reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Aga K M no właśnie wychodzi choroba zawodowa.Masażyści często cierpią na przypadłości kręgosłupa:baffled: a jeszcze Fifi dołożył swoje trzy grosze(czyt. 3 kilo).

reklama
Aga_k_m - ale się uśmiałam z tego Carlsberga - w końcu wiem dlaczego urzekł mnie ten kolor... :happy: abstynencja robi swoje :rolleyes:

hehe - no dokladnie.. w sumie to powinnam jeszcze dla porównania dorzucić Heinekena, hehe.. Naprawdę zdziwił mnie tym kolorkiem :-D no ale - butelkowa zieleń ma to "coś" w sobie:-D
ale w Twoim przypadku to chyba Guinness (mniaaamm!!) powinien wytyczać "trendy", hihi

ja znowu uwielbiam wszelkie brązy - ale nie na tym wózku:-(

no ale co by nie było - wózeczki bedziemy miały SUPER!!! co nie??

Aga K M no właśnie wychodzi choroba zawodowa.Masażyści często cierpią na przypadłości kręgosłupa:baffled: a jeszcze Fifi dołożył swoje trzy grosze(czyt. 3 kilo).

Kochana - wobec tego ja raz jeszcze Cię proszę - uważaj na siebie :)))
a może jednak powrócisz do dawnego zawodu - florystki, hmm :))) Kręgosłup ma się jeden- a niedługo dojdzie do tego, że masażyści będą leczyć masażystów:baffled:

Aguś na razie się oszczędzam dzisiaj przeniosłam kilogram truskawek i litr coli:tak:( oczywiście dla własnej przyjemności;-))a jeśli chodzi o powrót do zawodu florystki to moi klienci mogą nie być zadowoleni już dzwonią kiedy wracam do pracy:baffled:.Od tygodnia informuje, że nie szybko:no:.
Poza tym poczyniłam wreszcie kroki w związku ze zmianą szpitala(jednak rodzimy w prywatnym) gdzie będzie czekało na mnie znieczulenie:-) i jednoosobowy pokój:tak:

A ja już prawie przygotowana do wyjścia do lekarza i tak sobie usiadłam jeszcze Was poczytać troszkę.

Poza tym poczyniłam wreszcie kroki w związku ze zmianą szpitala(jednak rodzimy w prywatnym) gdzie będzie czekało na mnie znieczulenie:-) i jednoosobowy pokój:tak:
W końcu wróciłaś. A gdzie będziesz w takim razie rodziła? Może w Katowicach na Łubinowej?

No nareszcie Was nadrobiłam (50 stron).
ULA 28 Ogromne Gratulacje z Narodzin Filipka(synu bierz przykład z imiennika)
M@dzi@ Sto lat z okazji urodzin,szybkiego i sprawnego porodu oraz radości z przyszłego macierzyństwa

Confi-Kochana strasznie mi przykro, ze dopadła Cię ta infekcja:-(.Leki na pewno zadziałają i Damianek przyjdzie nas świat zdrowiuteńki:tak:.Życzę Ci tego z całego serducha;-).
Barmanko-Dostałam gęsiej skórki czytając o tym co Cie spotkało:baffled:.Lekarz palant po prostu.Mam nadzieje, że teraz przed Tobą i Twoją dzidzią same dobre chwile:happy:

Tak Marzenko-Łubinowa.Dziś dzwoniłam do położnej,bardzo kompetentna przez 20 minut odpowiadała na moje pytania. Zaproponowała żebym przyjechała na KTG(w ramach opieki porodowej:-)) ale sie nie wybiore bo dopiero co wstałam z łózka po prawie tygodniu a jutro mam wizyte w Tychach u mojego gina wiec nie bede sie na razie fatygować.
Nie robia problemu ze znieczuleniem a dla mnie to teraz bardzo wazne:happy:

A chodziłaś do któregoś z lekarzy przyjmujących tam? Moja koleżanka rodziła tam rok temu, ale chodziła do któregoś z lekarzy i wtedy poród miała u nich za darmo. Mówiła, że jeśli się nie chodzi do nich to wtedy oczywiście można tam rodzić tylko trzeba wykupić cegiełkę (400-500zł). A czemu nie rodzisz w Tychach? Dużo osób poleca ten szpital. O ile się nie mylę Nina27 też rozważała możliwość porodu w Tychach.

reklama
Na Łubinową jeździłam na USG 4D do doktora Wieczorka(dyrektor).Poród jest bezpłatny. Płacisz tylko za odzież dla osoby towarzyszącej(10 zł), za znieczulenie(500 zł-ale w moim przypadku to konieczność)i ewentualnie pokój o podwyższonym standardzie.
Do wczoraj miałam na uwadze szpital wojewódzki w Tychach ale oni nie dają znieczulenia(chyba że jest ryzyko CC)na życzenie.A w tej chwili bardziej niż komfort porodu w wodzie potrzebne mi złagodzenie bólu.

Do góry