reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

no i kurcze.. jakoś nie mogę odejśc od forum i zabrać się za to sprzątanko, hehe.. Normalnie - nałóg :))

barmanko - no dokładnie - nawet 2,5 letnia Zuzia, która wszystkie imiona zdrobnia - powiedziała wczoraj na grillu Napletek, hehe :)

reklama
agakm a może oni tylko tak żartowali z tym imieniem cooo? ;-)
mam nadzieję :-D

bo powiem Ci że jak moja mamcia raz mnie wkurzyła (wysłała sms z pytaniem jak dam dzidzi na imię - i to był cały sms :wściekła/y: zero pytania jak się czuje, czy wszystko już mam, jak sobie radze - NIC A NIC) to po złości odesłałam jej sms że na imię dam po dziadku:tak:
a mój dziadziuś ma na imię ...... Adolf :rofl2:
tylko się domyśl jaka była rekacja ;-) :laugh2:

barmanko - to princesstopik, w wannie wyciągnęła właśnie tą resztę czopu (podbarwionego już krwią). Po kilku godzinach po tym fakcie urodziła :))

agakm a może oni tylko tak żartowali z tym imieniem cooo? ;-)
mam nadzieję :-D

bo powiem Ci że jak moja mamcia raz mnie wkurzyła (wysłała sms z pytaniem jak dam dzidzi na imię - i to był cały sms :wściekła/y: zero pytania jak się czuje, czy wszystko już mam, jak sobie radze - NIC A NIC) to po złości odesłałam jej sms że na imię dam po dziadku:tak:
a mój dziadziuś ma na imię ...... Adolf :rofl2:
tylko się domyśl jaka była rekacja ;-) :laugh2:

haha - Oni właśnie nie żartowali - spodobało im się, bo jakiś Francuz przyjeżdżał często do nich do warsztatu i właśnie miał tak na imię.. A że do gościa bardzo to pasowało (ponoć).. to chcieli i swojego synka uraczyć tym "pięknym" i niespotykanym imieniem, hehe..

hmmm - Adolf :laugh2::laugh2::laugh2: - "ładnie"

no mój Teściu, kazał mi obiecać, że jakby Jagoda okazałaby się chłopcem - to miło by mu było, gdyby dać mu na imię - Kaziu :happy:

DZIEŃ DOBRY MAJÓWECZKI:-)

GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMUSIOM:tak::-):tak:, MAJI,PAULI, VELVET!
Takie radosne wiadomości od wczoraj:happy:.
Marzena,
nie denerwuj się. Każda z nas chciałaby mieć juz swojego bobaska przy sobie:happy: i wszystkie czujemy się już zmęczone i ciążą i wyczekiwaniem;-). No wiem, że Twój termin właśnie minął, ale wytrzymaj jeszcze troszeczkę - juz jest bliżej, niz dalej:rofl2:.
Mi samej nie chce sie wierzyć, że to już maj i że to już nasze "forum" sie rozpakowuje:happy:.
Pozdrawiam WSZYSTKIE MAMUSIE - rozpakowane i nierozpakowane:-)

Aha,
M@DZIA jeszcze napisała wczoraj w południe, że troche boli, ale da się wytrzymać:tak:. I właśnie karmiła swojego Synka:-):-).
Pozdrowiłam ją od nas wszystkich i przekazałam gratulacje:tak:

dobra - teraz to ja juz naprawdę zmykam (czas coś zjeść i .. zabrać sie za robotę) :)) bądźcie grzeczne!!! Buźkaa:********

barmanko - to princesstopik, w wannie wyciągnęła właśnie tą resztę czopu (podbarwionego już krwią). Po kilku godzinach po tym fakcie urodziła :))
no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko bacznie obserwować tą wydzielinę... kolor był bezbarwny, więc myślę że nawet gdyby to był ten sławetny czop to jeszcze nie pora na mnie ;-)

a z tym imieniem to u siebie troszkę paniki zasiałam :-) bo jak jeszcze płci nie znaliśmy to ja mówiłam że jak będzie dziewczynka to będzie Marysia (to moje jedno z 3 wymarzonych imion).... a tak ma na imię moja babcia (żona Adolka).
więc troszkę z mężem mieliśmy ubaw z tego jak "nagle" posypały się smski od rodzinki :-p ;-)

barmanko - takie przeżroczyste i gęste jak białko kurze to czop , tylko na początku jest przeżroczysty .Pózniej bywa brunatny lub podbarwiony krwią w momencie juz wygładzania sie szyjki która jest tam ukrwiona.
Ja swój czop ''gubie''od trzech tygodni ale dopiero ten podbarwiony krwią jest na koncu,choć w poprzednich ciążach nie miałam go wogóle ,dopiero przy wywoływaniu porodu .

reklama
barmanko- dokladnie kochana najpierw pisala ze taka galaretka jej wyszla a po jakims czasie wyciagnela w wannie reszte, tylko ze juz byla podbarwiona krwia i nie pamietam czy na nastepny dzien czy kilka godzin pozniej juz rodzila.

agakm- kochana dobrze, ze nie dali tak na imię dziecku- strach sie bac, jak dziecko by mialo przesrane w zyciu, a u mnie jakby majeczka okazala się chlopaczkiem to mial byc jasiek ;-)

Do góry