reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

nina - ja tez uwielbiam obcasy... no ale teraz to bym sie chyba zabila... wiec wole na plaskim...

marycha - no ten gin to jakis dziwny... nie zaglada a przepisuje...

reklama
a ja wlasnie w srode i z moim ginem mi sie zgadza jak poilczysz tygodnie to tak wychodzi jak w suwaczku mnie zostaly 3 dokladnie do 20 maja srody bo dzis sroda~!!!

a ja się melduję po wizycie :)))

moja "Mała" waży już 3200g!!! Termin porodu pozostał mi nietknięty (szyjka nadal prawidłowo -zamknięta). W ogóle Pani gin powitała mnie słowami "czy Wy się wszystkie zmówiłyście z tym majem?" hehe.. Biedna wzięła dziś sporo szpatułek na wymaz (jak sie zapytałam - stwierdziła, że oczywiście należy to zrobić, bo to konieczność!!!), ale wszystkie zostały wykorzystane do mojego wejścia, więc mam się zgłosić w poniedziałek do jej gabinetu do szpitala i pobierze wymaz :))
uwaga - nie wzięła ode mnie ani grosza (a chodzę całą ciąże prywatnie) no i umówiłyśmy się na 11 albo 13 maja :)) dodatkowo mam zrobić sobie badanie moczu i morfologie :)))

ogólnie jestem baardzo zadowolona z mojej wizyty :)))

obie mamy rację
popatrz Tobie dzisiaj się skończył 37 tc
06 maja skończysz 38 tc
13 maja skończysz 39 tc
i 20 maja 40 tc i czas na poród:-)

Nina27 - ja ostatnio obcasiki mialam w styczniu na nogach (kozaki).. Później ściągłąm bo wolałam nie ryzykować żadnych upadków (a z tym to u mnie różnie, hehe). Teraz też nie inwestuję w żadne sandałki na obcasiku - wolę wygodne klapki i balerinki!! Tymbardziej, że założyłam sobie codzienny maraton spacerkowy :)

marychna - a z tymi globulkami to mnie nieźle zaskoczyłaś.. Sorry -ale Twoja gin jest jakaś "nie tego".. Jak bez żadnego badania - można przepisać komuś coś co wyniszcza wszystko co może się uchodować??!!!

hej aga km
Gratulacje!!!super
fajnie masz ze tyle wiesz u mnie na ostatniej wizycie nie bylo usg :-(szkoda nie wiem ile dzidzia wazy teraz ale mysle ze ok 2700 ma ona zawsze tak ksiazkowo wazyla tyle ile srednio podaja w ksiazkach na dany tydzien ale to raczej ta srednia waga lub nawet mala w tych centylach...ale czuje ze rosnie ojj juz ma malo miejsca ma i tak sie rozpycha mala gimnastyczka po zebrach!!!!!:tak::-D
pozdrawiam:tak:

reklama
Nina27 - no wg tej wizyty to jest już niezłym klopsikiem.. ale uwaga! - wagę usg powinno się brać z pewnym zapasem (+/- 600g)... A ja nie wiem dlaczego, ale jestem przygotowana na takiego klopsika właśnie :) Pani gin powiedziała, że jeszcze spokojnie powinna przybrać ok. 500 g

Do góry