reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Confi moje zdanie jest takie ze ktoś dał dupy w Twoim zakładzie pracy
Moj mąż by 9 m-cy na L4 dostawał kase z zakładu pracy a Zus wysyłał do zakładu wiec jesli były z Zusu opóźnienia nie wiedzielismy bo to była sprawa miedzy Zusem a zakładem pracy
a widzisz....niby nic ale Twój post rozjasnił trochę sytuację...jeśli ZUS przelewał pieniądze dla Twojego męża do jego zakładu pracy to widocznie w moim przypadku jest tak samo. U mnie nikt nie nawalił bo pytałam kiedy wysłali papiery do ZUSu i wysłali miesiąc temu prawie więc może ja dostane kase po prostu od pracodawcy?
Musze poczekac do 10 go bo wtedy sa u nas płatności. dzięki AgA... jutro jeszcze zadzwonię do ZUSu i upewnie sie gdzie zostały przelane moje pieniądze . Żeby jeszce tylko sie dowiedziec ile dostanę...zobaczymy...bo w tych obliczeniach jestem zielona jak młody szpinak

reklama
confi- kochana to zalezy od pracodawcy , bo ja pracuje w firmie gdzie zatrudnionych jest tysiac osob i u nas dostajemy kase od pracodawcy w dniu wyplat a zus sie rozlicza z zakladem. wiec jesli nie dostalas kasy w dniu wyplaty tak jak u pracodawcy to znaczy, ze u was tak nie jest i bedziesz dostawac kase z zusu.

barmanka, ankzoc- dziekuje bardzo;-)

confi- z tymi wyplatami za l-4 ciazowe to jest tak ze... jesli twoj zaklad pracy zatrudnia ponizej 50 ( cos kolo tej liczby ale dokladnie juz nie pamietam) pracownikow wtedy wyplate przez cale twoje l-4 placi pracodawca a pracodawcy placi zus po uplywie pierwszych 30 dni twojego l-4, jesli natomiast firma zatrudnia powyzej 50 pracownikow, wtedy pracodawca placi tobie wyplate tylko przez 30 dni a pozniej placi ja zus i na te zusowsie ta pierwsza czeka sie wlasnie nawet do 2 mc.. jesli chodzi o kwote to obliczaja ja jako srednia z ostatnich 12 mc.,, ja zarabialam od lipca dostalam podwyzke i zarabialm 1250... ale ze nie mialam calego roku na tej podwyzce przepracowanej to srednia z ostatnich 12 mc wyniosla o ok 230zl mniej,, i dostala 1000zl z groszami.. takze to sie tylko tak mowi ze 100% platne.. ale przepisy sa przepisami...

wiem tez ze jak urodzimy to do zakladu pracy trzeba przedstawic zaswiadzczenie ktore kazda z nas dostanie w szpitalu ze tego i tego dnia urodzila i zanosi sie to do pracodwacy i od tego dnia zaczyna biec urlop macierzynski.. wyplata w moim przypadku kiedy firma zatrudnia do 50pracownikow tez bedzie placil mi pracodawca i kwotowo sie ona nie zmieni...

takze tyle ja sie dowiedzialam na samym poczatku..

buziaki

h
czy wam wasi mężowie komunikowali coś o tym ze chrapiecie? Ja dzis usłyszałam ze chrapię jak smok :zawstydzona/y: a co najlepsze to chyba w nocy sama siebie dzis słyszałam....ooops
moi mówią że coraz bardziej chrapie a córcia ostatnio się śmiała że mama zawsze mówi jak wstanie że ma zatkany nos :-D

tikanis- kochana ja pracuje w firmie gdzie pracuje tys osob i placi mi pracodawca a zus zwrcafirmie, moja mama pracuje w firmie gdzie pracuje ponad 3 tys ludzi i tez jest tak samo, wiec albo jest odwrotnie zlociutka, albo to zalezy od firmy jak dogada sie z zusem ;-);-)

Witam!!!Ja tylko tak na chwilunie, bo ciagle chce mi sie spac.
Nie zagladałam tu chyba z 3 dni wiec nawet nie próbuje nadrobic tego co naklikalyscie.
Ja nadal 2w1:-(, a tak bym chciala juz urodzic.Jutro mam wizyte u lekarza, zobaczymy co mi powie???
Trzymajcie sie majóweczki.Życze dobrej nocki:happy2:.

reklama
no i sie doliczylam. Dostałam 2rozne wyplaty bo ta druga ( wieksza, widocznie byla wyrownaniem) teraz czekam na trzecia i zobaczymy, srednia sobie wyliczylam i od razu mi sie humorek poprawil :-)
troche zamieszania sie narobilo ale w koncu wszytsko rozumiem :-) dziekuje kochane :-)

Do góry