reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

slonko
- no właśnie mojemu M podoba się ten wózek, który Ty będziesz miała wcześniej obstawiał jeszcze ten ciemnozielony w kółka - co Joannn zakupiła. Ale jakoś ja jakoś nie za bardzo jestem do tego koloru przekonana - i śmieje się z M, że wiem dlaczego jemu się tak spodobał ten kolorek - z Carlsbergiem w koszu będzie się prezentował idealnie, hehe) .. Mi podoba się grafitowo-czarny i beżowo-czarny (oczywiście piszę tu o Tako na tych większych kołach z przodu). Dzisiaj zapadnie ostateczna decyzja i pewnie w poniedziałek będę miałą już wózeczek w domku :)))
(...)
Aga_k_m - ale się uśmiałam z tego Carlsberga - w końcu wiem dlaczego urzekł mnie ten kolor... :happy: abstynencja robi swoje :rolleyes:

reklama
Witajcie kochane majóweczki po prawie tygodniowej nieobecności.Melduje, że Filipek jeszcze się nie "zameldował"a ja DOPIERO dziś wstałam z łózka o WŁASNYCH siłach:tak:.W sobotę walnęli mi na pogotowiu blokadę(wybiłam sobie dysk)i byłam unieruchomiona:-(.Na szczęście wszystko wraca do normy do terminu jeszcze 7 dni moze leniuszek sie "wykluje".Teraz cofam sie o....wiele stron i zaczynam Was nadrabiać.Buziaki:-)

Witam majóweczki.
Tak się wyrwałąm z gratulacjami że zapomniałam się przywitać
Wczoraj się zastanawiałam co zrobić z moją gin bo nie robiła mi wymazu, aż w końcu do niej zadzwoniłam i powiedziałą, że jak chcę to mam przyjść to mi zrobi.
Tylko mam pytanie czy wymaz a cytologia to to samo czy coś innego? Bo jak mi zrobi cytologie (której też przez całą ciążę nie miałam robionej) to nie wiem czy to wystarczy. Jaka myślicie?

marychna21- kochana wymaz i cytologia to 2 rozne sprawy. W zasadzie wazniejszy w ciazy jest wymaz na obenosc paciorkowca streptococcus agalactiae, bo mozna zarazic dzieciatko podczas porodu naturalnego, dlatego podczas porodu podaje sie antybiotyk, a jesli zachodzi potrzeba to i dziecku po narodzinach, te bakterie powoduja sepse, a nawet smierc dzieciaczkow, wiec sa bardzo istotne. A cytologia to w sumie nie jest istotnym badaniem w ciazy. Takze zglos sie do lekarza!!!

mamamatysia- jejka kochana strasznie ci wspolczuję, najwazniejsze ze dochodzisz juz do zdrowka

ankzok- dziękuję. Dziś się wybieram do mojej gin i mam nadzieję że coś załątwię. Chociaż ona przez telefon powiedziała że może zrobić wymaz cytologiczny:baffled:

marychna21- to powiedz ze chodzi ci o wymaz ktory wykryje czy masz te konkretna bakterie streptococcus agalactiae, a nie ogolna cytologie, ktora nic nie mowi tylko zalicza do danej grupy

reklama
OJEJ - mamatysia - ale mnie wystraszyłaś tą blokadą!!! no ładnie... gdzieś Ty się tak załatwiła?
Oczywiście cieszę się, że dochodzisz do siebie - ale BABO Ty jedna uważaj w przyszłości na siebie!!!! buźka :***

a ja szykuję się właśnie do lekarza.. miałam iść ok. 16:00, ale pewnie pojedziemy ok. 17:00 bo mój zapracowany M musi się przeciez wykąpać po tym malowaniu (które nadal trwa - bo niestety trzeba malować 2x :(( ).. Jak wrócę zdam Wam konkretne relacje.

Marzenko - ciekawa jestem co u Ciebie się wydarzy na tej wizycie :) Trzymam mocno kciuki :)))

Do góry