reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Aga K M no właśnie wychodzi choroba zawodowa.Masażyści często cierpią na przypadłości kręgosłupa:baffled: a jeszcze Fifi dołożył swoje trzy grosze(czyt. 3 kilo).

reklama
Aga_k_m - ale się uśmiałam z tego Carlsberga - w końcu wiem dlaczego urzekł mnie ten kolor... :happy: abstynencja robi swoje :rolleyes:

hehe - no dokladnie.. w sumie to powinnam jeszcze dla porównania dorzucić Heinekena, hehe.. Naprawdę zdziwił mnie tym kolorkiem :-D no ale - butelkowa zieleń ma to "coś" w sobie:-D
ale w Twoim przypadku to chyba Guinness (mniaaamm!!) powinien wytyczać "trendy", hihi

ja znowu uwielbiam wszelkie brązy - ale nie na tym wózku:-(

no ale co by nie było - wózeczki bedziemy miały SUPER!!! co nie??

Aga K M no właśnie wychodzi choroba zawodowa.Masażyści często cierpią na przypadłości kręgosłupa:baffled: a jeszcze Fifi dołożył swoje trzy grosze(czyt. 3 kilo).

Kochana - wobec tego ja raz jeszcze Cię proszę - uważaj na siebie :)))
a może jednak powrócisz do dawnego zawodu - florystki, hmm :))) Kręgosłup ma się jeden- a niedługo dojdzie do tego, że masażyści będą leczyć masażystów:baffled:

Aguś na razie się oszczędzam dzisiaj przeniosłam kilogram truskawek i litr coli:tak:( oczywiście dla własnej przyjemności;-))a jeśli chodzi o powrót do zawodu florystki to moi klienci mogą nie być zadowoleni już dzwonią kiedy wracam do pracy:baffled:.Od tygodnia informuje, że nie szybko:no:.
Poza tym poczyniłam wreszcie kroki w związku ze zmianą szpitala(jednak rodzimy w prywatnym) gdzie będzie czekało na mnie znieczulenie:-) i jednoosobowy pokój:tak:

A ja już prawie przygotowana do wyjścia do lekarza i tak sobie usiadłam jeszcze Was poczytać troszkę.

Poza tym poczyniłam wreszcie kroki w związku ze zmianą szpitala(jednak rodzimy w prywatnym) gdzie będzie czekało na mnie znieczulenie:-) i jednoosobowy pokój:tak:
W końcu wróciłaś. A gdzie będziesz w takim razie rodziła? Może w Katowicach na Łubinowej?

No nareszcie Was nadrobiłam (50 stron).
ULA 28 Ogromne Gratulacje z Narodzin Filipka(synu bierz przykład z imiennika)
M@dzi@ Sto lat z okazji urodzin,szybkiego i sprawnego porodu oraz radości z przyszłego macierzyństwa

Confi-Kochana strasznie mi przykro, ze dopadła Cię ta infekcja:-(.Leki na pewno zadziałają i Damianek przyjdzie nas świat zdrowiuteńki:tak:.Życzę Ci tego z całego serducha;-).
Barmanko-Dostałam gęsiej skórki czytając o tym co Cie spotkało:baffled:.Lekarz palant po prostu.Mam nadzieje, że teraz przed Tobą i Twoją dzidzią same dobre chwile:happy:

Tak Marzenko-Łubinowa.Dziś dzwoniłam do położnej,bardzo kompetentna przez 20 minut odpowiadała na moje pytania. Zaproponowała żebym przyjechała na KTG(w ramach opieki porodowej:-)) ale sie nie wybiore bo dopiero co wstałam z łózka po prawie tygodniu a jutro mam wizyte w Tychach u mojego gina wiec nie bede sie na razie fatygować.
Nie robia problemu ze znieczuleniem a dla mnie to teraz bardzo wazne:happy:

A chodziłaś do któregoś z lekarzy przyjmujących tam? Moja koleżanka rodziła tam rok temu, ale chodziła do któregoś z lekarzy i wtedy poród miała u nich za darmo. Mówiła, że jeśli się nie chodzi do nich to wtedy oczywiście można tam rodzić tylko trzeba wykupić cegiełkę (400-500zł). A czemu nie rodzisz w Tychach? Dużo osób poleca ten szpital. O ile się nie mylę Nina27 też rozważała możliwość porodu w Tychach.

reklama
Na Łubinową jeździłam na USG 4D do doktora Wieczorka(dyrektor).Poród jest bezpłatny. Płacisz tylko za odzież dla osoby towarzyszącej(10 zł), za znieczulenie(500 zł-ale w moim przypadku to konieczność)i ewentualnie pokój o podwyższonym standardzie.
Do wczoraj miałam na uwadze szpital wojewódzki w Tychach ale oni nie dają znieczulenia(chyba że jest ryzyko CC)na życzenie.A w tej chwili bardziej niż komfort porodu w wodzie potrzebne mi złagodzenie bólu.

Do góry