reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

slonko
- no właśnie mojemu M podoba się ten wózek, który Ty będziesz miała wcześniej obstawiał jeszcze ten ciemnozielony w kółka - co Joannn zakupiła. Ale jakoś ja jakoś nie za bardzo jestem do tego koloru przekonana - i śmieje się z M, że wiem dlaczego jemu się tak spodobał ten kolorek - z Carlsbergiem w koszu będzie się prezentował idealnie, hehe) .. Mi podoba się grafitowo-czarny i beżowo-czarny (oczywiście piszę tu o Tako na tych większych kołach z przodu). Dzisiaj zapadnie ostateczna decyzja i pewnie w poniedziałek będę miałą już wózeczek w domku :)))
(...)
Aga_k_m - ale się uśmiałam z tego Carlsberga - w końcu wiem dlaczego urzekł mnie ten kolor... :happy: abstynencja robi swoje :rolleyes:

reklama
Witajcie kochane majóweczki po prawie tygodniowej nieobecności.Melduje, że Filipek jeszcze się nie "zameldował"a ja DOPIERO dziś wstałam z łózka o WŁASNYCH siłach:tak:.W sobotę walnęli mi na pogotowiu blokadę(wybiłam sobie dysk)i byłam unieruchomiona:-(.Na szczęście wszystko wraca do normy do terminu jeszcze 7 dni moze leniuszek sie "wykluje".Teraz cofam sie o....wiele stron i zaczynam Was nadrabiać.Buziaki:-)

Witam majóweczki.
Tak się wyrwałąm z gratulacjami że zapomniałam się przywitać
Wczoraj się zastanawiałam co zrobić z moją gin bo nie robiła mi wymazu, aż w końcu do niej zadzwoniłam i powiedziałą, że jak chcę to mam przyjść to mi zrobi.
Tylko mam pytanie czy wymaz a cytologia to to samo czy coś innego? Bo jak mi zrobi cytologie (której też przez całą ciążę nie miałam robionej) to nie wiem czy to wystarczy. Jaka myślicie?

marychna21- kochana wymaz i cytologia to 2 rozne sprawy. W zasadzie wazniejszy w ciazy jest wymaz na obenosc paciorkowca streptococcus agalactiae, bo mozna zarazic dzieciatko podczas porodu naturalnego, dlatego podczas porodu podaje sie antybiotyk, a jesli zachodzi potrzeba to i dziecku po narodzinach, te bakterie powoduja sepse, a nawet smierc dzieciaczkow, wiec sa bardzo istotne. A cytologia to w sumie nie jest istotnym badaniem w ciazy. Takze zglos sie do lekarza!!!

mamamatysia- jejka kochana strasznie ci wspolczuję, najwazniejsze ze dochodzisz juz do zdrowka

ankzok- dziękuję. Dziś się wybieram do mojej gin i mam nadzieję że coś załątwię. Chociaż ona przez telefon powiedziała że może zrobić wymaz cytologiczny:baffled:

marychna21- to powiedz ze chodzi ci o wymaz ktory wykryje czy masz te konkretna bakterie streptococcus agalactiae, a nie ogolna cytologie, ktora nic nie mowi tylko zalicza do danej grupy

reklama
OJEJ - mamatysia - ale mnie wystraszyłaś tą blokadą!!! no ładnie... gdzieś Ty się tak załatwiła?
Oczywiście cieszę się, że dochodzisz do siebie - ale BABO Ty jedna uważaj w przyszłości na siebie!!!! buźka :***

a ja szykuję się właśnie do lekarza.. miałam iść ok. 16:00, ale pewnie pojedziemy ok. 17:00 bo mój zapracowany M musi się przeciez wykąpać po tym malowaniu (które nadal trwa - bo niestety trzeba malować 2x :(( ).. Jak wrócę zdam Wam konkretne relacje.

Marzenko - ciekawa jestem co u Ciebie się wydarzy na tej wizycie :) Trzymam mocno kciuki :)))

Do góry