reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej
ja tez juz nie spie ale z kolei umieram z bolu kregoslupa bol jest tak uporczywy ze nie moge sie obraca siadac wstawac!!!!pojscie do toalety to nie lada wyzwanie.....nie wiem czy to z powodu ciazy czy cos mi sie stalo bo ten bol jets tak silny ze juz chcialam jechac do szpitala ale jak zadzwonilam a oni ze to prosze przyjechac to zaraz mi przeszlo troche sie zestresowala ale bol powraca czy ktoras tak ma?

reklama
szeregowiec Tsarina melduje się dwupaku!

a ja sie w końcu wyspałam.... o matko, jakie to słodkie chwile! i mimo tego, że wstawałam dwa razy do wc, to i tak się wyspałam!

Rozpakowane dziewczynki- najszczersze gratulacje! no prawdziwe z Was expresówki! To ja po 2 połowie maja urodze w 5min:eek::rofl2:- żartuje oczywiście!
Gratulacje raz jeszcze!

Krystyna to może idź do wanny... jak przejdzie, to wiesz co i jak a jak nie przejdzie, to wklej opis porodu jak juz z dzieckiem wrócisz:laugh2::baffled:

Ostatnia edycja:
MADZIA, VELVET, PAULA OGROMNE GRATULACJE !!!

Widzę, że dużo już mamy tych dzieciaczków majowych :-) tym, które jeszcze czekają, życzę cierpliwości! A tym czasem wysypiajcie się! :-p Gdybym mogła cofnąć czas o miesiąc - nie robiłabym nic tylko spała! Szkoda, że nie da sie wyspać na zapas ...

Powiem Wam, że my byliśmy już na pierwszym spacerku wczoraj, a dzidzi bardzo się podobało. Tak Alanka wykończył spacer, że później kilka dobrych godzin grzecznie spał.

Pozdrawiam i czekam na reszte dzieciaczków! :-D

Witajcie,dzisiejsza noc to koszmar!!:szok:Już miałam dosyć i wstałam.Miałam takie bóle podbrzusza włącznie z nogami , taki ciągnący sie ból okresowy przez całe nogi :-(.Dopiero teraz sobie przypomniałam że taki sam ból jest w czasie porodu,tylko że ja skurcze nieregularne miałam.Usypiałam na godzinke i kibelek,znów godzinka i kibelek.:szok:.Ja juz mam dosyć tych przepowiadaczy:no:.Na dodatek mąż w pracy na nocce ,znajomi mieli czówać pod telefonem bo czułam sie niewyrażnie.Ala narazie cisza i bende sie tak jeszcze ze dwa tygodnie kulać:baffled:.
Ale z tym rozpakowaniem to expresem idzie i expresowe porody:happy: gratuluje jeszcze raz, to chyba nagroda dla majówek za dotrwanie do terminu.

Dzień dobry Kochane!
Ja oczywiście melduję się w dwupaku. Noc bardzo dobra, tylko raz wstalam do toalety. Tak, że wyspana i wypoczęta i ciągle 2 w 1.
Później jedziemy z mężem do moich Rodziców na obiad, więc pewnie wieczorkiem Was nadrobię, a tymaczasem miłego dnia!!! I nie rozpakowujcie się już, bo mi się płakać chce, że u mnie nic sie nie dzieje, a teraz to ja jestem nr 1 na liście...

hello :)))

i ja się melduję :))) właśnie kończę nadrabiać wczorajsze posty, i... tyle pięknych wiadomości już przeczytałam, że wolę już teraz rozpocząć gratulowanie:

maja33, m@dz1A, velvet, paula7 - Kochane Kobitki - wszystkim Wam z osobna składam ogromne gratulacje!!! Życzę Wam i Waszym Maluszkom wszystkiego najlepszego!!!

