reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja przed chwila sprawdzalam, ze mam wyplate placona przez pracodawce. Jednak na pasku mam juz zaznaczone ze sa to swidczenia z ZUS'u. Wiec kase mam tak, jak powinnam miec normalnie wyplate.

reklama
Oj w zasadzie nie mam pojęcia o co chodzi :no:
ja na zwolnieniu jestem od stycznia również kasa na konto przychodzi normalnie ostatniego każdego m-ca jak ida wypłaty i są to różne kwoty ....w zasadzie nawet nie wiedziałam ze to jakies Zusowskie bo przychodzą z konta mojej firmy

tsarina - ja się na farbach nie znam :-( my używaliśmy zwykłych plakatówek.. no i tych wzorków było kilka, i powiem ci że mnie brzuszek ani nie swędział ani nie zrobił sie podrażniony, wszystko było w porządku :tak:

tikanis - brzuszek suuuper :-)

confi - kurde to w końcu jak te tygodnie ciąży się liczy ? poród jest na:
a) początku 40tc, czy
b) końcu 40tc
niby takie proste ale sprawia trudność....
bo mi się wydaje że na koniec 40tc...ale pewności nie mam :confused:

marzeniak - normalnie jestem w szoku, że dzidzia zrobiła ci takiego psikusa :baffled: kurcze no, że on tam miał jeszcze miejsce by sie przekręcać to jestem pod wrażeniem :szok:

a ja dziś czuję się strasznie :-( to że jestem senna to najmniejszy problem, ale starsznie mi brzuch twardnieje - mam wrażenie że zaraz skóra mi pęknię, i nie wiem dlaczego ale trzęsą mi się ręce (wiecie jak nieraz człowiek za dużo kawy wypije albo jak się zdenerwuje...) :baffled:

a o kasie (za zwolnienie) to nie wspomnę, u nas też nie jest lepiej :angry: nie dosyć że długo się czeka, to jeszcze na konto wpłynęła mi jakaś dziwna suma - inna niż mi przyznali:angry: więc czekam na list i będę wyjaśniać...

O wlasnie tak jak AgA mam. Dostaje to z konta firmy i zawsze tak jak wyplate. Nawet jakos tak mi tlumaczyla bratowa meza, pracujaca w zasilkach w ZUSie. To sa faktycznie swiadczenia ZUS, ale placone przez firme.

A Confi na macierzynskim z tego co wiem, jest nieco mniej niz teraz na zwolnieniu. Nie bede sie upierac, ale wydaje mi sie ze jakos skladki odejmuja i dostaje sie jakies mniejsze pieniazki.

Może nakreśle od początku o co mi chodzi. Jestem na L4 od 1 marca, za marzec dostałam wypłate jeszcze od mojego szefa bo jak wiadomo pracodawca płaci za pierwszy miesiąc L4. No i teraz problem. Nie mam pojęcia ile i kiedy dostanę pieniądze od ZUSu za kwiecień. nasza księgowa mówi ze dokumenty zostały wysłane do ZUSu 8 kwietnia a w ZUSie pani mówi ze jakieś pieniądze dla mnie wypłynęły od nich 30 kwietnia, Problem w tym ze ja nic nie dostałam . Ani na konto ani nigdzie i nikt nie jest mi w stanie powiedziec czy w ogóle dostanę bo pani strasznie sie dziś do domu spieszyła...
raz słysze ze ZUS na UWAGA 60(!) dni na rozpatrzenie dokumentów a raz słysze ze 30 ...juz sama nie wiem o co chodzi i tylko się wkurzam..az brzuch mi się spiął i płakac mi się chce ....z bezsilności...

barmanka z tego co ja wiem i widze to początek 40 tygodnia to termin porodu ...teoretyczny oczywiście

Szukalam czegos o tym wynagrodzeniu na macierzynskim.... Wszedzie jest to jak zwykle zagmatwane! Ale wychodzi, ze zasilek macierzynski wynosi 100% wynagrodzenia stanowiacego podstawe do jego wyliczenia ;-) Wszystko jasne .... Prawda?

reklama
Barmanka - chyba miejsca nie ma zbyt dużo, ja nie wiem jak on to zrobił. Lekarze przepowiadają, że może być większy od brata, a Adrianek ważył 4200. Zobaczymy, jest ułożony poprzecznie główkę ma z boku brzucha. Ale wcale się nie dziwie, bo to wyjątkowo ruchliwe dziecko cały czas się wierci i przekręca. Aha i dowiedziałam się od koleżanki, że mogą dać dofinansowanie ale jeśli jest się na socjalu (ale nie jestem na 100% pewna )

Do góry