reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

hej słonko:-)
przynajmniej nie będę osamotniona w tej debilistycznej czynności:baffled:
najgorsze jest to że ja kończę dopiero prasowanie pieluch..a do ubranek to długa droga:baffled:

he...he...a ja najpierw prasowałam ubranka, bo było to dla mnie przyjemniejsze zajęcie od prasowania pieluch:-)
a tak w ogóle smieję się, że teraz tak się podniecamy tym praniem ubranek i prasowaniem;-), a zobaczymy, co będzie za 2-3 miesiące:-D:-D

p.s. jeszcze nie nadrobiłam kilku stron w czytaniu Was od rana :sorry:
No, ale jak Wy tak w\czesnie zaczynacie , a ja zaczynam czytać o 12, to sama jestem sobie winna:-D
Dzis spałam dobrze, obudziłam sie tylko raz, ale miałam straszny ból, dużo gorszy niz na miesiaczkę:baffled:
Wieczorem mam wizyte u mojej gin, zobaczymy, co powie i czy to, co myłslałam kilka dni temu faktycznie było czopem:zawstydzona/y:
A tak w ogóle to też, tak jak Slonko sie zastanawiam, czy będe wiedziała, kiedy naprawde się zaczyna:laugh2:. ale z drugiej strony myślę, że wtedy nie będzie wątpliwości - po to ponoć jest ten ból:baffled:, żeby wiedzieć, że to "już"

reklama
Wiecie co majóweczki na refleksje mi się zebrało.Super, ze jesteście, można z Wami "POKLIKAĆ",czas szybciej leci i wszystkie obawy można rozwiać, poużalać nad sobą, na męza ponarzekać;-)Żałuję, że nie jestem z Wami od początku ale lepiej późno niz wcale:rofl2::happy:.Dzięki, że Jesteście:-D

Przeszła mi ochota na to całe prasowanie. Zupka koperkowa z młodymi ziemniaczkami sie gotuje a ja zamiast tego to wcinam wisnie w czekoladzie:sorry:.Im bliżej porodu to bardziej mi odbija:eek:

ula_28 dzięki ...takie słowa są na tym etapie ciąży szczególnie potrzebne :-D

a mnie przez chwilkę nie było bo zakładałam mojej suce najlepsiejszy wynalazek jaki mogłam na razie jej zapewnić :tak:
pamiętacie jak żaliłam się ze linieje i na dodatek ma cieczkę? Całe szczęście linienie ustało a na cieczkę znalazłam doraźny sposób :-D

ndr3nb.jpg

mamamatysia ty wcinasz wisienki a ja właśnie pochłonęłam jogurt bananowy z czekoladowymi płatkami i pije koktail który sama sobie ukreciłam blenderem....truskawki, 3 banany i sok Kubuś i to wszystko mooocno schłodzone ...mniam palce lizać :-D

a tak w ogóle dziewczyny to weźcie mi napiszcie...bo siedzę gadam sobie z Wami a brzuś zacząl mnie tak dziwnie pobolewać ...tak jakby na okres ale nie do konca...no i troszkę się spina...ale nie mocno tylko tak ...dziwnie. malutki wierci się jak się wiercił ale mam wrazenie ze ten brzuś mój jakis cięższy sie zrobił...co to może być? Bo nie wiem czy dalej z Wami siedziec czy iśc się położyć...:eek:

Zgadzam się z Ankzoc-do wyrka odpocząć,forum nie zając nie ucieknie:-).
Confi wypróbuje ten Twój przepis na koktajl tylko Kubusia nie mam:baffled:.Coś się wykombinuje.Może jakiś nowy przepis stworzę:tak:

ja na dziś zaplanowałam dwa prania - jedno się już skończyło a z drugim cholercia muszę zaczekać :baffled: bo na suszarce nie mam miejsca :angry: (wyprałam pościel i rożki), mam nadzieję że do wieczora cosik podeschnie to nastawie jeszcze jedno :tak:
a i mąż ręcznie przeprał mi jedno prześcieradło (z froty) i kocyk, bo są koloru zielonego, i obawiał się że to prześcieradło puści kolor.... no i rzeczywiście woda była troszkę zielona :-(

Confi no to rzeczywiście zaczarowała coś z tą przesyłką ;-) może po twoim mejlu specjalnie nakleiła droższe znaczki :laugh2: no i ja gapa też nie pochwaliłam twej sukienusi :zawstydzona/y::sorry: sorki.... BARDZO BARDZA ŁADNA :-) :-)
aaaa i tak wogóle to ja tobie chyba bilet zamówię do siebie :-p przydałby mi się ktoś kto mi malowidło na ściane zarzuci :rofl2: (w kąciku dla malca).....

ja na dziś zaplanowałam dwa prania - jedno się już skończyło a z drugim cholercia muszę zaczekać :baffled: bo na suszarce nie mam miejsca :angry: (wyprałam pościel i rożki), mam nadzieję że do wieczora cosik podeschnie to nastawie jeszcze jedno :tak:
a i mąż ręcznie przeprał mi jedno prześcieradło (z froty) i kocyk, bo są koloru zielonego, i obawiał się że to prześcieradło puści kolor.... no i rzeczywiście woda była troszkę zielona :-(

no ja też mam dwa prania - jedno "nasze" a jedno Małej. Jutro postaram się zrobić kolejne z pościelami łożeczkowymi, kocykami i pieluchami tetrowymi..

reklama
No to i ja dorzucę swoje 3 grosze...
Kompletów pościeli mam 2. I też się boję, że mi nie wystarczy. Zastanawiam się nad kupiniem jeszcze jednego. A przynajmniej jeszcze z 1-2 prześcieradełek. Któraś dziś pisała, że zamówiła kocyk 100x135 (o ile nie pomyliłam). Z jakiej firmy jest? Bo też taki chciałam i znlazłam tylko z Drewexu.
Confi bardzo ładna ta sukieneczka. Ja jednak też już nic nie kupuję na ciążę i podobnie ja Ula zastanawiam się w czym będę chodziła po cąży. Dziś robiłam porządki w szafie z ubraniami i lekko się załamałam. Tyle tam tego jest, a jak ja się w nie nie zmieszcze...?
I wiśnie w czekoladzie przypomniały mi o moich orzeszkach w czekoladzie. Położna na szkole rodzenia mówiła, że jak się karmi piersią to orzechów jeść nie można, więc ja po szkole od razu do sklepu pobiegłam i kupiłam 2 paczki, żeby jeszcze zdążyć się najeść.

Do góry