reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

aga_k_m NO, NO! Ja tez uwielbiam ruskie! Chyba jako jedyna z rodziny!
Co do zachcianek to wczoraj maz mnie uraczyl poledwica lososiowa.Niby nic, ale dla mnie bardzo mily gest, bo raczej do najtanszych nie nalezy i w dodatku maz jej nie lubi i nie kupuje zazwyczaj. To bylo specjalnie dla mnie ;-)
A paczusie juz czuje w ustach! Pewnie nie takie drozdzowe twarde, tylko takie mieciutkie..... Jejuniu! Normalnie nie wytrzymam!
Przed chwila przywiezli mi loda, ale narazie sobie odpuszcze. Chociaz juz byl moment, ze sobie tlumaczylam, ze jak nie zaszkodzi to pomoze tylko :-D Hiehie... No, ale poczekam az gardlo dojdzie do siebie. Efetk jest taki, ze mam w lodowce teraz dwa lodziki na zachciewajke niespodziewana ;-)

reklama
Dziewczynki musze skoczyc glowe umyc, bo zglupieje jak sie zaraz nie ochlodze w jakis sposob! Normalnie zwariuje!
No i nadal mam ochote na poczusia! Kurde na jednym sie nie skonczy! ;-)

HA! Wlasnie mi sie wylonil, spod podkladki na biurku (zbieram tu roznosci), przepis na babeczki! Hahaha...... Bedzie deserek! Normalnie chyba sie wezme i upieke! A co! Tylko zaraz zadzownie do taty, zeby jakies owoce kupil ladne!

marychna ale jest taka duchota, ze wcale sie nie zdziwie jak i u mnie lunie z nieba fontanna! Nie mam termometru na dworzu, ale kurde ja chodze w sukience takiej do kolan i na ramiaczka i jest mi tak zle, tak duszno, ze nie idzie wytrzymac! Moze i to lepiej jakby popadalo!

Kochane mamusie , ja tylko wpadłam na sekundkę , bedę wieczorkiem więc postaram się was nadrobić. Melduję się w 2 w 1 :biggrin2:

Już jestem po wizycie, lekarz badał mnie na fotelu, powiedział, że szyjka się skróciła i mam większe rozwarcie, mówił, ze mogę sie przygotować, że już w weekend mogę trafić do szpitala, bo się mojej córci spieszy :-D, mała waży już 2938, i podczas usg, wystawiała języczek, aż się lekrz smiał. Powiedział, że z tego co widzi to powinnam mieć szybki poród, co bardzo mnie ucieszyło. ;-)

a teraz wiadomość dnia Patusia44 urodziła dziś o godz. 8.10 przez cc coreczkę Emilkę, małutka waży 2960 i ma 50 cm długośći jest zdrowiutka, a patusia leży po znieczuleniu zewnątrzoponowym. Dziś popoludniu mają jej przynieść córcię.:biggrin2::biggrin2:

A ja wróciłam z maratonu sklepowego. Właściwie to nic specjalnego nie kupiłam. Miałam sobie w końcu jakąś przyjemność sprawić, ale jakoś tak wyszło, że nic nie kupiłam. Poszłam tylko do firmy Slonka i zrobiłam troszkę zakupów. Ale nie lubię u nas do Biedronki chodzić, bo jest blisko Uniwersytetu Śląskiego i mnóstwo studentów tam jest, a jaka kolejka do kasy. No, a wiecie ja niewidzalna jestem...

mamamatysia kurczę żebym jak była mądrzejsza wcześniej to tez bym na basen nie poszła...moze na basenie to paskudztwo złapałam, a już na pewno zaluję że wczesniej nie zaczęłam brać kwasu mlekowego . teraz biorę LaciBios Femina, ale tylko dlatego ze wzięlam antybiotyk....echhh mądry Polak po szkodzie
A ja na żadnym basenie nie byłam, a i tak coś tam złapałam. A ten LaciBios Femina to co to i ile kosztuje?

confi
no to ryż nawet jest wskazany...
pisałaś że puchniesz a właśnie ryż ściąga wode z organizmu...
No to na mnie nie działa. Nawet nie wiedzałam, że niby ryż ma działanie przeciwobrzękowe. A ostatnio sporo ryżu jadłam i dalej puchnę. Ja to jakiś niestandardowy przypadek jestem...

Moją koleżankę dziś wzięli pod kroplówe dostała jedną i już czuje skurcze heh ale jej zazdroszczę pewnie dziś albo jutro urodzi :)
A na kiedy miała termin?

kurcze szkoda, że nie mogę Wam ich poprzesyłac.. są takie delikatniusie (moja mama ma super przepis na paczki, nie są tłuste i dziekitemu nie mam wielkich wyrzutów sumienia jedzac parę - bo ostatnio to pączki jadłam w tłusty czwartek)
Mój mąż za jakąś godzinę albo dwie będzie na Zgorzelcu to może po kilka dla mnie wpadnie...?

Ankzoc dzięki za informacje o Patusi!
No i świetnie, że u Ciebie wszystko dobrze. Kurcze, ale Ci zazdroszczę, że być może w ten weekend już będziesz miała Małą przy sobie. A u mnie nic na to nie wskazuje...

reklama
Ide ta glowe umyc! Normalnie jest tak duszno, ze tylko poprostu burzy brakuje!
Podeszlam do kompa przeczytalam wiadomosc od marychna21, ogladnelam sie za siebie i.... sa chmury :-) Nie ma slonca!

marzenko LaciBios Femina to takie bakterie kwasu mlekowego... Raczej zapobiegawczo sie bierze. Bo tak leczniczo jak juz cos jest, to nie bardzo pomaga. Probowalam kiedys tam. Ewentualnie po antybiotyku, na wyrownanie flory bakt. Tu masz linka, zeby poczytac.
Laci-Bios Femina 10 kapsułek

Do góry