reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

malinka- pierwsza wyplata jest wieksza bo dostajesz jeszcze zalegla premie, kolejna jest juz normalna czyli za kwiecien to masz za 30 dni a za maj dostaniesz troszke wieksza bo masz 31, czyli o jedna dniowke

reklama
aga, slonkoonline- ja tez dostaje z firmy pieniadze, a pozniej zus zwraca pracodawcy i taka opcja jest najlepsza, bo mamy normalnie wyplaty, a ze czasami mamy rozne kwoty to wynika z ilosci dni w m-cu , najmniejsza wyplata byla za luty bo bylo 28 dni, najwieksza za 31, oni biora kazdy dzien w miesiacu czyli weekendy i swieta, za wszytsko mamy placone stad ta roznica.
Ja też tak mam i jestem zadowolona do 5 zawsze mam kasę na koncie i nawet pare zł więcej niż wypłaty:tak:

wiem tez ze jak urodzimy to do zakladu pracy trzeba przedstawic zaswiadzczenie ktore kazda z nas dostanie w szpitalu ze tego i tego dnia urodzila i zanosi sie to do pracodwacy i od tego dnia zaczyna biec urlop macierzynski.. wyplata w moim przypadku kiedy firma zatrudnia do 50pracownikow tez bedzie placil mi pracodawca i kwotowo sie ona nie zmieni..

i
a powiedzcie ile mamy czasu na doniesienie tego świstka

Witam was drogie majóweczki
Ja korzystając z chwili kiedy mój maluszek śpi wpadłam się z wami przywitać postaram się was w jakimś stopniu nadrobić ale nie wiem czy mi się uda jak będę miała chwilke to opisze swój poród. Powiem tylko tyle że to cudowna chwila i polecam poród z mężem. Dzidzia jest kochana poźniej wkleje jakieś fotki Pozdrawiam was wszystkie

Tikanis szpital przesyła do zakładu pracy informację a Ty musisz się do pracodawcy udać z aktem urodzenia i musisz napisać oświadczenie czy jest to Twoje pierwsze czy drugie dziecko i chyba (bo nie jestem pewna) podanie o urlop macierzyński. Jeżeli urodzisz po terminie to urlop macierzyński leci Ci od przewidywanego terminu porodu bo lekarz może Ciwystawić L4 tylko do dnia poprzedzającego przewidywany termin porodu. Możesz ok 14 dni trwać w tzw. zawieszeniu bo przecież można urodzić do 2 tyg po terminie. Ile masz dni na zgłoszenie pracodawcy tego nie pamietam.

kuźwa... mnie również denerwują moje wypłaty.. Z tym, że ja wiem na 100%, że sprawę tą zawalają moi durni szefowie (po prostu nie płacą mi - o wszystko muszę się upominać!!! Chamy jedne!!! Jestem od marca na L4, i to już jest moja trzecia wypłata, którą na siłę staram się wydrzeć, grrr... Ale spokojnie... W moim przypadku ostatni raz dzwoniłam do Firmy i się upominałam o swoje - jeżeli nadal będą obracać moją kaską a mnie wodzić za nos - dzwonię do PIP-u, i Bóg wie jeden gdzie jeszcze.. mam dość tej chorej sytuacji!!!). Czasami żałuję, że właśnie ZUS nie robi mi przelewów.. może byłyby one z opóźnieniem - ale były by bardziej pewne niż moji szefowie..

super madziu, że się do nas odezwałaś!!! gratuluję Ci raz jeszcze!!! już nie mogę doczekać się foteczek!!!

:-)Mamy kolejnego chłopczyka

SMS od Malgoss

"Urodziłam synka Szymona o 15.10. Szybko poszło, w 1 fazie nie czułam bólu, a 2-faza tylko godzinę. Teraz już nakarmiony leży koło mnie. Waga 3,02kg wzrost 52cm"

Wielkie Gratulacje dla Malgoss

reklama
hmmm - no ja mam termin na 26 maja, a L4 mam wystawione do 25 maja, czyli sytuacja przedstawiona wg anecika. Ponoć ginekolodzy nie mogą wystawić dłuższego L4. Ale ale... zawsze możemy się udać w razie potrzeby do internisty;-)

Do góry