reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

:-)Mamy kolejnego chłopczyka

SMS od Malgoss

"Urodziłam synka Szymona o 15.10. Szybko poszło, w 1 fazie nie czułam bólu, a 2-faza tylko godzinę. Teraz już nakarmiony leży koło mnie. Waga 3,02kg wzrost 52cm"

Malgoss - gratuluję Kochana!!! Wszystkiego najlepszego dla Was i buziaki dla Szymonka!!!

reklama
anecik- no wiesz co z tego co ja sie dowiadywalam w mojej pracy to u mnie wystarczy tylko te oswiadczenie ze szpitala ktore ja musze dowiesc pracodawcy i od tego ustawowo leci mi urlop macierzynski..

kasia- co do terminu to chyba jak najszybciej ale dokladnie nie wiem ile...:baffled:

malgos- gratulacje dla ciebie i maluszka

ankzoc- no nie wiem kochana jak to jest ,, ale mi napewno placi pracodawca.. bo przelewy mam prosto z firmy a wiem jak sie dowiadywalam na poczatku ciazy to wlasnie mi tak kadrowa mowila ze jak mala firma to wtedy placi pracodawca a jak wieksza to zus.. moze u ciebie jest kwestia dogadania.. hmm no nie wiem a moze obydwie mamy racje.. ale w moim przypadku napewno tak jest...

Wpadlam nadrobic co napisalyscie, zeby jutro rano w miare szybko nadrobic i znikam, bo zaraz maz zasiadzie do komp'a. Narazie walczy z filtrem z awkarium, bo cos sie zbuntowal, w najgorszym wypadku spalil :baffled:
GRATULACJE MALGOSS!
Teraz mam pewnosc, ze mam do kogo pisac sms'a z porodowki :tak: i ze nie bedziesz w szpitalu ;-)
I jeszcze raz gratulacje madzia i dawaj foteczki, bo tu pewnie wszystkie siedza z glowami w monitorach i slina na brodach :-D:-) zeby tylko oblukac twoje malenstwo.

Ja zmykam, ale pojawie sie jutro rano. Zaraz po Brzyduli.

Tikanis szpital przesyła do zakładu pracy informację a Ty musisz się do pracodawcy udać z aktem urodzenia i musisz napisać oświadczenie czy jest to Twoje pierwsze czy drugie dziecko i chyba (bo nie jestem pewna) podanie o urlop macierzyński. Jeżeli urodzisz po terminie to urlop macierzyński leci Ci od przewidywanego terminu porodu bo lekarz może Ciwystawić L4 tylko do dnia poprzedzającego przewidywany termin porodu. Możesz ok 14 dni trwać w tzw. zawieszeniu bo przecież można urodzić do 2 tyg po terminie. Ile masz dni na zgłoszenie pracodawcy tego nie pamietam.

No chyba nie do końca tak jest, to zależy od lekarza. ja mam termin na 22 maja, a lekarz wystawil mi l4 do końca maja-w razie jakby coś sie opóźniło.

1. pies okazało się, ma taki mały podest tylko do przeskoczneia z balkonu i wykorzystuje to na każdym kroku, więc to norma... pies na dachu, fajnie, nie?

2. co do farbek, po dwóch próbach okazało się, że nie mam kompletnie talentu a wyniki są miażdżące- chciałabym sie pochwalic, ale nawet napisy zrobiłam w złą stronę:zawstydzona/y::-( więc jak może z mężem popróbujemy, to może coś tam wkleje... a zaraz Wam pokaże łóżeczko:)

3. coraz częściej czuje sie jak przed okresem... dziwne uczucie po tak długiej przerwie:-)

Załączniki

• lozeczko1.jpg
    lozeczko1.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 63
dzięki dziewczynki za info, dzięki Wam dowiedziałam sie wielu przydatnych rzeczy no i tego ze musze jeszcze troszkę poczekac a w razie czego bede wiedziała gdzie uderzyć by wydrzec swoją kasę :tak:

Malgoss wielkie gratulacje!!! Z tego co widzę to wszystko jest w porzadku i lekarze opanowali paciorkowca ...strasznie się cieszę :-):tak:

Gratulacje Malgoss - szybki poród!!!Zdrówka dla synka !!!!
U mnie dzionek minął szybko bez większych oznak zbliżającego porodu:no:
Dzwoniłam dziś do mojej ukochanej babci w Polsce i od razu zrobiło mi sie cieplej na serduszku.Babcia się śmiała że teraz moge iść rodizć bo czasami jak coś niezałatwione to dzidzia niepewna, a tak telefon wykonany- można rodzić.No oby tak było:confused:.
Dziś urodzinki mojego M.Po kawce zrobił sobie małą dżemke a ja chyba pójde zaraz w jego ślady .
Super te wasze malowane brzuszki .U mnie czasami dzieci sie bawią w arcydzieła cieniami do powiek - wtedy jest chwila ciszy przed utrapieńcami:cool2:.
Slonko - nie zazdroszcze ci sytuacji w domu , tak jak dziewczyny piszą , najlepiej by było zmykać z tamtąd bo to nie twój obowiązek wychowywania siostry a górki sie zaczną kochana jak sie dzidżka pokaże.Nie daj sobie na głowe wejść,zresztą zrozumiesz jak urodzisz na czym polega rola hormonów u matki:wściekła/y:i pewna jestem że sobie poradzisz waleczna kobitko.
Wpadne do was wieczorkiem sprawdzić która następna przedemną sie rozpakowała ....:szok:

No chyba nie do końca tak jest, to zależy od lekarza. ja mam termin na 22 maja, a lekarz wystawil mi l4 do końca maja-w razie jakby coś sie opóźniło.
a to dziwne...moja gin powiedziała ,ze nie moze mi wystawić dłuzej niż do terminu...:confused:
jak przekrocze termin to wtedy mi dopisze a dowodem na to bedzie kwitek ze szpitala ze urodziłam po terminie

Tsarina jakkolwiek wyszło pokaż fotki :tak: na pewno nie jest tak starsznie jaik piszesz
łóżeczko śliczne :tak:

reklama
Do góry