Aga_k_m - ale się uśmiałam z tego Carlsberga - w końcu wiem dlaczego urzekł mnie ten kolor... abstynencja robi swoje
slonko - no właśnie mojemu M podoba się ten wózek, który Ty będziesz miała wcześniej obstawiał jeszcze ten ciemnozielony w kółka - co Joannn zakupiła. Ale jakoś ja jakoś nie za bardzo jestem do tego koloru przekonana - i śmieje się z M, że wiem dlaczego jemu się tak spodobał ten kolorek - z Carlsbergiem w koszu będzie się prezentował idealnie, hehe) .. Mi podoba się grafitowo-czarny i beżowo-czarny (oczywiście piszę tu o Tako na tych większych kołach z przodu). Dzisiaj zapadnie ostateczna decyzja i pewnie w poniedziałek będę miałą już wózeczek w domku ))
(...)
reklama
marychna21
Fanka BB :)
ula_28 - ogromne gratulcje i niech się zdrowo rozwija
m@dz1@ - Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin i szczęśliwego rozwiązania:-)
m@dz1@ - Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin i szczęśliwego rozwiązania:-)
mamamatysia
Witajcie kochane majóweczki po prawie tygodniowej nieobecności.Melduje, że Filipek jeszcze się nie "zameldował"a ja DOPIERO dziś wstałam z łózka o WŁASNYCH siłach.W sobotę walnęli mi na pogotowiu blokadę(wybiłam sobie dysk)i byłam unieruchomiona:-(.Na szczęście wszystko wraca do normy do terminu jeszcze 7 dni moze leniuszek sie "wykluje".Teraz cofam sie o....wiele stron i zaczynam Was nadrabiać.Buziaki:-)
marychna21
Witam majóweczki.
Tak się wyrwałąm z gratulacjami że zapomniałam się przywitać
Wczoraj się zastanawiałam co zrobić z moją gin bo nie robiła mi wymazu, aż w końcu do niej zadzwoniłam i powiedziałą, że jak chcę to mam przyjść to mi zrobi.
Tylko mam pytanie czy wymaz a cytologia to to samo czy coś innego? Bo jak mi zrobi cytologie (której też przez całą ciążę nie miałam robionej) to nie wiem czy to wystarczy. Jaka myślicie?
Tak się wyrwałąm z gratulacjami że zapomniałam się przywitać
Wczoraj się zastanawiałam co zrobić z moją gin bo nie robiła mi wymazu, aż w końcu do niej zadzwoniłam i powiedziałą, że jak chcę to mam przyjść to mi zrobi.
Tylko mam pytanie czy wymaz a cytologia to to samo czy coś innego? Bo jak mi zrobi cytologie (której też przez całą ciążę nie miałam robionej) to nie wiem czy to wystarczy. Jaka myślicie?
marychna21- kochana wymaz i cytologia to 2 rozne sprawy. W zasadzie wazniejszy w ciazy jest wymaz na obenosc paciorkowca streptococcus agalactiae, bo mozna zarazic dzieciatko podczas porodu naturalnego, dlatego podczas porodu podaje sie antybiotyk, a jesli zachodzi potrzeba to i dziecku po narodzinach, te bakterie powoduja sepse, a nawet smierc dzieciaczkow, wiec sa bardzo istotne. A cytologia to w sumie nie jest istotnym badaniem w ciazy. Takze zglos sie do lekarza!!!
mamamatysia- jejka kochana strasznie ci wspolczuję, najwazniejsze ze dochodzisz juz do zdrowka
mamamatysia- jejka kochana strasznie ci wspolczuję, najwazniejsze ze dochodzisz juz do zdrowka
marychna21
ankzok- dziękuję. Dziś się wybieram do mojej gin i mam nadzieję że coś załątwię. Chociaż ona przez telefon powiedziała że może zrobić wymaz cytologiczny
marychna21
okej dzięki. Zapytam o tą konkretną bakterię bo jak mi zrobi cytologię to tylko na darmo kasę stracę
reklama
OJEJ - mamatysia - ale mnie wystraszyłaś tą blokadą!!! no ładnie... gdzieś Ty się tak załatwiła?
Oczywiście cieszę się, że dochodzisz do siebie - ale BABO Ty jedna uważaj w przyszłości na siebie!!!! buźka :***
a ja szykuję się właśnie do lekarza.. miałam iść ok. 16:00, ale pewnie pojedziemy ok. 17:00 bo mój zapracowany M musi się przeciez wykąpać po tym malowaniu (które nadal trwa - bo niestety trzeba malować 2x ( ).. Jak wrócę zdam Wam konkretne relacje.
Marzenko - ciekawa jestem co u Ciebie się wydarzy na tej wizycie Trzymam mocno kciuki ))
Oczywiście cieszę się, że dochodzisz do siebie - ale BABO Ty jedna uważaj w przyszłości na siebie!!!! buźka :***
a ja szykuję się właśnie do lekarza.. miałam iść ok. 16:00, ale pewnie pojedziemy ok. 17:00 bo mój zapracowany M musi się przeciez wykąpać po tym malowaniu (które nadal trwa - bo niestety trzeba malować 2x ( ).. Jak wrócę zdam Wam konkretne relacje.
Marzenko - ciekawa jestem co u Ciebie się wydarzy na tej wizycie Trzymam mocno kciuki ))