reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

ankzoc prywatnie (tak od zwyklych ludziow) ceny sa jeszcze przystepne, ale w komisach to zawsze masz te bite 2000zl wiecej!
Ogladalismy kiedys takie Audi A4. ZAJEFAJNE auto! Maz malo sie nie posral (jak to facet), bo dali mu sie przjechac. Potem tylko byly takie teksty: "No juz mial 120, a jeszcze bylo czuc, ze moze!" Hiehie.... a mina, jakby mu banana wsadzili. Heihie.... To bylo w komisie, wiec auto bylo oczywiscie sporo drozsze. No i jeszcze gosciu od razu "500zl. moge juz Panstwu opuscic, bez konsultacji z wlascicielem!". Co mozna odczytac jako "No dobra powiedzmy, ze zarobie sobie te 2000zl a nie 2500zl" :-D

reklama
Caly ten czas cmiły mnie bole takie jak na okres.A jak juz sobie dobrze przysnełam to zadzwonił budzik itrzeba bylo wstac.Z reszta do tej pory ćmia mnie te bóle.

Czy skurcze tez tak beda bolec? Bo ja naprawde, jak nie pomacam brzucha, ze twardy, to nie wiem, ze jest skurcz. :zawstydzona/y: A kolezanka, ktora juz rodzila, powiedziala, ze tego sie nie da opisac, ze napewno bede wiedziec kiedy to bedzie "TO", ale ona nie moze mi powiedziec, jak to jest....
DLACZEGO TAK WSZYSTKIE mamy po porodzie mowia?! :eek::baffled:

dzień dobry:-)

U mnie nocka jak każda inna..raz siku a tak to przewracanie się z boku na bok...jedyne co ostatnio się zmieniło to to że bolą mnie biodra jak za długo leżę na jednym boku:eek:

Dzisiaj mam w planie odwiedzić moich rodziców bo zrobili pyszną salatkę i koniecznie muszę się na nią załapać:tak:

słonko mnie lekarz powiedział że nie ma takiej możliwości żebyś nie wiedziała że się już zaczęło..tym bardziej że nie masz teraz żadnych bóli....zresztą mnie też sie tak wydaje i nie obawiam się że coś przeoczę;-)

slonkoonline- wiesz teraz te skurcze, ktore mamy to cwicza macice i moze ich byc ok 5 na godzine i to jest normalne i sa bezbolesne, ja jak chodze to praktycznie mi nie odpuszczaja, wiec wiem kiedy mam skurcze bo czuje sie jakbym glaz nosila. A co do tych porodowych to faktycznie mowia ze nie da sie ich pomylic z innymi.

ankzoc
ja też wybieram się do fryzjera..ale to już po weekendzie majowym:tak:
co prawda ja nie wiem jak ja tam wysiedzę..bo robię pasemka a to zawsze trwa tak około 2 godzin..zresztą Ty chyba też włoski rozjaśniasz..czy to Twój naturalny kolor???

Tez mam wene na fryzjera, ale nie mam zrobionej farby. Znow do tego potrzebuje udac sie do mojej swiadkowej, z ktora juz chyba z pol roku nie gadalam. Ona jest fryzjerka i tylko jej daje robic balejaż, bo robi the best. No, ale teraz sie nie odezwe nagle, ze chcialabym farbe, bo to nie ladnie! Chyba tylko obetne, a pozniej cos pomysle. Mam dlugie wlosy i troche mi szkoda wydac napewno ponad 100zl. na farbowanie.

Co do tych skurczy, to ja mam nadzieje, ze nie pomyle. Tylko, ze jedna taka mialam kolezanke, co ja nic nie bolalo! Jej chyba tylko wody odeszly i dziecko sie rzucalo jak szalone. Tylko ona juz drugi raz rodzila, wiec wogole sie nie liczy! Bo ona wiedziala jak to jest!

Mi sie znow snilo, ze karmilam Julke. Oczywiscie nie widzialam we snie porodu! Jak zawsze! Sni mi sie, ze ide rodzic, potem nic (jakby mnie mlotkiem "puk") i budze sie i juz jest dziecko ;-)

nina27- kochana ja mialam najpierw wizyte na 5 maja, ale ze ide do lekarza 30 to wolalam zaliczyc przed ta wizyta fryzjera, bo nie wiem co bedzie po wizycie, czy powie mi ze do szpitala, czy moge chodzic, czy mam dalej lezec, wielka niewiadoma. jesli powie ze moge chodzic to nie bede sie oszczedzac i lezec o ile dam rade chodzic :-D, bo teraz mala strasznie uciska mi..........:rofl2: a co do wlosow , kidys mialam blond, ale nie taki jasny, wiec zaczelam robic balejaz , pasemka, czasami cale wlosy farbowalam i teraz praktycznie odrastaja mi ciemne, wiec tez zaliczam conajmniej 2 godzinna wizyte

najgorsze jest to że niedawno byłam i robiłam włosy..tylko przez to zdrowe odzywianie i witaminki:-) włosy rosną mi jak szalone....byłam pewna że już wloski będę robic po porodzie..ale jednak nie:-) ja mam swoje taki ciemny blond nawet taka jasna szatynka jestem a pasemka mam jasne więc odrost bardzo widać:eek: tak czy tak też musze zdążyć przed porodem bo jak malutka będzie to ciężko będzie sie wybrać do fryzjera na parę godzinek a dzieciątko w domu zostawić..

reklama
nina27- kochana ja nigdy nie mialam problemu z wlosami i paznokciami, wlosy zawsze mialam grube, fryzjerka musi mi naprawde duzo wycieniowac zeby jakos sie ulozyly, al teraz to jakas masakra ostatnio bylam u niej 15 marca, czyli ponad m-c temu a mam odrost na 3 cm (az zmierzylam) masakra, a paznokcie musze obcinac raz w tyg..

Do góry