reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

ja uwielbiam buty na wysokim obcasie ale też właśnie może dlatego że jestem niska mam 164 cm a mój M prawie dwa metry wzrostu..więc zawsze tak było dobrze...
ale co do balerinek to też mam kilka par i uwielbiam w nich chodzić..są takie dziewczęce:-) zresztą wiadomo że but na obcasie nie do każdego stroju pasuje..jak wybieram się na spacer to szpile sobie odpuszczam aż tak poryta to ja nie jestem:happy:
To pewnie też bym nosiła będąc na Twoim miejscu. My z moim mężem jesteśmy właściwie tego samego wzrostu, a ja mam 180 cm. Tak, że szpilki nie dla mnie.

reklama
Witajcie ciężaróweczki.
Ja bytłam u mojej gin na małej rozmowie w sprawie posiewu. Powiedziała mi tyle, że dalej nic nie wiem tzn. Powiedziała, że posiew nie jest potrzebny bo dzieci i tak są badane po porodzie i jak trzeba to dostają antybiotyk. Dodatkowo powinno się wykupić szczepienia "które reklamują w TV". Mi za to w ciemno wypisała globulki dopochwowe robione w aptece, które jak to określiła wybiją wszystko co tam będzie trzeba. Zażartowałam, żeby tylko mnie nie zabiły:baffled:. No i tyle się dowiedziałam. A te globulki zrobią mi w apteco dopiero na poniedziałek. Mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę. Zastanawiam się czy wogóle brać te globulki:baffled:
wiesz co ta Twoja gin to jakaś dziwna:eek:
nie wiem czy powinnaś te globulki brać....
moja koleżanka która też jest w ciąży jak była u swojego gina to po badaniu przepisał jej globulki dopochwowe bo miała jakiś tam stan zapalny...jej nic nie dolegało ale jak gin przepisał no to ok...no i ona wykupiła te globulki jak przyszła do domu to chciała wieczorem sobie zaaplikować:-) jednak wcześniej zajrzała do ulotki..i co się okazało....że na ulotce pisało wytłuszczonym drukiem że nie można ich używać w ciąży:eek: więc dziewczyna zrezygnowała ...nie wiem jak się ta cała sprawa skończyła bo jej nie widziałam ..ale miała się zapytać gina...kurcze Ci niektórzy lekarze to normalnie szkoda gadać:no:

hej nina
widze ze my date porodu mamy podobna ...wzrost ten sam...balerinki tez nosze mezowi sie podobaj:)zwlaszcza w ciazy bo plasko
ale wole obcasy lepiej sie wyglada:)
!!!mezus wysoki ale nie az tak!;-)
pozdrawiam

hej nina
widze ze my date porodu mamy podobna ...wzrost ten sam...balerinki tez nosze mezowi sie podobaj:)zwlaszcza w ciazy bo plasko
ale wole obcasy lepiej sie wyglada:)
!!!mezus wysoki ale nie az tak!;-)
pozdrawiam

no prosze ile podobieństw :-)
a na którego masz dokładnie termin bo ja mam coś z tym moim suwaczkiem popieprzone:-)
ja mam na 21 maja

Marychna trochę to dla mnie dziwne, bo ja na tym wyniku miałam jakąś taką rozpiskę co na te bakterie zadziała. Pewnie w laboratorium to testowali i taką specyfikację zrobili. I na tej podstwie ginekolog dobrał mi antybiotyk.

Marzena dla mnie też to trochę dziwne i sama już nie wiem co z tym zrobić. Nie bedę teraz szukać innego lekarza zresztą nie znam innego bo od niedawna mieszkam w tym mieście

dokładnie objawów raczej nie ma żadnych..ale tak jak już któraś pisała..wiadomo badanie lepiej zrobić ale dziewczyny nie zamartwiajcie się tak bardzo..bo dzieci powinny być pod tym kątem zbadane po porodzie i wtedy mają ewentualnie podany antybiotyk..

reklama
hej Nina ja na 20 maj wiec ty masz teraz 36 tydzien i 6 dni:tak:bo mi suwaczek dobrze chodzi.
zobaczymy ktora pierwsza?;-)
kurcze ja nie wiem jak to jest ale ja miałam ostatnią miesiączkę w czwartek i dlatego jest tak że jutro kończe 27 tc a w piątek zaczynam 38tc i to jest na pewno dobrze obliczone bo z tym kalendarzykiem u gina się zgadza a suwaczek jakoś dziwnie pokazuje:eek:

Do góry