malinka- pierwsza wyplata jest wieksza bo dostajesz jeszcze zalegla premie, kolejna jest juz normalna czyli za kwiecien to masz za 30 dni a za maj dostaniesz troszke wieksza bo masz 31, czyli o jedna dniowke
reklama
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
Ja też tak mam i jestem zadowolona do 5 zawsze mam kasę na koncie i nawet pare zł więcej niż wypłatyaga, slonkoonline- ja tez dostaje z firmy pieniadze, a pozniej zus zwraca pracodawcy i taka opcja jest najlepsza, bo mamy normalnie wyplaty, a ze czasami mamy rozne kwoty to wynika z ilosci dni w m-cu , najmniejsza wyplata byla za luty bo bylo 28 dni, najwieksza za 31, oni biora kazdy dzien w miesiacu czyli weekendy i swieta, za wszytsko mamy placone stad ta roznica.
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
a powiedzcie ile mamy czasu na doniesienie tego świstkawiem tez ze jak urodzimy to do zakladu pracy trzeba przedstawic zaswiadzczenie ktore kazda z nas dostanie w szpitalu ze tego i tego dnia urodzila i zanosi sie to do pracodwacy i od tego dnia zaczyna biec urlop macierzynski.. wyplata w moim przypadku kiedy firma zatrudnia do 50pracownikow tez bedzie placil mi pracodawca i kwotowo sie ona nie zmieni..
i
Witam was drogie majóweczki
Ja korzystając z chwili kiedy mój maluszek śpi wpadłam się z wami przywitać postaram się was w jakimś stopniu nadrobić ale nie wiem czy mi się uda jak będę miała chwilke to opisze swój poród. Powiem tylko tyle że to cudowna chwila i polecam poród z mężem. Dzidzia jest kochana poźniej wkleje jakieś fotki Pozdrawiam was wszystkie
Ja korzystając z chwili kiedy mój maluszek śpi wpadłam się z wami przywitać postaram się was w jakimś stopniu nadrobić ale nie wiem czy mi się uda jak będę miała chwilke to opisze swój poród. Powiem tylko tyle że to cudowna chwila i polecam poród z mężem. Dzidzia jest kochana poźniej wkleje jakieś fotki Pozdrawiam was wszystkie
anecik
Majowe mamy'09
Tikanis szpital przesyła do zakładu pracy informację a Ty musisz się do pracodawcy udać z aktem urodzenia i musisz napisać oświadczenie czy jest to Twoje pierwsze czy drugie dziecko i chyba (bo nie jestem pewna) podanie o urlop macierzyński. Jeżeli urodzisz po terminie to urlop macierzyński leci Ci od przewidywanego terminu porodu bo lekarz może Ciwystawić L4 tylko do dnia poprzedzającego przewidywany termin porodu. Możesz ok 14 dni trwać w tzw. zawieszeniu bo przecież można urodzić do 2 tyg po terminie. Ile masz dni na zgłoszenie pracodawcy tego nie pamietam.
kuźwa... mnie również denerwują moje wypłaty.. Z tym, że ja wiem na 100%, że sprawę tą zawalają moi durni szefowie (po prostu nie płacą mi - o wszystko muszę się upominać!!! Chamy jedne!!! Jestem od marca na L4, i to już jest moja trzecia wypłata, którą na siłę staram się wydrzeć, grrr... Ale spokojnie... W moim przypadku ostatni raz dzwoniłam do Firmy i się upominałam o swoje - jeżeli nadal będą obracać moją kaską a mnie wodzić za nos - dzwonię do PIP-u, i Bóg wie jeden gdzie jeszcze.. mam dość tej chorej sytuacji!!!). Czasami żałuję, że właśnie ZUS nie robi mi przelewów.. może byłyby one z opóźnieniem - ale były by bardziej pewne niż moji szefowie..
kasia1208
Mama Wiktorci i Filipka
Ja mam termin na 10 maja a moja gin wystawiła mi zwolnienie do 21 maja więc to zależy chyba do lekarza
aneteczka
Fanka BB :)
:-)Mamy kolejnego chłopczyka
SMS od Malgoss
"Urodziłam synka Szymona o 15.10. Szybko poszło, w 1 fazie nie czułam bólu, a 2-faza tylko godzinę. Teraz już nakarmiony leży koło mnie. Waga 3,02kg wzrost 52cm"
Wielkie Gratulacje dla Malgoss
SMS od Malgoss
"Urodziłam synka Szymona o 15.10. Szybko poszło, w 1 fazie nie czułam bólu, a 2-faza tylko godzinę. Teraz już nakarmiony leży koło mnie. Waga 3,02kg wzrost 52cm"
Wielkie Gratulacje dla Malgoss
reklama
hmmm - no ja mam termin na 26 maja, a L4 mam wystawione do 25 maja, czyli sytuacja przedstawiona wg anecika. Ponoć ginekolodzy nie mogą wystawić dłuższego L4. Ale ale... zawsze możemy się udać w razie potrzeby do internisty;-)