reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

nina - ja tez uwielbiam obcasy... no ale teraz to bym sie chyba zabila... wiec wole na plaskim...

marycha - no ten gin to jakis dziwny... nie zaglada a przepisuje...

reklama
a ja wlasnie w srode i z moim ginem mi sie zgadza jak poilczysz tygodnie to tak wychodzi jak w suwaczku mnie zostaly 3 dokladnie do 20 maja srody bo dzis sroda~!!!

a ja się melduję po wizycie :)))

moja "Mała" waży już 3200g!!! Termin porodu pozostał mi nietknięty (szyjka nadal prawidłowo -zamknięta). W ogóle Pani gin powitała mnie słowami "czy Wy się wszystkie zmówiłyście z tym majem?" hehe.. Biedna wzięła dziś sporo szpatułek na wymaz (jak sie zapytałam - stwierdziła, że oczywiście należy to zrobić, bo to konieczność!!!), ale wszystkie zostały wykorzystane do mojego wejścia, więc mam się zgłosić w poniedziałek do jej gabinetu do szpitala i pobierze wymaz :))
uwaga - nie wzięła ode mnie ani grosza (a chodzę całą ciąże prywatnie) no i umówiłyśmy się na 11 albo 13 maja :)) dodatkowo mam zrobić sobie badanie moczu i morfologie :)))

ogólnie jestem baardzo zadowolona z mojej wizyty :)))

obie mamy rację
popatrz Tobie dzisiaj się skończył 37 tc
06 maja skończysz 38 tc
13 maja skończysz 39 tc
i 20 maja 40 tc i czas na poród:-)

Nina27 - ja ostatnio obcasiki mialam w styczniu na nogach (kozaki).. Później ściągłąm bo wolałam nie ryzykować żadnych upadków (a z tym to u mnie różnie, hehe). Teraz też nie inwestuję w żadne sandałki na obcasiku - wolę wygodne klapki i balerinki!! Tymbardziej, że założyłam sobie codzienny maraton spacerkowy :)

marychna - a z tymi globulkami to mnie nieźle zaskoczyłaś.. Sorry -ale Twoja gin jest jakaś "nie tego".. Jak bez żadnego badania - można przepisać komuś coś co wyniszcza wszystko co może się uchodować??!!!

hej aga km
Gratulacje!!!super
fajnie masz ze tyle wiesz u mnie na ostatniej wizycie nie bylo usg :-(szkoda nie wiem ile dzidzia wazy teraz ale mysle ze ok 2700 ma ona zawsze tak ksiazkowo wazyla tyle ile srednio podaja w ksiazkach na dany tydzien ale to raczej ta srednia waga lub nawet mala w tych centylach...ale czuje ze rosnie ojj juz ma malo miejsca ma i tak sie rozpycha mala gimnastyczka po zebrach!!!!!:tak::-D
pozdrawiam:tak:

reklama
Nina27 - no wg tej wizyty to jest już niezłym klopsikiem.. ale uwaga! - wagę usg powinno się brać z pewnym zapasem (+/- 600g)... A ja nie wiem dlaczego, ale jestem przygotowana na takiego klopsika właśnie :) Pani gin powiedziała, że jeszcze spokojnie powinna przybrać ok. 500 g

Do góry