reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ide sie zdrzemnac na jakas godzinke, sen mnie strasznie zmorzył .Tylko nie piszcie zbyt duzo, bo dzisiaj to normalnie masakra tyle piszecie.Pózniej musze skoczyc jeszcze do apteki bo kwas foliowy mi sie prawie skonczył.:baffled:

K.M-a po co ty jeszcze kwas foliowy łykasz?????????mi lekarz dawno juz kazał odstawić, bo podobno to tylko w puerwszych m-c jak sie kształtuje mózg i poszzczególne organy.

K.M-a po co ty jeszcze kwas foliowy łykasz?????????mi lekarz dawno juz kazał odstawić, bo podobno to tylko w puerwszych m-c jak sie kształtuje mózg i poszzczególne organy.

Kwas foliowy nie zaszkodzi, wiem, ze poza ciaza to jeszcze na cos tam sie zdaje kobiecie.
Kwas foliowy zapobiega wadom OUN (osrodkowego ukladu nerwowego), tak np. jak cewa nerwowa, znaczy rdzen.

Ja np. biore Prenatal Complex i w nim tez mam kwas foliowy, a do tego jeszcze mam zelazo w zestawie z kw. foliowym.

Dlaczego biore jeszcze kwas foliowy???Mi lekarz powiedzial, ze mozna brac całą ciąże.Faktycznie te pierwsze trzy miesiace sa najwazniejsze.Ale na dłuzsza mete nie zaszkodzi.Tak samo jak kobiety , które planuja ciaze powinny zazywac folik.

Slonko mam takie samo zdanie jak Ty:-)

To nie wiem, mi lekarz powiedział że już nie musze, mam tylko żelazo i magnez łykać no i jakies tam jeszcze witaminki, a folik odstawiłam w 5 albo 6 m-cu.

dziewczyny mam prośbę - jak któraś ma taki ścienny kalendarz (bądź książeczkę - bez różnicy) z datami imienin czy możecie mi sprawdzić kiedy imieniny obchodzi MARCEL (nie Marceli)

I ja tak myślę, że to nie koniec dzieciaczków, które się urodzą na weekend:-). Ale fajnie:-D:-D. Nawet mój M. się zaczął tym interesować;-), a on normalnie omija komputer szerokim łukiem;-)
No i się zdziwiłam, bo zapytał, czy się opalałam :rofl2:, a ja mam ten balsam brązujący dopiero od wczoraj!:happy::-D

Slonko,
życzę powodzenia w zakupie autka i żeby Pan od niego nie okazał się kłamczuszkiem:rofl2:

Ja też nie miałam robionego wymazu, a moja pani doktor jest bardzo wyczulona na wszelkie badania i teraz nie wiem, co robić....:confused2: Z nią będę się widziała dopiero 08.05. ( jak nie urodzę do tego czasu - bo właściwie ona powiedziała, że raczej się już nie zobaczymy )
A Wy wszystkie miałyście robiony ten wymaz? ( oprócz Slonka i barmanki?)
No i Iwona 100na, jesli to nie tajemnica, to czy miałas jakieś objawy, które by skłoniły Ciebie do zrobienia tego wymazu, czy to wyszło przez przypadek, że jest ta bakteria?

reklama
mallgoss ja też nie miałam robionego wymazu. Tylko na początku robioną miałam cytologi i teraz 5maja na wizycie mam mieć robioną.

Do góry