imagination
Mama Tomka - maj 2009 :)
U mnie jest skrócona na 1,5 (dane z wtorku) i rozwarcie na 2cm... Ja bym chciała już skierowanie do szpitala dostać, na porodówkę, bo nie wykluczone, ze będę mieć cc, bo ostatnio miałam problemy z serduchem swoim i przez to też leżałam w szpitalu (skierowanie od internisty)... ale wyniki w normie, więc nie wiem... Pewnie najwięcej dowiem się w poniedziałek...też w poniedziałek mam gina i nie moge się doczekać... i marzy mi się, że powie:
No to następnym razem spotkamy się na porodówce i to szybciej niz Pani myśli....
ale raczej powie, że wszystko ok, szyjka długa, zamknięta i trzeba czekać....
mnie jeszcze nizej boli, nie jak na okres, tylko centralnie w połowie wzgórka łonowego... na kilka centumentrów nad 'rowkiem'... ze tak się wyrażę... czy leżę, czy siedzę, ból jest... ciekawe co to znaczy...Mam dokładnie to samo! Pobolewa mnie dołem brzucha jak na okres, a skurcze "skupiają się" teraz właśnie tak niziutko. Mój Maluch ogólnie dzisiaj jakiś dziwnie spokojny... Ale nawet się nie nastawiam, że to coś znaczy, bo już tyle takich sytuacji było, że nie chcę się znowu rozczarować
Hehe, to tak jak ja... Jestem z natury straaaaasznie niecierpliwa osóbką... ale ponoć Strzelce tak mają...;-) A ciekawe jakie są Byczki... bo raczej na Bliźniaka się nie zapowiada ;-)cytując Smurfa Marude: Jak ja niecierpie czekać...
BYK21.IV - 21.Vhttp://magia.onet.pl/2843,2689,214,0,-1,horoskop.html
Byk jest z natury koneserem i znawcą wyrafinowanych przyjemności.
Planeta Wenus, która patronuje temu znakowi, daje Bykom wyczucie piękna, a także umiłowanie życia i jego przyjemności.
Elegancja i luksus są jego życiową dewizą. Dbanie o siebie i własne ciało stanowi główne zajęcie Byka. Wydaje on dużo pieniędzy na balsamy, kremy oraz kosmetyki pielęgnujące i upiększające.
Nie żałuje również wydatków na eleganckie i markowe stroje, które podkreślają jego atrakcyjność. Byk uwielbia jadać na mieście, ale byle co nie zadowoli jego wyrafinowanego podniebienia.
Zdrowe odżywianie jest dla niego bardzo ważne, dlatego często kupuje produkty w sklepach ze zdrową żywnością, chociaż rzadko kiedy zostaje wegetarianinem. Byk pozbawiony pieniędzy czuje się fatalnie, dlatego dużo uwagi i czasu poświęca na zabezpieczenie materialne siebie i bliskich.
Uwielbia przebywać w miejscach, gdzie są pieniądze - w bankach i wielkich firmach. W działaniu jest uparty i konsekwentny, trudno zawrócić go z raz obranej drogi. W swoich wyborach kieruje się dobrem własnym, dlatego często posądzany jest o egoizm.
W życiu Byk potrzebuje zasad, wartości moralnych czy religijnych. Często wyznaje konserwatywne poglądy, wzorując się na uznanych autorytetach.
W miłości Byk jest zaborczy i traktuje partnera jako swoją własność. Trudno mu opanować zazdrość. Będzie dążył do zalegalizowania związku i założenia rodziny.
Byk uwielbia przyrodę, najlepiej odpoczywa w lesie lub na zielonej łące w otoczeniu kwiatów. Własna ziemia - czy to działka, czy też dom za miastem - jest jego marzeniem.
Dla Byka dniem tygodnia jest piątek, kolorem niebieski i miedziany, liczbą 6, odpowiednie kamienie szlachetne to agaty, szafiry i wszystkie o białej barwie.
Panna, Koziorożec, Skorpion
Ostatnia edycja: