reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Posiew miałam robiony na wizycie 3 tygodnie temu, ale jakoś tak - nie wiem dlaczego - nie odebrałam wcześniej wyników. Zawsze wszystkie wyniki odbierałam dopiero tuż przed wizytą i w tym momencie zadziałałam jak zwykle. A rzeczywiście przecież mogłam już urodzić. No, ale ja blondynka... Dobrze, że wiem na czym stoję i zażyłam już pierwszą dawkę antybiotyku.

reklama
marzena - no to czekamy na dalszy bieg... co sie bedzie dzialo... ja mam kolejna wizyte i USG... na 05.05.2009... wiec tez czekam co sie bedzie dzialo...

ja na szczęście nie puchnę (w ogóle!!):-)
możecie mi wierzyć lub nie ale ja całą ciąże chodzę na szpilkach:-)...wiadomo po ogródku w nich nie biegam ale tak to mam zawsze na nodze:-)

U mnie też było bardzo cieplo, ale ja i tak większość dnia przesiedzialam w domu. Dopiero o 17 poszłam do lekarza, a potem na pocztę wysłać L4 i do sklepu kupić parę rzeczy. Ale jutro zamierzam się wybrac na jakieś zakupki. Może w końcu coś dla siebie kupię, żeby sobie samej troszkę przyjemności sprawić.

barmanka79 to przekichane.....ale zastanawiam się nad dziewczynami które rodzą wcześniaki - w końcu nie maja robionych wymazów/posiewów.
Może trzeba zapytać czy badają zaraz po porodzie dziecko na obecność bakterii. Wiem ze moja kuzynka kilka lat temu spędziła w szpitalu 2 tyg bo po porodzie wykryli u dziecka bakterie i musiało dostać antybiotyk.

Witajcie ciężaróweczki.
Ja bytłam u mojej gin na małej rozmowie w sprawie posiewu. Powiedziała mi tyle, że dalej nic nie wiem tzn. Powiedziała, że posiew nie jest potrzebny bo dzieci i tak są badane po porodzie i jak trzeba to dostają antybiotyk. Dodatkowo powinno się wykupić szczepienia "które reklamują w TV". Mi za to w ciemno wypisała globulki dopochwowe robione w aptece, które jak to określiła wybiją wszystko co tam będzie trzeba. Zażartowałam, żeby tylko mnie nie zabiły:baffled:. No i tyle się dowiedziałam. A te globulki zrobią mi w apteco dopiero na poniedziałek. Mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę. Zastanawiam się czy wogóle brać te globulki:baffled:

marzena - no to czekamy na dalszy bieg... co sie bedzie dzialo... ja mam kolejna wizyte i USG... na 05.05.2009... wiec tez czekam co sie bedzie dzialo...
Ja się teraz tylko modlę, żebym najpóźniej do tego 8 maja urodziła, bo jakoś nie uśmiecha mi się iść do szpitala leżeć, no chyba, że od razu zaczną mi wywoływac ten poród, ale obawiam się, że nie zaczną od razu...

ja na szczęście nie puchnę (w ogóle!!):-)
możecie mi wierzyć lub nie ale ja całą ciąże chodzę na szpilkach:-)...wiadomo po ogródku w nich nie biegam ale tak to mam zawsze na nodze:-)
Zazdroszczę! Ja w szpilkach to raczej nie chodzę, bo i tak za wysoka jestem, ale mogę chodzić tylko w jednych butach, które specjalnie sobie kupiłam. Do żadnych już nie wchodziłam oprócz adidasów, a te nie zawsze do wszystkiego pasują. Więc kupiłam baleriny i biegam w nich caly czas.

ja uwielbiam buty na wysokim obcasie ale też właśnie może dlatego że jestem niska mam 164 cm a mój M prawie dwa metry wzrostu..więc zawsze tak było dobrze...
ale co do balerinek to też mam kilka par i uwielbiam w nich chodzić..są takie dziewczęce:-) zresztą wiadomo że but na obcasie nie do każdego stroju pasuje..jak wybieram się na spacer to szpile sobie odpuszczam aż tak poryta to ja nie jestem:happy:

Marychna trochę to dla mnie dziwne, bo ja na tym wyniku miałam jakąś taką rozpiskę co na te bakterie zadziała. Pewnie w laboratorium to testowali i taką specyfikację zrobili. I na tej podstwie ginekolog dobrał mi antybiotyk.

reklama
hej Malgos .....apropos posiewu ja clay czas sie zastanawiam czy sie jeszcze nie zaraze czyms.....i czy moga wykryc przed porodem......u mnie niby ok ale badanie bylo robione 20 kwietnia a do 20 maja mojej daty to sporo czasu....a jakie moga byc dokladnie objawy?????wiecie moze?mysle o tym stale.....:eek:
pozdrawiam

Do góry