi sie przypominalo. Poza tym jak sie jedzie do szpitala za szybko to na sali przedporodowej tez nie jest za fajnie. W domku przynajmniej czlowiek czuje sie swobodnie i jak chce chodzic to chodzi a jak lezec to lezy !!! Tez radze jechac jak skurcze beda regularne co 5 minut !!! Ja odwlekalam jak moglam, tylko maz juz zadzwonil po mojego tate bo bal sie ze nie zdazymy ( tak sie balam jechac;-))

reklama
Dzień dobry, melduję sie nadal w dwupaku, składam życzenia wszystkim soleniazntkom !!!
Film jest ok...jak ktos czytał książkę to jednak książka jest lepsza,ale w tym natłoku szmiry jaki ostatnio kręca to na ten film warto isc...fajnie zrobiony i wciągający :tak:
Ja zajrzę później...do zobaczenia

ankzoc- oj bidulko.. w sumie masz jeszcze troche czasu,, takze na spokojnie kochana,,, lekarze wiedza co robia - tak mi sie przynajmniej wydaje..ale jesli chcialabys juz urodzic to moze faktycznie ten olejek..;-)

a ja dzis dziewczynki wybywam zaraz na caluski dzien do mojej mamuski i tatuska bo mezus na 12 godiznek do pracy takze co ja bede sama siedziala.. tez spadam.. jeszcze 5 dni i kubusiek bedzie z nami:):-D

ja nadal dwupak ze skurczami (nie chodze jeszcze po scianach i nie wgryzam sie w dywan)

dziewczyny nie wiem czemu u nas lekarze maja takie podejscie, ze nie chca jakos wspomoc i przyspieszyc porodu a ponizej przedstawiam wam focie z mojego ktg, co o tym myslicie?? moze ja sie nie znam i mam jakies bledne pojecie o tych skurczach, ale zeby skierowali cie do szpitala to trzeba miec caly czas na 100??

Dziekuje za życzenia!!!!!!!!!!
i piękny torcik Słonko ( Ty to masz talent do wypieków:-D)

Ja również w komplecie ale już mi ciężko i strasznie marudna się zrobiłam, szybko sie denerwuje i wszystko mnie irytuje nawet obcy ludzie za oknem jak cos robią. Mój M. ma z tego ubaw a ja ze złosci nie moge oddechu złapac jak sie nakrece.....:baffled:
ankzoc no ja bym chyba do szpitala pojechała.....qrcze tak sie meczyc sama nie wiem.....a moze juz dzis wypij ten olejek po co czekac do poniedziałku

Dziewczynki wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek :-)

Załączniki

• 170596lvelgpnzyj.gif
    170596lvelgpnzyj.gif
    28,8 KB · Wyświetleń: 60
aga- widzisz wiem ze u nas w szpitalu nie sa sklonni do pomocy, a nie chce jechac lezec 3 godziny na ktg, a pozniej uslyszec, ze mam jechac do domu bo to nie to!

hejka
melduje sie w dwupaku ale juz zupelnie bez czopa sluzowego....oraz brzusio troche sie obnizyl..
bolesne ale takie naprawde bolesne skurcze mam coraz czesciej!!!!
wytrwale czekamy.......DO 20 MAJA OBY NIE DLUZEJ:)
buziaki dla wszystkich
piekny torcik mam nadzieje ze kazda moze sprobowac:-D
NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA SOLENIZANTEK!!!!!
DUUUUZO ZDROWKA!!!!
ANKZOC Z TEGO CO WIEM to lekarze wola czekac na naturalny proces porodu niz go wywolywac dodatkowo ...zawsze natura lepsze i dla mamy i dla dzidzi oczywiscie sa skrajne przypadki
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok ale wedlug suwaczka widze ze masz jeszcze czas!!!!:tak:
pozdrawiam

reklama
hej
tylko nie sobota ani niedziele.....wiadomo ze wtedy personel jest bardziej ograniczony w szpitalu co mowicie?

Do góry