reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Tikanis ale masz super że już znasz date porodu, zazdroszczę :tak: łazienka śliczna :-)

Ula_28 no ja pierworódka jestem - więc o skurczach ci nic nie powiem :no:

Marzena no ja też nie wiem jak z tym pasem :-( a sama jestem ciekawe bo by się przydał,,,,

Paula serniczek zjedzony :-( ale za to mam ptasie mleczko domowej roboty (bez czekolady) :laugh2:

Malgoss - a znasz to - kto późno przychodzi sam sobie szkodzi :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Kobitki już wcześniej zauważyłam temat pasów ciążowych.Wiele z Was chodziło do SZR czy położne raczej ich nie odradzają? Pamiętam, że mnie moja ochrzaniła jak o pas spytałam.Podobno po cesarce są dopuszczalne ale po porodzie SN to raczej nie. Pytam bo krótko po porodzie mam ważną imprezę i może się skuszę:-)

W celu prawidłowego dopasowania należy dokonać pomiaru obwodu brzucha po porodzie (w cm), a następnie dobrać odpowiedni dla siebie rozmiar.

Pas dostępny jest w 5 rozmiarach:

S - obwód brzucha 80-90 cm
M - obwód brzucha 91-100 cm
L - obwód brzucha 101-110 cm
XL - obwód brzucha 111-120 cm
XXL - obwód brzucha 121-140 cm

kurcze coś duże te rozmiary.....

Kobitki już wcześniej zauważyłam temat pasów ciążowych.Wiele z Was chodziło do SZR czy położne raczej ich nie odradzają? Pamiętam, że mnie moja ochrzaniła jak o pas spytałam.Podobno po cesarce są dopuszczalne ale po porodzie SN to raczej nie. Pytam bo krótko po porodzie mam ważną imprezę i może się skuszę:-)
Ja pamiętam jak moja Mama mówiła, że absolutnie zabraniali i ona nie kupiła sobie żadnego pasa, ani niczym się nie ściągała. A potem strasznie tego żałowała, bo pełno dziewczyn już wtedy to robiło i efekty były. Teraz sama powiedziala, że da mi pieniądze na taki pas. A wiadomo, że lakarz czy położna powie Ci, że nie wolno, bo co ma powiedzieć. Tak samo jak z paleniem. A ś.p.Religa palił jak smok. Kardiolog.

hej! prosiłyście o zdjęcia więc wgrałam do swojego albumu kilka jeśli macie ochotę to zerknijcie kto was tyle czasu podczytywał:)))) te w różowej bluzce robione nie dawno a te w szarej w lutym.

Dzięki Marzenko.Chyba się skusze na ten z linku, chociaż przy starszaku nie miałam większych problemów(z porodówki wychodziłam w spodniach roz 36 tylko guzik nie był zapięty:-))ale nawet głupi nie ma dwa razy tyle szczęścia;-).

hej dziewczynki. wróciłam z zakupków:-) zakupiłam fajne dwie rzeczy dla maleństwa:-) czasem mam te bóle, chyba do samego porodu będą mnie tak nacodzic i przygotowywać..hiih.. niech już maleństwo się zlituje:-) a oto co kupiłam:-)

reklama
paula- dzieki kochana,, oby nic zlego sie nie dzialo tfu tfu, a kysz,, i zeby kubus posiedzial sobie do tego 21 maja.. szczerze powiedziwaszy liczylam ze do 15 urodze a tu jednak pozniej troszke.. :sorry:

ula, barmanka- dzieki kochane za cieple slowa;-):tak::-D

Do góry