ula_28 - jak ja Wam zazdroszczę tego wspólnego spacerku!!!! Czekam na foteczki Filipka :)))

hejka i ja się melduje. nie śpie już od dawna :baffled: szukam pewnych info na necie ale znaleźć nie mogę :wściekła/y:

kurde wiecie co.. zatłuczecie mnie za to pytanie bo nie raz ono się przewijało... ale z racji tego że ja mam termin za 2tyg i wszystkie znaki na ziemi wskazują że urodzę po terminie (opinia lekarza) jakoś się tym niezbyt interesowałam :-( mam za swoje - bo teraz nie znam odpowiedzi na pytanie :angry:

otóż robiłam siku...i zawsze podcieram się papierem (nie cierpie mokrych majtek :sorry:) i na papierze było coś takiego jak.... duże, grube smarki, jak duża wydzielina śluzowa, kolor bezbarwny, nie wiem jaki zapach - bo od razu to wyrzuciłam, dopiero później pomyślałam :-(
czuje się dobrze, żadnych bóli ani skurczy.
czy myślicie że to jest część tego czopu czy też jakieś upławy?

Witajcie :-)
Również z Brzuszkiem.
Streszczałm dzis mężowi to o czym narzekamy na forum......po słowach Kaathariny o wyspaniu sie na zapas doszedł do wniosku ze "nie damy Zosi spać w ciągu dnia, zeby spała w nocy" - :szok: co za pomysły!!!!!:-D
Dzis pierwszy raz w nocy śniło mi sie ze siedze na toalecie i siusiam ....dobrze ze jak poczułam pierwsze ciepło zerwałam sie na nogi:sorry:ło matko

Z niecierpliwościa czekamy na zdjęcia Maluszków

Dzień Dobry WSZYSTKIE MAJÓWECZKI

Tym razem nikt mnie chyba ze wstawaniem nie pobije :-D:-D Śpioszki :-D:-D:-D
Ale obudził mnie ból w podbrzuszu (taki jak na okres) i spać nie mogę tylko się męczę:baffled:

Czy któraś też tak ma?
Bo mnie on już wykańcza, wczoraj cały dzień a teraz jeszcze z łóżka mnie zwala :baffled: :-)

Ja tez mam takie bóle od jakiegos czasu ale co dzienwe tylko jak leze albo robie siusiu przy chodzeniu mi przechodzi. A ty masz takie cały czas?Tak wogole to dzień dobry ;)

reklama
niom.. a ja miałam dość ciężki wczorajszy dzionek... normalnie do godz. 18:00 nie miałam nawet czasu na spokojnie usiąść i wypić coś ciepłego bądź zjeść:-(..

ale uwaga - dzisiaj po remoncie pozostaje nam jedynie umyć podłogi (wczoraj już nie mieliśmy na nie weny. Wieczorem poszliśmy na grilla do znajomych - w końcu długi weekend majowy trwa, hehe).

Co najważniejsze - mam już wózeczek w domku!!! Po południu pojechaliśmy raz jeszcze obejrzeć kolory TAKO Jumpera X - bo te na stronach internetowych były dość zakłamane (jak usłyszałam, że termin realizacji wydłużył sie do 6 tyg - czyli do połowy czerwca.. Z 3 analizowanych kolorów - wybraliśmy grafit w żółte kółka. Okazało się, że akurat mieli ten wózeczek na stanie - wiec zamiast go zamówić - od razu kupiliśmy i zabraliśmy do domku!!! Cieszę się jak "głupia", hehe. Mąż też - bo wyszło na "jego" (ten wózek był jego typem). Także Slonko - może łóżeczka mamy w innych kolorach - ale za to wózeczki bedą takie same ;)))

Poza tym kupiłam wczoraj Małej lampkę z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem oraz naklejki na ścianę - malowanie plakatówkami nie przeszło u mojego Męża - stwierdził, że nie będzie ryzykował z naszymi zdolnościami ;-):laugh2: - tymbardziej, że tak sie napracował z odmalowaniem pokoju :happy::tak:

dobra - zmykam zakończyć sprzątanko. Pobawię się też z tymi naklejeczkami (spać przez nie nie mogłam, hehe). Później chciałabym wybrać się z M na jakiś spacerek i może jakiś obiadek na mieście :)))

do później:-)

Do góry