reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Kokoszka, Ula_28 - moje gratulacja kochane!!
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Czekamy na foteczki i relacje z porodów..

Iwona (i pozostałe dziewczyny również) - nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego że miałaś to badanie... że wiesz co ci dolega.... że wiesz co trzeba zrobić.... że wiesz jakie są konsekwencję.....
ja q....a nie dowiem się niestety !!!!!!!!!!!!!!!! obdzwoniłam dziś wszystkie polskie przychodnie tutaj. na wyniki czeka się 2-3tyg :wściekła/y: niestety za późno jak dla mnie :-( :-( :-( o tym posiewie dowiedziałam się za późno (oczywiście dowiedziałam się od was - z forum), lekarz nawet się nie zająknął że trzeba/powinno się je zrobić..... nawet nie chce pisać wam co czuję w tej chwili wiedząc jakie to badanie jest ważne a nie mogąc go wykonać... :-( :-( :-(

M@dz1@ wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!

Ankzoc - gratuluje negatywnego wyniku z posiewu :tak: :tak:

Iwona ślicze łóżeczko ustrojone, pościel rewelacyjna :-)
a powiem ci że ja karuzeli to chyba teraz nie będę przykręcać... dzidzia i tak jej nie będzie widziała, a ja wolę mieć miejsce na przewijak :tak: (no i kolejny argument - karuzele dostanę od koleżanek, i nie wiem kiedy przujdą w odwiedziny ;-)).
oj kochana nie zazdroszczę ci tych przeprowadzek oj nie :no: :no: ani to dobre dla starszej córki, ani tym bardziej dla ciebie..

Mamamatysia - dziękuje za dobre słówka :tak: cieszę się że u ciebie wszystko w porządku. myślę że lepiej jak ta niedyspozycja kręgosłupa wyszła teraz niż np po porodzie bo wtedy to ciekawe kto by się dzidziolkiem zajmował :eek:

reklama
anateczka - no to uwazaj na siebie... bo moze cos sie stac... moze nie chodz sama na zakupki...

k.m.-milej kapieli zycze.. odpoczywaj...

barmanka79 to przekichane.....ale zastanawiam się nad dziewczynami które rodzą wcześniaki - w końcu nie maja robionych wymazów/posiewów.
Może trzeba zapytać czy badają zaraz po porodzie dziecko na obecność bakterii. Wiem ze moja kuzynka kilka lat temu spędziła w szpitalu 2 tyg bo po porodzie wykryli u dziecka bakterie i musiało dostać antybiotyk.

AgA no poniekąd masz racje w tymi wcześniakami....ale...no właśnie - wcześniaki w 90% rodzą się przez cc.. a wiadomo że dzidzia zarazić się może tylko wtedy gdy była urodzona sn.

Wiesz, tu się wiele nasłuchałam, i w sumie nie mam pewności ani gwarancji co to tego co będzie po porodzie, bo oni szybko puszczają do domku, czasem jest tak że rano rodzisz a noc już jesteś we własnym łóżeczku.. dla przykładu powiem ci o pewnym standardzie tutaj - jeśli do szpitala przyjeżdża dziewczyna będąca w ciąży do 16tc (o ile dobrze pamiętam, nie chce mówić na 100%) z krwawieniem to jest odsyłana do domu - takiej ciąży się tutaj nie ratuje!! !!

Witam majóweczki! Ja już po wizycie u lekarza. U mnie też z posiewu wyhodowali jakieś bakterie i muszę brać antybiotyk. Lekarz od razu powiedział mi, że jak się zacznie poród i przyjadę do szpitala to mam im od razu o tym powiedzieć i wynik badania mieć przy sobie. No i na razie podobno nic nie wskazuje na to, żebym przez ten długi weekend miała urodzić. No, ale w tym momencie to nawet lepiej, bo zdążę tego antybiotyku trochę zażyć. A w poniedziałek 4 maja mam przyjechać do szpitala na jakieś dodatkowe badania odnośnie łożyska. No i wtedy pewnie dowiem się coś więcej. Powiesział mi też, że jeśli jednak nie urodzę do 8 maja to tegoż dnia mam się stawić w szpitalu. Obym tylko do 8 urodziła. USG nie mialam robinego. No i to tyle relacji z mojej wizyty.

Marzena,
to też miałaś późno robiony posiew.... Dobrze, że zdążyłaś doczekać się wyniku:tak:.
Ja mój bedę miała po niedzieli:eek:. I tak dobrze, że dziewczyny z forum o tym napisały, bo bym nie była świadoma ewentualnego niebezpieczeństwa:baffled:

No, faktycznie, cisza się zrobiła - to ja idę zrobić sobie włoski:-) ( szampon koloryzujący):happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry