reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

o kurcze.. i kolejna Majóweczka rozpakowana!!!

okruszku - gratulacje z całego serducha!!! no i wszystkiego najlepszego dla całej Familijki!!!
Wracajcie szybciutko do sił, do domku.. no i na prędce chwalić nam się tutaj Tymonkiem!!! co jak co - ale Waszych fotek już nie mogę się doczekać - zapewne będą artystycznie doskonałe!!!

reklama
patusia85 - tak pisze i u mnie na ulotce ale ja już jestem drugi tydzień po terminie więc ...jakbym w ciązy nie była:cool2:.To żart - chodzi o niekontrolowane zażywanie i zbyt wczesne wywołanie porodu .

anula - mi też się wydaję, że nie zaszkodzi - a jak może pomóc to czemu nie?? Prawda?? Ja od poniedziałku zacznę pić olejek, a od soboty/niedzieli zaczynam akcję 4xS!!!

Tak polubiałam miesiąc maj i majowe mamuśki, że postaram się aby Jaga jednak urodziła się w tym miesiącu a nie w czerwcu ;-):tak: Tylko cholera wie, jak mi te starania pójdą..

Anula - a powiedz mi jeszcze - czy brzusio Ci się mocno obniżył? no i kiedy mniej więcej zaczął się obniżać (bo u mnie spadł odrobinkę - i tyle.. wygląda tak jakbym miała za miesiąc rodzić, aczkolwiek wielkość już jest imponująca, hehehe):-D

moniqsan - jesteś dosłownie nadzieją dla tych, które objawów mają po prostu "0".. poza tym Twój poród - marzenie!!! no może poza tą 1 fazą:baffled:

Okruszku moje gratulacje!!
Ale się cieszę, super, po prosty wspaniale :-)
Wracaj do nas szybciutko i opowiadaj, no i oczywiście czekamy na foteczki

a u mnie bez zmian, skurcze są ale bardzo nieregularne. niestety boli jak diabli :angry: :angry: :angry: ale nie skurcze tylko.... bóle krzyżowe które przy nich mam (dla przykładu - odstęp między skurczami to 10 min, z czego ból pleców utrzymuje mi sie przez 8 min, z tego wniosek że mam 2 min "relaksu"). mąż zakupił olejek rycynowy, będę testować, tylko teraz mam trochę pietra bo m poszedł do pracy i zostałam sama :baffled:

na niczym skupic się nie mogę, czytanie odpada, oglądanie tv odpada, na pysk padam bo nie spałam całą noc, z mogę jedynie zdrzemnąć się między jednym a drugim skurczem... jak ta nocka będzie taka sama jak poprzednia to się chyba zabije :angry: :angry:nie mam siły..... DOBIJCIE MNIE błagam was....

a wiecie co sobie myślę - czy jest możliwe że te wody płodowe mi odeszły a ja nie zauważyłam??
(bardzo często chodzę siku, praktycznie po każdym skurczu musze lecieć na kibelek) nie wiem już co myśleć o tym....

barmanka79- ja tez strasznie duzo chodze siku, wiesz co juz tyle czasu sie meczysz moze sprobuj naprawde tego olejku i zobacz co bedzie sie dzialo, a jesli beda cie meczyc skurcze to moze pojedz do szpitala moze juz kurcze masz rozwarcie i szyjke skrocona ale brak jest tych wlasciwych skurczy, moze wspomoga cie czymys?? bo ile masz sie meczyc kochana

Gratulacje dla Sheeppy, Imagination i Okruszka

A Tobie Slonkoonline gratki, że Twój skarbek odwrócił się główką w dół :rofl:
Witaj wśród tych co mają w planie poród naturalny.. Myślę, że nie masz co się bać.. Nigdy nie przewidzisz czy CC czy poród naturalny będzie lepszy.. A zaletą naturalnego jest to, że w razie komplikacji zrobią CC a na odwrót to raczej nie możliwe..

Barmanka - jak przeczytałam Twój post z samego rana, że masz skurcze co 10 minut to czytając kolejne posty nie sądziłam, że Ty jeszcze jesteś na forum. :szok:
Kurcze..to już naprawdę nie ma jednej drogi do porodu.. Akcja w każdym momencie może się zakończyć albo przedłużać w nieskończoność...
Uff.. Życzę Ci byś dostała w końcu częstszych skurczy i jutro już nam się chwaliła Marcelkiem :-)

a u mnie bez zmian, skurcze są ale bardzo nieregularne. niestety boli jak diabli :angry: :angry: :angry: ale nie skurcze tylko.... bóle krzyżowe które przy nich mam (dla przykładu - odstęp między skurczami to 10 min, z czego ból pleców utrzymuje mi sie przez 8 min, z tego wniosek że mam 2 min "relaksu"). mąż zakupił olejek rycynowy, będę testować, tylko teraz mam trochę pietra bo m poszedł do pracy i zostałam sama :baffled:

na niczym skupic się nie mogę, czytanie odpada, oglądanie tv odpada, na pysk padam bo nie spałam całą noc, z mogę jedynie zdrzemnąć się między jednym a drugim skurczem... jak ta nocka będzie taka sama jak poprzednia to się chyba zabije :angry: :angry:nie mam siły..... DOBIJCIE MNIE błagam was....

a wiecie co sobie myślę - czy jest możliwe że te wody płodowe mi odeszły a ja nie zauważyłam??
(bardzo często chodzę siku, praktycznie po każdym skurczu musze lecieć na kibelek) nie wiem już co myśleć o tym....

Niemożliwe żeby ci wody odeszły i żebyś tego nie zauważyła! spokojnie. ale z drugiej strony zastanawiające bardzo są te skurcze. Mi położna powiedziała że "Jeśli są tak mocne że ciężko wytrzymać, zgina cie wpół i brakuje oddechu z bólu" to trzeba jechać do szpitala, albo chociaż zadzwonić do lekarza, położnej.

reklama
Też chodzę co chwilę do wc ale dużo piję.. Czasem jednak mam większy wylew niż wlew i wtedy się zastanawiam czy to może już lecą wody.. ;-) ale myślę, że jednak tego się nie da przeoczyć. Ty bidulko masz już tak długo skurcze, że może faktycznie jedź i niech Ci powiedzą co i jak. A pewnie jak zbadają to się zacznie..bo często tak laski mają, że po badaniu nagle rodzą. A widzę, że jednak dostałaś ten olejek tutaj. hmm..ja chyba nie będę się wspomagać..chociaż któż to wie.... :-D

Do góry