reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Marzena80- u mnie również 10 dni :szok: ... ciekawe do której z nas bocian pierwszy przyleci ... ja coś czuję, że przenoszę... jak od lutego bałam się za wcześnie urodzić to teraz na bank sobie pochodzę dłużej ...
Ja tez się wcześniej bałam, że urodzę przed terminem, a teraz też jestem przekonana, że przenoszę. Chcialabym tylko, żeby jednak za długo to nie trwało. U mnie na razie żadnych książkowych i nie książkowych objawów nie ma. Ani czop się nie oderwał, ani żadnych skurczy. Wydaje mi się, że brzuszek też mi się nie obniżył. Ciekawe czy ja kiedyś urodzę.

reklama
princes- tak jak napisałą marzena80 czy po kąpieli skurcze Ci przeszły? sprawdź czy kąpiel ich nie wstrzymuje. Jeśli się tak dzieje to podobno jest to oznaka, że są to skurcze przepowiadające ...a może wejdż na kwietniówki poczytaj, popytaj one są na bierząco ze skurczami i porodówkami ...może coś doradzą jako że są bardziej na czasie ;-)jak to kwietniówki w kwietniu :-D

confi- żeby to było ostatni raz takie nie odzywanie się !!!;-)
tak jest !!!!(stoi na baczność i salutuje)
się postaram :-D

mamamatysia ja też się cieszę, mamy malutko okazji by tak pobyć rzem bo mój M bierze teraz dodatkowe zlecenia , wiadomo dlaczego ;-)
no a ja Ci współczuję ze tak spedziłas rocznice...kurcze Ci nasi faceci mogliby czasem być subtelniejsi ... czy oni nie wiedzą ze dla nas to ważne?

Mało ruchliwe dziecko nie koniecznie wskazuje na rychły poród. Po prostu dzieciaczki nie maja już miejsca i dlatego są mniej aktywne. Poza tym maluch od 37-38 tygodnia więcej tez sypia. Przygotowuje się do długiej i ciężkiej drogi...

princes- tak jak napisałą marzena80 czy po kąpieli skurcze Ci przeszły? sprawdź czy kąpiel ich nie wstrzymuje. Jeśli się tak dzieje to podobno jest to oznaka, że są to skurcze przepowiadające ...a może wejdż na kwietniówki poczytaj, popytaj one są na bierząco ze skurczami i porodówkami ...może coś doradzą jako że są bardziej na czasie ;-)jak to kwietniówki w kwietniu :-D

A ja cos zapamietalam, ze princess lekarz powiedzial, ze to juz nie sa przepowiadajace na tym etapie.... :eek::baffled: Sie nie znam, wiec klocic sie nie bede. A moze to Katharinie lekarz mowil....

Ostatnia edycja:
Mało ruchliwe dziecko nie koniecznie wskazuje na rychły poród. Po prostu dzieciaczki nie maja już miejsca i dlatego są mniej aktywne. Poza tym maluch od 37-38 tygodnia więcej tez sypia. Przygotowuje się do długiej i ciężkiej drogi...
no i własnie podobno takie zachowanie dzidziusia zwiastuje niedaleki poród ...znaczy to ze jest już przygotowany do tej drogi albo się przygotowuje. Mój synek też juz się ułożył w kanale ...tak powiedziała moja gin. Wczoraj nawet dotknęła jego główki :-D
kurczę załowałam ze nie mam dłuższych rąk :-D:-D:-D

reklama
nam położna mowila, ze z porodem to jest tak, ze musi trwac i nie ma co na sile go przyspieszac, macica musi sie przygotowac, szyjka i dzieciatko, w zasadzie cale nasze cialo i stad te skurcze, bole itd Dlatego mowi ze pierwiastki normalnego porodu moga trwac 14- 20 godzin w czym 2 godziny sa skurczami partymi! Mowila o skurczach takich co 3- 5 min regularnych.

Do góry